NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:28

NRK - 02 sep 21 kl. 16:43

Kan bli storstreik i kultursektoren

221 LO Stat-medlemmer i kultursektoren blir tatt ut i streik dersom de ikke kommer til enighet med Spekter om pensjon hos Riksmekleren. Nestleder i LO Stat og forhandlingsleder Lise Olsen sier til Frifagbevegelse at partene er langt fra hverandre i forhandlingene, som har pågått i seks år. – Partene har ikke kommet nærmere hverandre i løpet av disse årene. Det ligger ingen løsning i dagen. Vi skal prøve så godt vi kan å overbevise Spekter om at en forutsigbar, kjønnsnøytral og livslang pensjon er den beste, sier hun.
Les mer på NRK


Les mer om:
LO Stat, Spekter, Riksmekleren, Lise Olsen, Frifagbevegelse, Den Nationale Scene, Norske Opera, Bergen Filharmoniske Orkester

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan bli storstreiki , kultursektoren
NRK - 31 aug 21 kl. 09:31

Mulig streik i kultursektoren

Hvis ikke arbeidsgivere og arbeidstakere blir enige om pensjonsordningen i kultursektoren innen midnatt 2. september, kan 197 kulturarbeidere gå ut i streik. Streiken vil ramme Den Norske Opera og ballett, Det Norske Teatret og Nationaltheatret i Oslo, Den Nationale Scene og Bergen Filharmoniske Orkester i Bergen, og Rogaland Teater i Stavanger, skriver Creo..

VG - 09 sep 21 kl. 10:12

Kulturminister Abid Raja: Forlenger støtteordningene til kultursektoren ut året

Kulturminister Abid Q. Raja lover nå at kompensasjonsordningen for kultursektoren forlenges, iallfall ut 2021..

NRK - 09 sep 21 kl. 10:22

Støtteordningene forlenges ut året

Støtteordningene til kultursektoren forlenges ut året, melder VG. – Jeg er veldig glad for å slå det tindrende klart fast: Vi forlenger kompensasjonsordningen ut året for kultursektoren. De kan senke skuldrene, sa kulturminister Abid Raja til avisen torsdag..

E24 - 09 sep 21 kl. 10:21

Kulturminister Abid Raja: Forlenger støtteordningene til kultursektoren ut året

Kulturminister Abid Q. Raja lover nå at kompensasjonsordningen for kultursektoren forlenges, iallfall ut 2021..

NRK - 25 okt 21 kl. 03:36

Kulturstreiken er over etter 7 uker

Streiken i kultursektoren er over, opplyser Riksmekleren. LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren fra 1. april 2022.

NRK - 25 apr 22 kl. 22:16

Fortsatt uenighet om pensjon i kultursektoren gir ny streikefare

LO Stat og Spekter har ikke blitt enige om varig pensjonsordning i kultursektoren, skriver LO Stat i en pressemelding. Partene møtes til frivillig mekling 10. mai for å unngå ny kulturstreik..

NRK - 09 maj 22 kl. 07:28

Kultursektoren søkte om over 200 millioner i koronakompensasjon

Kultursektoren hadde søkt om koronakompensasjon for 14.500 kulturarrangementer da søknadsfristen gikk ut 1. mai.

Aftenposten - 01 apr 22 kl. 23:27

Det blir ingen storstreik – enighet i lønnsoppgjøret

Fellesforbundet har blitt enige med Norsk Industri i frontfagenes lønnsoppgjør. Dermed blir det ingen storstreik for 28..

E24 - 01 apr 22 kl. 23:27

Det blir ingen storstreik – enighet i lønnsoppgjøret

Fellesforbundet har blitt enige med Norsk Industri i frontfagenes lønnsoppgjør. Dermed blir det ingen storstreik for 28.000 industriansatte..

E24 - 01 apr 22 kl. 23:27

Storstreik avblåst etter forhandlinger nesten ett døgn på overtid: Partene i frontfagsoppgjøret har kommet til enighet

Fellesforbundet har blitt enige med Norsk Industri i frontfagenes lønnsoppgjør. Dermed blir det ingen storstreik for 28.000 industriansatte..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Skeive minoriteter ønsker regjeringsinitiativ

Bassel Hatoum, leder i Skeiv Verden, sier til NRK at mange skeive i Norge opplever å bli dobbelt diskriminert. Skeiv Verden ønsker større initiativ fra regjeringen for å kjempe mot homofobi, men også rasisme og islamofobi. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er positiv til deres ønske om et initiativ fra regjeringen til å nå samle bredden av trossamfunn i Norge bak en felles uttalelse.

NRK - 1 time siden

Forsterker sikkerhet rundt Pride-arrangement i Grimstad

Politiet i Agder vil være til stede med ekstra mannskap under arrangementet Grimstad Pride til helgen. Det sier leder Åge Bjelland i Fri Agder. Han roser politiets involvering med trusselvurderinger på arrangementer bevegelsen skal ha fremover..

NRK - 30 minutter siden

Kommunen som vokser mest i Norge setter på bremsen

Politikerne i Lørenskog vil bremse utbygginga i kommunen, skriver Romerikes Blad. Lørenskog har i flere år vært kommunen i Norge med størst befolkningsvekst. Men nå holder det, mener politikerne.

NRK - 15 minutter siden

Kontroll på brann i Eidsvoll

Brannvesenet har kontroll på boligbrannen i Eidsvoll. Ingen ble skadd i brannen, og beboerne er gjort rede for. Brannvesenet vil bli og gjøre etterslokking i noen timer framover.

NRK - 45 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 1 time siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com