NRK > Nyheter

Saturday, 27 November, 23:40

NRK - 21 okt 21 kl. 16:05

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya. Humanitære organisasjoner som jobber på Haiti uttalte at 119 mennesker ble kidnappet på bare to uker i oktober, skriver BBC. Gjengkriminaliteten har spredt seg på øya den siste tiden, etter at president Jovenel Moïse ble drept i juli..
Les mer på NRK


Les mer om:
Haiti, BBC, Jovenel Moïse

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kidnappingsrekord, Haiti
NRK - 12 jul 21 kl. 04:00

Ny arrestasjon etter Haiti-attentat

Politiet i Haiti har pågrepet en mann fra Haiti som er mistenkt for å tilhøre en gruppe som sto bak drapet på president Jovenel Moïse sist onsdag. Mannen kom til Haiti i privatfly sammen med flere colombianere som er mistenkt for å ha drept presidenten. Han hadde politiske motiv, ifølge politisjef Léon Charles.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 06 jul 21 kl. 16:05

Haiti får nok en ny statsminister

Haiti får sin syvende statsminister på drøyt fire år. Ariel Henry overtat som statsminister i voldsherjede Haiti, som har vært uten nasjonalforsamling siden januar 2020. Han skal nå danne regjering, takle den omfattende volden i landet og sørge for at det kan holdes valg som planlagt i slutten av september, opplyser president Jovenel Moise..

NRK - 10 jul 21 kl. 02:53

USA send rikke soldater til Haiti

USA har ingen planer om å sende soldater til Haiti, opplyser en seniorrådgiver i den amerikanske regjeringen ifølge Reuters. Haiti ba fredag om at USA måtte sende soldater til landet for å unngå kaos og skader etter drapet på presidenten denne uka. USA har i stedet sendt et team med FBI-etterforskere ettersom to av 28 som er mistenkt for å stå bak drapet, er amerikanere..

VG - 12 jul 21 kl. 02:12

Stor uro i Haiti etter presidentdrap: – Vi trenger absolutt hjelp

Drapet på president Jovenel Moïse har fått store konsekvenser for Haiti. Regjeringen har bedt om hjelp fra USA og FN, og Haiti-kjenner sier til VG at det er skyting mellom ulike gjenger og politiet..

NRK - 18 jul 21 kl. 03:17

Martine Moîse tilbake til Haiti

Martine Moïse, enken til den drepte presidenten Jovenel Moïse, kom lørdag tilbake til Haiti etter å ha blitt behandlet i Florida for skuddskader. Enken ble såret i angrepet 7. juli som kostet ektemannen livet.

NRK - 14 aug 21 kl. 19:32

Erklærer unntakstilstand i Haiti

Haitis statsminister Ariel Henry har erklært unntakstilstand i Haiti i en måned, etter det kraftige jordskjelvet som traff landet. Det melder Reuters. Så langt melder myndighetene om at minst 29 mennesker er omkommet.

VG - 14 aug 21 kl. 16:05

Erklærer unntakstilstand i Haiti: 227 personer død

227 mennesker er døde etter at Haiti ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag, sier sivilforsvaret på Haiti, ifølge Reuters. Skadene er enorme, bekrefter statsminister Ariel Henry..

VG - 14 aug 21 kl. 19:29

227 døde etter Haiti-skjelv: – Endeløst med problemer

227 mennesker er døde etter at Haiti ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag, bekrefter sivilforsvaret på Haiti, ifølge Reuters..

VG - 14 aug 21 kl. 16:05

Erklærer unntakstilstand i Haiti: 227 personer omkomne

227 mennesker er døde etter at Haiti ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag, sier sivilforsvaret på Haiti, ifølge Reuters. Skadene er enorme, bekrefter statsminister Ariel Henry..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt