NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 19:17

NRK - 21 april 21 kl. 06:51

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne. –Dersom mange spør etter testutstyr må me prioritera blant dei som treng det mest, seier fagdirektør Svein Lie. Helsedirektoratet reknar med å ha sin rettleiar for massetesting på skular og universitet klår onsdag.
Les mer på NRK


Les mer om:
Helsedirektoratet, NTB, Viken, Rogaland, Svein Lie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan vera, lite, nytteav , massetesting
NRK - 22 april 21 kl. 15:32

Jobbar med å rulle ut massetesting

Det nasjonale systemet for massetesting på skular og i barnehagar skal no rullast ut i område med høg smitte. – Massetesting er eitt av fleire verktøy for å kome i mål med TISK-arbeidet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på ei pressekonferanse torsdag. Testinga er allereie i gang i Vestland og i Oslo..

Aftenposten - 21 feb. 21 kl. 18:33

På denne byggeplassen tester de alle ansatte. Oslo vurderer også massetesting for å åpne treningssentre.

Oslo kommune vil bruke massetesting på byggeplasser, treningssentre og andre store arbeidsplasser til å kunne lette….

NRK - 19 mars 21 kl. 16:52

Foreslår massetesting av lærere

Høyre i Oslo ønsker massetesting av lærere og barnehageansatte for å finne skjult smitte. Partiet håper dette forslaget kan føre til at flere lærere og barnehageansatte kan føle en større grad av trygghet på jobb..

Dagbladet - 26 mars 21 kl. 12:54

Ekspert om massetesting: - Overgrep

Den danske testeksperten Peter Kamp Busk anser massetesting av skoleelever som et overgrep..

NRK - 07 april 21 kl. 10:42

Opnar for massetesting av elevar

Regjeringa vil innføra vekentleg massetesting av skuleelevar i kommunar med høgt smittepress, skriv Aftenposten. – Dette kan føra til at vi kan halda skulane opne og unngå raudt nivå framover, seier statsminister Erna Solberg til avisa..

VG - 07 april 21 kl. 20:22

Oslo vil gi elever så «normalt liv som mulig» med massetesting i skolen

Onsdag åpnet regjeringen for regelmessig massetesting av skoleelever. Oslo kommune vil starte testing av de eldste elevene så snart videregående skoler åpner opp igjen, forteller helsebyråd Robert Steen..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 12:57

Når de åpner, kan det ta flere uker før storskala massetesting er i gang

Når de åpner, kan det ta flere uker før massetesting av elever kommer i gang..

NRK - 16 april 21 kl. 16:02

836 millioner til massetesting

Regjeringen har satt av 836 millioner kroner til massetesting av barn og unge i områder med mye koronasmitte..

Aftenposten - 18 april 21 kl. 18:15

Massetesting av skoleelever er ikke veien ut av pandemien

Massetesting av skoleelever er ikke veien ut av pandemien..

NRK - 3 timer siden

Massetesting i Lørenskog

Denne uka starter Lørenskog massetesting av foreldre og ansatte ved barnehager og barneskoler. I første omgang er det to skoler og to barnehager som tilbyr testing, mens det fra 18. mai vil gjelde alle kommunale skoler og barnehager.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

AFP: 6-åring drept i rakettangrep

NRK - 15 minutter siden

319 kommuner får færre vaksinedoser

Regjeringens prioritering av 24 østlandskommuner med vedvarende høyt smittetrykk innebærer at 319 kommuner vil få om lag 35 prosent færre vaksinedoser enn befolkningsnøkkelen tilsier, i opptil 7 uker. Innbyggerne i disse kommunene utgjør om lag halvparten av Norges befolkning. 13 kommuner får ingen endring.

NRK - 30 minutter siden

Hamas: Har avfyrt 130 raketter 

Hamas varsler onsdag ettermiddag at 130 raketter nettopp er blitt skutt mot Israel. Luftalarmen går i Tel Aviv og flere andre byer. Luftsirenene gjaller både i Tel Aviv, byer i det sentrale Israel og sør i landet nær Gazastripen..

NRK - 30 minutter siden

Søreide: Eksplosiv situasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier situasjonen i Midtøsten-regionen er eksplosiv. Søreide snakket onsdag med den palestinske utenriksministeren Riyad Al-Maliki og skal etter planen snakke med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi torsdag. – Vi er veldig klare på vår henstilling til både politiske og religiøse ledere om at de har et ansvar for å bidra til å roe ned, sier Søreide til NTB.

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza bombet

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid. Avisa Times of Israel hevder det er al-Shourouk-bygningen som er ødelagt..

NRK - 45 minutter siden

Gode nyheter for Oslos gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen peker på stort behov for den skjevfordelingen regjeringen nå går inn for, og sier det er gode nyheter for gjenåpningen av Oslo. – Dette har vi ventet på lenge, og jeg er selvfølgelig veldig glad for at Oslo og andre områder i Norge med høyt smittetrykk får flere vaksiner, sier Johansen til NTB..

NRK - 45 minutter siden

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 1 time siden

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - 1 time siden

Regjeringen dropper AztraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause..

NRK - 1 time siden

Solberg: Prioriterer ikke lærere

Verken lærere og barnehageansatte eller andre yrkesgrupper skal prioriteres i koronavaksinasjonsprogrammet. Det opplyste Erna Solberg på dagens koronapressekonferanse. Dermed følger regjeringen anbefalingen fra FHI om å ikke prioritere enkelte yrkesgrupper..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt