NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:14

NRK - 22 apr 24 kl. 08:26

Kebabkokk blir med Tyskland president til Tyrkia

Når Tysklands president Frank-Walter Steinmeier reiser til Tyrkia mandag, har han med seg en kebabkokk fra Berlin for å fremheve båndet mellom de to landene. Det er første gang Steinmeier besøker Tyrkia siden han ble president, og han har hatt et vanskelig forhold til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Steinmeier har vært raskt ute med å kritisere Erdogans tilnærming til Israel og har tidligere uttrykt bekymring for demokratiet i Tyrkia. Steinmeier ønsker å fremheve tyrkiske migranters rolle i Tyskland på turen, og han tar med seg kebabkokk Arif Keles fra Berlin, en tredjegenerasjons innvandrer. Han skal servere döner kebab til gjestene på en middag i Istanbul mandag kveld..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tysklands, Frank-Walter Steinmeier, Tyrkia, Berlin, Steinmeier, Recep Tayyip Erdogan, Erdogans, Israel, Tyskland, Arif Keles, Istanbul

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kebabkokkblir med , Tyskland, president, til, Tyrkia
Klartale - 27 maj 24 kl. 06:00

Klart for historisk valg

I Mexico velger de president for seks år. I dag er Andrés Manuel López Obrador president. Han er fra partiet Morena.

NRK - 19 dec 23 kl. 10:30

Equinor inngår gigantisk gassavtale med Tyskland

Equinor og Tysklands statseide energiselskap SEFE (Securing Energy for Europe) har signert en langsiktig gassavtale på 10 år. Avtalen inneholder en mulighet for forlengelse i ytterligere fem år. Avtalen innebærer at Equinor forsyner Tyskland med samlede leveranser tilsvarende inntil 1.

NRK - 12 feb 24 kl. 11:35

Polen, Tyskland og Frankrike lanserer anti-desinformasjonskampanje

Lederne for Polen, Tyskland og Frankrike møtes i Paris for å lansere en felles kampanje mot russisk desinformasjon, samt diskutere europeisk sikkerhet. Nyvalgte Donald Tusk fra Polen skal mandag møte Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz. I tillegg skal utenriksministrene fra landene samles for å diskutere nylige russiske destabiliseringsforsøk.

NRK - 17 dec 23 kl. 14:22

Tyskland har registrert 4300 kriminelle handlinger knyttet til Gaza-krigen

Tyskland har registrert rundt 4300 lovbrudd knyttet til Midtøsten-konflikten, inkludert nesten 500 voldshandlinger, ifølge landets justisminister. Justisminister Marco Buschmann offentliggjorde tallene på et jødisk arrangement i Berlin søndag. Han oppfordrer innenriksministrene i de tyske delstatene til å endre politiets taktikk ved demonstrasjoner og prioritere bevissikring framfor å roe ned situasjonen.

Klartale - 08 apr 24 kl. 15:17

Kaller tysk våpenstøtte til Israel «patetisk»

Nicaragua anklager Tyskland for medvirkning til folkemord på Gaza. Saken går i Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag. Saken startet mandag.

NRK - 08 apr 24 kl. 08:26

Tyskland anklages for medvirkning til folkemord i Gaza

Nicaragua ber Den internasjonale domstolen (ICJ) reise sak mot Tyskland for medvirkning til folkemord på palestinerne i Gaza. Behandlingen av saken starter mandag med at Nicaragua skal legge fram sine argumenter. Ifølge Nicaragua har Tyskland med sin våpenhjelp til Israel, samt beslutning om å stanse støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), brutt FNs folkemordkonvensjon fra 1948.

Klartale - 05 apr 24 kl. 06:00

Her er sakene Trump er tiltalt i

Til høsten velger USA ny president. Det står mellom Donald Trump og dagens president Joe Biden. Trump gjør det bra på meningsmålinger.

NRK - 19 jan 24 kl. 01:33

Tyskere demonstrerer mot planer om massedeportasjoner

I Tyskland har ledere og aktivister på ytre høyre fløy drøftet massedeportasjoner med det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland (AfD). Planer for å deportere "uønskede" borgere – også personer med tysk statsborgerskap – ble lagt fram på et møte som ble holdt Potsdam i desember i fjor. I utkanten av den østtyske byen møttes politikere, forretningsfolk og aktivister fra ytre høyre i Tyskland og Østerrike.

Klartale - 07 jun 24 kl. 13:36

Slik spilles EM-kampene

Fredag 14. juni starter fotball-EM. Den første kampen spilles mellom Tyskland og Skottland.

Klartale - 12 jul 24 kl. 08:08

Kalte Zelenskyj for Putin

Nato-toppmøtet ble avsluttet torsdag. På møtets siste dag, gikk det galt for USAs president Joe Biden. Biden skulle ønske Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj velkommen til scenen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 30 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 2 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com