NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 11:28

NRK - 07 mai 21 kl. 13:13

Kan ha vært psykotisk

Mannen som er siktet for forsettlig drap i Lyngdal, kan ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket. Det forteller mannens forsvarer Berit Knudsen. Hun sier at det i går kveld ble gjort en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av mannen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Lyngdal, Berit Knudsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan ha vært, psykotisk
NRK - 25 mai 21 kl. 22:51

Drapstiltalt ikke psykotisk

46-åringen som er tiltalt for å ha drept kjæresten Thea Braavold i Sandefjord i februar i fjor, var ikke psykotisk rundt tiden for drapet og dermed tilregnelig. Det kom fram da psykiatrispesialistene Erik Waale Næss og Arvid Jens Nedal vitnet i rettssaken i Vestfold tingrett tirsdag..

VG - 25 mai 21 kl. 23:11

Sakkyndige: Drapstiltalt kjæreste var ikke psykotisk

46-åringen som er tiltalt for å ha drept kjæresten Thea Braavold i Sandefjord, var ikke psykotisk rundt tiden for drapet og tilregnelig, mener de sakkyndige..

NRK - 11 feb. 21 kl. 21:37

Trekker krav om å bli skrevet ut

20-åringen som ble dømt for dobbeldrapet i Trondheim i 2019, trekker begjæringa om å bli utskrevet fra tvungent psykisk helsevern. Mannen drepte to av kameratene han bodde sammen med og ble erklært psykotisk. Tingretten skulle behandlet saken fredag..

NRK - 18 feb. 21 kl. 08:38

Mann frifunnet for to drapsforsøk

Tingretten mener en mann i 20-åra som sto bak to drapsforsøk i Asker, var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og ikke strafferettslig tilregnelig, skriver Budstikka. Retten mener det ikke er gjentakelsesfare, og unødvendig med psykisk helsevern..

NRK - 23 mars 21 kl. 10:00

Drapstiltalt: – Ikke skyldig

Mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha drept sin mor i Halden 1. juli i fjor, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i dag. Mannen er tiltalt for å ha knivstukket moren i psykotisk tilstand..

NRK - 20 april 21 kl. 14:39

Slipper fengsel etter drap på moren

Mannen fra Halden som i fjor sommer knivstakk sin egen mor, er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet, skriver Halden Arbeiderblad. Drapet skjedde utenfor en blokk på Karrestad, og moren døde av skadene etter å ha blitt påført et tjuetalls knivstikk. Sønnen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og kan derfor ikke straffes, har Søndre Østfold tingrett konkludert..

VG - 07 mai 21 kl. 10:09

Sønn siktet for drap på mor (88) i Lyngdal: Knytter skytevåpen til handlingen

Sønnen i 50-årene som er siktet for drapet på sin mor (88) i Lyngdal er tvangsinnlagt, etter å ha blitt vurdert som psykotisk av sakkyndig psykiater..

VG - 07 mai 21 kl. 10:09

Sønn siktet for drap på mor (88) i Lyngdal: Ble brukt skytevåpen

Sønnen i 50-årene som er siktet for drapet på sin mor (88) i Lyngdal er tvangsinnlagt, etter å ha blitt vurdert som psykotisk av sakkyndig psykiater..

Dagbladet - 03 juni 21 kl. 16:13

Forteller om syner:- Ikke psykotisk

Den drapstiltalte moren har fortalt at hun har sett de døde sønnene på sykehuset. De sakkyndige mener hun er strafferettslig tilregnelig..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

EU-kommisjonen ut mot lov i Ungarn

Lederen for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, går ut mot Ungarns nye LGBT-lov. Det melder blant andre AFP. Den nye loven har bannlyst utdanningsmateriale om homofili og andre seksuelle legninger som retter seg mot barn.

NRK - 15 minutter siden

Ungarn dropper Munchen-besøk

Flere tyske medier, blant annet DPA og Zeit online, melder at Ungarns statsminister Victor Orban dropper tur til München i kveld. Egentlig skulle Orban sitte på tribunen når Tyskland og Ungarn møtes i EM-gruppespillet onsdag kveld..

NRK - 30 minutter siden

Smitte i Arendal tilknytt Grimstad

Det er registrert åtte nye smittede i Arendal kommune. Tilfellene knyttes til et større utbrudd blant ungdom i Grimstad. De fleste smittede er ungdommer mellom 16 og 19 år, og utbruddet kobles til utbruddet i Grimstad, ifølge Agderposten..

NRK - 30 minutter siden

Høyesterett: Kan avvise utbetaling

Et forsikringsselskap kan nekte å utbetale pengar til en kunde om han ikke vil gjennomføre et kirurgisk inngrep. Det slår Høyesterett fast i en ny avgjørelse. Avgjørelsen er knyttet til en Widerøe-flyger som var plaget med gallestein..

NRK - 30 minutter siden

Dyster ny klimarapport

En stadig varmere planet vil få dystre følger for langt flere mennesker innen få tiår, ifølge et utkast til FNs nye klimarapport. FNs rådgivende klimapanel IPCC beskriver en planet der menneskene er i fare som følge av global oppvarming. Sult, tørke og sykdom kommer først og fremst til å ramme fattige land, men også de mer velstående vil merke konsekvensene.

NRK - 45 minutter siden

Kvinne funnet omkommet i Lakselv

Politiet i Finnmark skriver på Twitter at de har funnet en kvinne omkommet i Lakselv onsdag morgen. Det ble startet en leteaksjon etter kvinnen som ble meldt til politiet 08.19.

NRK - 45 minutter siden

Bergström-utredning avsluttes

Sveriges justisombudsmann stanser en utredning av «e-post-affæren», melder Aftonbladet. Aftonbladet har tidligere skrevet at Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström skal ha håndtert sikkerhetsklassifisert informasjon på på en privat e-post-server. Det var ekspertene kritiske til, ifølge den svenske avisen.

NRK - 1 time siden

«Free Britney»-markering i Oslo

«Free Britney»-bevegelsen i Norge varsler på Instagram at de skal demonstrere foran den amerikanske ambassaden i Oslo onsdag kveld. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG. Det skjer i forbindelse med at Britney Spears for første gang skal uttale seg om rettstvisten med faren sin.

NRK - 1 time siden

Oppgang på Oslo Børs

Rundt en time etter åpning peker pilene på Oslo børs oppover. Klokka 10.08 er hovedindeksen oppe 0,66 prosent.

NRK - 1 time siden

WHO-ekspert: Kommer flere varianter

WHO-ekspert David Nabarro sier til Sky News at det kommer til å komme flere varianter av koronaviruset framover. – Vi kommer til å gå fra delta til lambda og så til andre greske bokstaver. Det er uungåelig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt