NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 20:44

NRK - 09 nov 21 kl. 09:29

Kan knuse fattige lands økonomier

Verdens fattigste nasjoner trues av store økonomiske tilbakeslag dersom de ikke får avgjørende støtte til å håndtere klimaendringene under klimatoppmøtet COP26. De mest sårbare landene vil i gjennomsnitt oppleve et fall i bruttonasjonalprodukt på 20 prosent innen 2050 og 64 prosent innen 2100, dersom verden varmes opp med 2,9 grader. Det viser en studie bestilt av britiske Christian Aid..
Les mer på NRK


Les mer om:
COP26, Christian Aid

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan knuse, fattige, lands, økonomier
E24 - 09 nov 21 kl. 09:03

Klimaendringene kan knuse fattige lands økonomier

Verdens fattigste nasjoner trues av store økonomiske tilbakeslag dersom de ikke får avgjørende støtte til å håndtere klimaendringene under klimatoppmøtet COP26..

NRK - 07 aug 21 kl. 00:51

Økt fattigdom i Mexico

Tallet på fattige i Mexico steg i fjor med 3,8 millioner, sammenlignet med to år tidligere. 43,9 prosent av befolkningen ble i 2020 regnet som fattige, det vil si at de ikke hadde nok penger til mat og klær. I 2018 var prosentandelen 41,9 prosent.

E24 - 22 aug 21 kl. 11:25

Flere fattige barn i kommuner med omstridt trygdegrep

238 kommuner trekker fra barnetrygden når de regner frem hva fattige familier skal få i sosialhjelp. I snitt er andelen fattige barn i de samme kommunene høyere enn i andre..

NRK - 20 okt 21 kl. 07:43

Vaksinar til fattige land forseinka

Novavax har produksjonsproblem, og det gjer at 1 milliard dosar med koronavaksine til fattige land er forseinka, melder Politico. Dette er halvparten av dei Novavax-dosane som etter planen skulle gå til fattige land gjennom vaksinesamarbeidet Covax innan 2022. Covax har tidlegare meldt at dei manglar 1 milliard dosar.

Dagbladet - 10 okt 21 kl. 16:31

- Simpelthen ikke godt nok

Norge kom dårlig ut på en kåring av lands innflytelse på andre lands mulighet til å nå FNs bærekraftsmål før sommeren. Eksperter mener at Norges internasjonale klimaomdømme er todelt..

VG - 07 aug 21 kl. 17:33

Bøndene sliter i ett av verdens mest fattige land: – Villige til å selge for hvilken som helst pris

Stengte grenser og coronarestriksjoner gjør det vanskeligere å selge jordbruksvarer i de sørlige delene av Afrika. Dette rammer de fattige hardest, ifølge Utviklingsfondet..

VG - 30 aug 21 kl. 09:01

Hasardiøst å ignorere pandemien i fattige land

Hva vil norske partier gjøre for å sikre vaksine og medisiner mot COVID-19 i fattige land?.

NRK - 08 sep 21 kl. 17:24

20 prosent fattige får vaksine i år

Kun 20 prosent av befolkningen i fattige land vil få koronavaksine i 2021, melder vaksinesamarbeidet Covax. Tallet er langt lavere enn det de hadde forventet. Uttalelsen kommer dagen etter at den Den internasjonale legemiddelindustriforeningen (IFPMA) uttalte at det vil bli produsert nok koronavaksiner til verdens befolkning i slutten av år 2021.

NRK - 13 okt 21 kl. 04:37

Norad ber Norge vente med dose tre

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) mener at friske nordmenn på under 65 år ikke skal få sin tredje dose av koronavaksine nå og vil heller gi dosene til fattige land. – I den fasen vi er i nå, er det veldig viktig at de rike landene holder igjen. Vi tror det mest effektive både for oss selv og for verden generelt er at man nå prioriterer vaksiner til fattige land, sier direktør Bård Vegar Solhjell i Norad til VG..

NRK - 21 okt 21 kl. 15:20

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt