NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:43

NRK - 01 feb 18 kl. 22:28

Kenyansk politiker forræderi-siktet

I Kenya er politikeren og advokaten TJ Kajwang siktet for forræderi. Han risikerer livsvarig fengsel hvis han blir funnet skyldig. Kajwang er medlem av nasjonalforsamlingen og deltok i seremonien hvor opposisjonsleder Raila Odinga ble tatt i ed..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kenya, TJ Kajwang, Raila Odinga

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kenyansk, politiker, forræderi-siktet
Klartale - 12 jun 23 kl. 16:00

Hvem av disse er forræder?

På Fredag var det finale i sesong 2 av «Forræder» på TV 2. En halv million mennesker så sesongen. Til høsten kommer sesong 3.

NRK - 06 aug 22 kl. 13:50

Russisk rakettforsker mistenkt for forræderi

Den russiske rakettforskeren Alexander Sjipljuk er pågrepet og mistenkt for forræderi, ifølge russiske medier. Sjipljuk er den tredje forskeren som denne sommeren pågripes med mistanke om forræderi, ifølge CNN. Han er en av instituttlederne ved Det russiske vitenskapsakademiet i Sibir.

P4 - 03 jan 18 kl. 21:45

Avviser forræderi-utspill

Det Hvite hus avviser påstandene om at Donald Trump jr. har begått forræderi. I en ny bok beskriver Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon, blant annet møtet mellom en russisk advokat, Trump jr.

NRK - 31 mar 22 kl. 15:41

Blogger pågrepet for forræderi i Ukraina

En ukrainsk blogger har blitt pågrepet og varetektsfengslet for forræderi vest i Ukraina for å angivelig ha støttet den russiske invasjonen. – Sikkerhetstjenestene har stoppet aktiviteten til en skandaløs journalist som var involvert i aktiviteter som skader Ukrainas informasjonssikkerhet, skriver Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU på Facebook. – Ved å utnytte mediene støttet forræderen de kriminelle handlingene til Russland, heter det videre.

NRK - 11 mar 18 kl. 03:41

Ni tiltalt for forræderi

En militær domstol i Venezuela har beordret fengsling av sju offiserer og to sersjanter siktet for forræderi og oppfordring til opprør mot presidenten. Det skriver NTB. Tjenestefolkene har sittet i varetekt siden 2.

NRK - 26 jun 23 kl. 14:45

Russisk akademiker dømt til tolv års fengsel

Den russiske professoren Valerij Golubkin er i en russisk domstol dømt til tolv års fengsel for forræderi. Golubkin, som er professor i aerodynamikk ved et universitetsinstitutt i Moskva, ble pågrepet i 2020 og siktet for å ha overlevert hemmeligstemplede dokumenter til et ikke navngitt Nato-land. De siste årene har et stort antall russiske vitenskapsfolk blitt pågrepet og anklaget for forræderi etter mistanke om at de har overlevert sensitivt materiale til utenlandske statsborgere.

P4 - 07 okt 19 kl. 05:24

Vil tiltale Pelosi og Schiff for forræderi

USAs president Donald Trump vil tiltale speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og leder av etterretningskomiteen Adam Schiff, for landsforræderi. Trump mener Schiff løy da han gjenga samtalen mellom USAs og Ukrainas president til Kongressen, og at Pelosi visste om løgnene uten å stanse ham. Også andre som har sammensverget med Pelosi og Schiff må tiltales for landsforræderi umiddelbart, skriver Trump på Twitter i natt..

NRK - 10 mar 23 kl. 10:54

Belarus vedtar dødsstraff for høyforræderi

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko har signert en ny lov som innebærer at statsansatte og soldater kan dømmes til døden for høyforræderi. Endringene i landets straffelov betyr at de kan dømmes til døden hvis de blir kjent skyldige i å ha påført landets nasjonale sikkerhet ubotelig skade som følge av forræderi. Lukasjenko signerte loven torsdag.

NRK - 09 dec 18 kl. 14:24

– Ny brexit-avstemning er forræderi

I London arrangerer UKIP demonstrasjon mot brexit. – Vi tror politikerne kommer til å sette i verk en ny folkeavstemning. Det er et forræderi mot alle de 17,4 millioner som stemte for brexit, sier William Howard, en av demonstrantene, til NRK..

NRK - 24 jan 19 kl. 16:12

Yanukovych dømt for forræderi

En ukrainsk domstol har dømt landets tidligere president Viktor Yanukovych til 13 år fengsel for forræderi, melder AFP. Yanukovych selv møtte ikke i retten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 1 time siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 3 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com