NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 05:26

NRK - 29 jun 22 kl. 07:40

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars. Tirsdag ble den tidligere ordføreren i byen Kherson kidnappet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kherson, Russland, Reuters, TASS, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kherson, Forbereder, folkeavstemning, for, tilslutning, til, Russland
NRK - 29 jun 22 kl. 19:03

Okkupantene i Kherson planlegger folkeavstemming

Det prorussiske okkupasjonsregimet i Kherson planlegger en såkalt folkeavstemming om tilslutning til Russland. Det er visesjefen for den russisk-installerte militære og sivile administrasjonen i Kherson, Kirill Stremusov, som sier de skal avholde en folkeavstemning, og at Kherson bør integreres fullt i Russland. Ukrainas myndigheter har lenge ventet at okkupasjonsstyrkene skulle arrangere en slik avstemning, på samme måte som de gjorde på Krim og i separatistregionene Luhansk og Donetsk, og det ventes at den blir holdt til høsten.

NRK - 26 apr 22 kl. 03:27

Zelenskyj-nei til folkeavstemning i Kherson

Russlands planer om å arrangere en folkeavstemning onsdag i den okkuperte Kherson-regionen sør i Ukraina, får det glatte lag av president Volodymyr Zelenskyj. – En slik falsk folkeavstemning vil være like skammelig som alt annet Moskva har funnet på for å støtte opp under okkupasjonen, sa han i en videotale sent mandag kveld. Russiske myndigheter har sagt at de vil holde en folkeavstemning onsdag om uavhengighet for en ny enhet de har kalt «Folkerepublikken Kherson»..

Klartale - 22 apr 22 kl. 09:01

Zelenskyj: Russland lager planer for folkeavstemninger

Volodymyr Zelenskyj holdt en tale torsdag kveld. Han er Ukrainas president. Zelenskyj sa at Russland planlegger å holde folkeavstemning i to byer.

NRK - 07 jun 22 kl. 12:21

Skal avholde russisk-støttet folkeavstemning i Kherson

En folkeavstemning om å bli en del av Russland skal holdes i den russisk-okkuperte regionen Kherson øst i Ukraina, ifølge det russisk-støttende militæret der. Russland har allerede innført rubelen som valuta i Kherson, som er regionen nord for den annekterte Krim-halvøya. Innbyggerne har nå også kun tilgang til russisk-kontrollert internett og russiske TV- og radiokanaler.

NRK - 28 apr 22 kl. 05:18

Ukrainsk angrep tok russiske kanaler av lufta i Kherson

Det lød flere eksplosjoner nær TV-tårnet i Kherson sør i Ukraina sent onsdag kveld. Russiske kanaler ble midlertidig tatt av lufta. Det russiske, statlige nyhetsbyrået Ria Novosti melder at missiler og raketter ble skutt mot byen fra ukrainske styrker i nordvest.

NRK - 03 jun 22 kl. 03:28

Ukraina hevder stor fremgang i Kherson

Ukrainske styrker sier de har gjort betydelig fremgang i en offensiv mot russiske stillinger i den russiskokkuperte sørlige regionen Kherson. – I Kherson-regionen har styrkene frigjort 8 kilometer med okkupert område, står det i en melding fra forsvarsenheten i Dnipro i meldingstjenesten Telegram, ifølge CNN. Ukrainske styrker startet motoffensiven inn i Kherson fra flere posisjoner i nord forrige helg.

NRK - 20 jul 22 kl. 12:26

Russland: Viktig bro i Kherson truffet av ukrainske raketter

Ukrainske raketter har truffet den eneste veibroen over elven Dnipro i russiskokkuperte Kherson, opplyser de russiskstøttende myndighetene i byen. Broen ble truffet av tolv raketter fra det amerikanske våpensystemet Himars, sier Kirill Stremoussov. Han er en av lederne i den russiskstøttende militæradministrasjonen i Kherson-regionen.

NRK - 23 jul 22 kl. 00:15

Zelenskyj-rådgiver sier 1.000 russere er omringet i Kherson

Mer enn 1.000 russiske soldater er blitt omringet av ukrainske styrker i Kherson sør i Ukraina, ifølge en rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj. Presidentrådgiver Oleksij Arestovytsj sier at de russiske styrkene har gjort et mislykket forsøk på å bryte seg ut, men at de er omringet nær landsbyen Vsyokopillja.

NRK - 03 jul 22 kl. 05:06

Skottene delt i synet om folkeavstemning

Skotske velgere er delt i synet på om hvorvidt det bør gjennomføres en ny folkeavstemning om uavhengighet neste år, ifølge en ny meningsmåling. Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - 01 mar 22 kl. 19:25

Russiske styrker inne i Kherson

Russiske styrker har tatt seg inn i den sør-ukrainske byen Kherson, men Ukraina kontrollerer fortsatt byens administrasjonsbygning. Det sa rådgiver i det ukrainske innenriksdepartementet, Vadym Denysenko, på TV tirsdag, skriver Reuters. Byen ligger nær russisk-kontrollerte Krim.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 1 time siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 2 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 3 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 3 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 4 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 6 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 7 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.

NRK - 7 timer siden

Alvorlig voldshendelse i Stavanger

Politiet har rykket ut til Hundvåg i Stavanger i forbindelse med en alvorlig voldshendelse. En person behandles for stikkskader og det utføres førstehjelp, opplyser politiet på Twitter..

NRK - 8 timer siden

Hotellgjester får gå inn igjen

Den antatte røyken som ble oppdaget på et hotell på Frogner i Oslo ser ut til å ha vært damp, skriver politiet på Twitter. De opplyser at gjestene får gå inn på hotellet igjen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com