NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 21:43

NRK - 09 nov 21 kl. 06:45

Kan komme nye test- og karanteneråd

Helsemyndighetene jobber nå med å endre systemet for smittesporing og det kan komme endringer i test- og karanteneråd. Både koronasmitten og innleggelsestallene stiger, også blant fullvaksinerte. Det kan snart føre til endringer. – Vi ser på hele TISK-apparatet og hvordan vi kan fange opp smitte blant vaksinerte og uvaksinerte, spesielt i husstander, der vi ser det skjer smitteoverføringer også til fullvaksinerte, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG. TISK (test-isolasjon-smittesporing-karantene) er et begrep som betegner kommunenes smittesporingsarbeid og ble nedjustert da regjeringen åpnet landet 25.
Les mer på NRK


Les mer om:
TISK, Espen Rostrup Nakstad, VG, Nakstad, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan komme, nye, testog , karanteneråd
VG - 09 nov 21 kl. 05:42

Nakstad: Jobber med å endre test- og karanteneråd

Helsemyndighetene jobber nå med å endre systemet for smittesporing. Det kan føre til at flere fullvaksinerte bør teste seg..

E24 - 09 nov 21 kl. 06:56

Nakstad: Jobber med å endre test- og karanteneråd

Helsemyndighetene jobber nå med å endre systemet for smittesporing. Det kan føre til at flere fullvaksinerte bør teste seg..

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

NRK - 02 sep 21 kl. 09:31

150 nye smittede i Trondheim

Onsdag ble det registrert 150 nye smittetilfeller i Trondheim. Dette er det høyeste smittetallet på ett døgn i Trondheim så langt i pandemien. I tillegg til de 150 registrerte gjennom PCR-test, er det rapportert rundt 100 positive hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-test..

NRK - 21 sep 21 kl. 16:35

Godtar koronapass frå nye land

Albania, Færøyane, Marokko og Panama er no kopla til EUs løysing for koronasertifikat. Noreg godtar difor allereie no sertifikat frå desse landa, skriv Helse- og omsorgsdepartementet i ei pressemelding. Det vil seia at reisande frå desse landa og områda som er fullvaksinert med ein godkjent vaksine og har eit gyldig koronasertifikat har rett til å reisa inn i landet og slepp innreisekarantene.

NRK - 10 aug 21 kl. 15:20

Godtar britiske koronasertifikat

Fra klokken 15 den 12. august vil koronasertifikater fra England og Wales godkjennes ved innreise til Norge. Da vil løsningen for å verifisere QR-koden i engelske og walisiske NHS Covid Pass tas i bruk på grensen, skriver regjeringen i en pressemelding.

NRK - 17 aug 21 kl. 13:43

Godtar koronapass fra Nord-Irland

Norge vil godta koronasertifikat fra Nord-Irland fra onsdag 18. august klokken 15, opplyser regjeringen. San Marino og Vatikanstaten er nå en del av EUs løsning med verifiserbare koronasertifikat, slik at disse sertifikatene også aksepteres i Norge.

NRK - 23 aug 21 kl. 06:30

NIPT-test blir tilgjengelig på OUS

Alle kvinner som fra og med mandag skal ta tidlig ultralyd ved Oslo universitetssykehus vil også få tilbud om NIPT-test, opplyser sykehuset til NRK. Undersøkelsen kan vise om fosteret har kromosomavvik som for eksempel Downs Syndrom. Tilbudet vil kun gis til dem som allerede har krav på å få tidlig ultralyd ved offentlige sykehus..

VG - 26 aug 21 kl. 13:19

Presset testkapasitet i Bergen - dropper test for karantene

Torsdag våknet nordmenn til ny smitterekord i Norge. Nå sliter en rekke kommuner med smitteeksplosjon etter skole- og studiestart og avvikling av sommerferie. Nå dropper Bergen test for karantene for barn og unge under 18..

NRK - 31 aug 21 kl. 10:44

Alle i Trondheim kan ta spytt-test

PCR spytt-tester, som du kan bruke til å teste deg selv for korona, skal nå deles ut til de som har behov for det i Trondheim. Dette gjelder for personer som har koronasymptomer, eller som trenger test for å slippe karantene. Ordningen vil øke kapasiteten og få ned ventetiden, skriver kommunen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt