NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:06

NRK - 21 feb 23 kl. 01:16

Kanselleringskulturen har nådd Andeby

To av den kjente tegneserieskaperen Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig ha blitt stoppet fra all fremtidig republisering. Det skriver Don Rosa selv på Facebook-gruppen «The Official Don Rosa Group.» I innlegget sier han at han har mottatt en e-post fra Disney, hvor selskapet skriver at historiene ikke lenger passer med selskapets verdier. Det er Egmont som har ansvaret for å distribuere Donald Duck-tegneseriene i Norge. – Vi er kjent med saken, og dette gjelder også for noen utgivelser i Norge, opplyser pressekontakt Tonje Tornes til Nettavisen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Don Rosas Onkel Skrue, Don Rosa, Facebook, Official Don Rosa Group, Disney, Egmont, Donald Duck, Norge, Tonje Tornes, Nettavisen, NTB, Andeby

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kanselleringskulturenhar , nådd, Andeby
Klartale - 17 mar 23 kl. 16:00

Gjengen fra Andeby drar til Norge

Folk i hele verden leser Donald. Og nå reiser gjengen fra Andeby til Norge. Historien «Neste stasjon Fjollenkollen!

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 08:30

Vi må bli ferdige med kanselleringskulturen

I dag er man kun én uttalelse unna å bli totalt utstøtt fra offentligheten..

Aftenposten - 06 mar 23 kl. 20:30

Jeg er veldig bekymret for at kanselleringskulturen skal ta fra oss ytringsfriheten

Slik jeg ser det, er den sterkt svekket. Særlig blant unge..

VG - 19 apr 23 kl. 10:47

Kanselleringskulturen skremmer meg

Er det ikke nettopp de uenige stemmene og kontroversielle meningene som fører til at vi kan utvikle oss som et samfunn?.

VG - 21 feb 23 kl. 05:19

Disney dropper klassikere fra Andeby

To av historiene fra den populære tegneren Don Rosa passer ikke lenger inn og får ikke være med videre..

VG - 25 feb 23 kl. 02:37

Bokhandlere tømmes for truet tegneserie: – «Skrue McDuck» har gått i taket

«Alle» vil sikre seg Onkel Skrue-klassikeren etter at det ble kjent at flere Andeby-historier skal ut av produksjon – angivelig på grunn av støtende innhold. Samler Ruben Olsrud mener tiltaket er overilt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 1 time siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 1 time siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 2 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com