NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 10:31

NRK - 23 jun 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas. I 2006 vant Hamas valget og regjeringsmakten i de palestinske områdene, men ble ikke anerkjent av omverdenen. USA, EU og Israel stempler gruppen som en terrororganisasjon.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, Fatah, Hamas, Vestbredden, Gaza, Palestinian Center, Policy, Survey Research, NTB, Khalil Shikaki, Israel, USA, Gazastripen, Abbas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Katastrofemåling, for, Abbas
NRK - 13 maj 21 kl. 03:16

Blinken i samtale med Abbas

USAs utenriksminister Antony Blinken har snakket med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas onsdag, og oppfordret til å avslutte angrepet mot Israel, melder nyhetsbyrået AFP.– Jeg har snakket med president Abbas om den pågående situasjonen i Jerusalem, Vestbredden og Gaza. Jeg ga min medfølelse over tap av menneskeliv og understreket at rakettangrepene avsluttes, skriver han på Twitter..

Dagbladet - 09 aug 21 kl. 21:15

Katastrofemåling for de borgerlige

Elendig resultat for de borgerlige på ny måling, den verste målingen på 26 år..

VG - 30 jul 21 kl. 13:52

Katastrofemåling for Høyre

Statsminister Erna Solberg (H) starter valgkampen med en real kalddusj. Høyre er den store taperen på Dagens Næringslivs partibarometer, der bare 19,5 prosent vil partiet sin stemme..

NRK - 15 maj 21 kl. 19:09

Abbas i samtale med Biden

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas skal ha vore i telefonsamtale med presidenten i USA, Joe Biden. Dette skal ha vore den fyrste samtalen dei to har hatt saman sidan Biden blei president i USA. Det melder Reuters..

NRK - 24 jun 21 kl. 09:50

Abbas-kritiker døde under pågriping

Nizar Banat, en frittalende kritiker av de palestinske selvstyremyndighetene, døde under en pågripelse i Hebron natt til torsdag. Ifølge familien brøt rundt 20 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene seg inn i boligen hans og angrep ham fysisk. Banat var kjent som en krass kritiker av president Mahmoud Abbas og det palestinske regjeringspartiet Fatah, og han hadde blant annet oppfordret vestlige land til å kutte bistanden til de palestinske selvstyremyndighetene..

NRK - 30 aug 21 kl. 07:31

Israelsk minister har møtt Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz har møtt Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at de to partene møtes på så høyt nivå. Samtalene fant sted søndag kveld, opplyser tjenestemenn..

NRK - 30 aug 21 kl. 17:10

Midtøsten: Gantz møtte Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz møtte søndag kveld Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at partene møtes på så høyt nivå. En kilde i kontoret til statsminister Naftali Bennett insisterer imidlertid på at regjeringen ikke har noen umiddelbare planer om å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 28 apr 21 kl. 20:35

Bykser fram på partimåling

Arbeiderpartiet gjør sin sterkeste måling siden mai 2020 på Vårt Lands aprilmåling og ville hatt flertall på Stortinget sammen med Sp dersom målingen var valgresultat. Målingen er så sterk for Ap og Sp sin del at Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum kunne dannet regjering alene. På målingen, som er utført av Norstat for Vårt Land går Ap opp hele 5,1 prosentpoeng fra målingen i mars til en oppslutning på 25,6 prosent..

NRK - 17 jun 21 kl. 03:21

Kjøling uten effekt ved hjertestans

En ny svensk studie av pasienter med hjertestans, viser at nedkjøling ikke har betydning for overlevelsesgraden. Svenske forskere har studert erfaringer i 14 land. skriver SVT.

VG - 09 aug 21 kl. 21:07

Nok en krisemåling for Erna Solberg - medvind for Rødt

Mens Høyre sliter voldsomt på TV2s ferske stortingsmåling, gjør Rødt en ny sterk måling på 7,5 prosent. Dermed spøker det for statsminister Erna Solbergs håp om gjenvalg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 1 time siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 1 time siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 1 time siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 2 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 3 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 3 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 3 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..

NRK - 3 timer siden

Ny smittetopp i Tyskland

De siste sju dagene er det registrert 100 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt