NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 04:36

NRK - 15 nov 22 kl. 20:21

Kamala Harris skal besøke Palawan

USAs visepresident Kamala Harris skal besøke de filippinske øyene Palawan i Sør-Kinahavet neste tirsdag. Besøket vil trolig irritere de kinesiske myndighetene. Kina viser til historiske kart og hevder at noen områder utenfor Palawan og mye av Sør-Kina-havet er kinesisk. En internasjonal domstol slo i 2016 fast at det ikke var noe rettslig grunnlag for de kinesiske kravene. Kamalas reise skal blant annet vise USAs «forpliktelse til å stå sammen med vår filippinske allierte i å opprettholde en regelbasert og internasjonal maritim orden i Sør-Kina-havet», sier en talsperson fra de amerikanske myndighetene, ifølge Reuters.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Kamala Harris, Palawan, Sør-Kinahavet, Sør-Kina, Reuters, Joe Biden, Kinas, Xi Jinping, G20, Harris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kamala, Harris, skal, besøke, Palawan
NRK - 27 sep 22 kl. 05:26

Kamala Harris til koreansk grense

USAs visepresident Kamala Harris skal besøke den demilitariserte sonen mellom Nord- og >Sør-Korea, opplyser sørkoreanske myndigheter. besøket skal skje torsdag denne uka. Ifølge Det hvite hus skal besøket til Harris vise at USA står fast ved støtten til Sør-Korea..

NRK - 29 sep 22 kl. 03:37

Ny nordkoreansk rakettest før Harris-besøk

Nord-Korea testet to ballistiske kortdistanseraketter onsdag, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det skjedde rett før USAs visepresident Kamala Harris i dag ankom Sør-Korea. Japan melder også om testene, som viseforsvarsminister Toshiro Ino kaller uakseptable.

Klartale - 08 jul 22 kl. 15:50

Marvels første muslimske superhelt er her

– Jeg håper dette åpner dørene for mer mangfold blant superhelt-industrien. Det sier Iman Vellani. Hun har hovedrollen som Ms.

NRK - 15 sep 22 kl. 17:54

Guvernør sendte busser med migranter til Kamala Harris' hjem

Texas' guvernør Greg Abbott sier han har sendt to busser med migranter som ble sluppet av nær USAs visepresident Kamala Harris' hjem i Washington. Årsaken er at den republikanske guvernøren er sterkt uenig i Biden-administrasjonens innvandringspolitikk. – Vi sender migranter til bakgården hennes for å be Biden-administrasjonen gjøre jobben sin og sikre grensen, skriver Abbott på Twitter.

NRK - 18 nov 22 kl. 15:14

Kamala Harris samler verdenseledere etter rakettoppskyting

USA fordømmer Nord-Koreas prøveoppskyting av en langdistanserakett fredag. Visepresident Kamala Harris holder møte med fem verdensledere. – Vi fordømmer disse handlingene på det sterkeste og ber igjen Nord-Korea om å stanse ytterligere ulovlige, destabiliserende handlinger, sa Harris på vei inn i møtet fredag.

NRK - 26 dec 22 kl. 02:41

Busslaster med migranter sendt til Kamala Harris' hjem

Tre busser med opp mot 130 migranter ble sent julaften satt av utenfor hjemmet til USAs visepresident Kamala Harris i Washington. Det skriver The Guardian. Det skjeer i forbindelse med en konflikt rundt innvandringspolitikken hvor striden står mellom president Joe Bidens regjeringen og guvernører i flere sørstater.

NRK - 22 nov 22 kl. 05:39

USAs visepresident besøker filippinsk provins nær omstridt hav

USAs visepresident Kamala Harris reiste tirsdag til en filippinsk øy nær farvann som Kina har gjort krav på, for å vise støtte til sin amerikanske allierte. Harris er den høyest rangerte amerikanske tjenesteperson som noensinne har besøkt den vestlige filippinske provinsen Palawan nær det omstridte Sør-Kinahavet, hvor hun etter planen skulle møte lokale fiskere, samfunnsledere og kystvakten. Besøket viser USAs forpliktelse til å stå sammen med Filippinene for «å opprettholde den forpliktende internasjonale maritime orden i Sør-Kinahavet», heter det i en uttalelse fra kontoret hennes.

NRK - 06 jul 22 kl. 03:28

Harris besøkte Highland Park tirsdag

USAs visepresident Kamala Harris besøkte Highland Park, Illinois, der skytingen mot en 4. juli-parade fant sted tirsdag. Sju mennesker døde og flere ble skadet.

NRK - 29 sep 22 kl. 03:37

Ny nordkoreansk rakettest

Nord-Korea testet to ballistiske kortdistanseraketter onsdag, ifølge det sørkoreanske forsvaret. det skjedde rett før USAs visepresident Kamala Harris i dag ankom Seoul. Japan melder også om testene, som viseforsvarsminister Toshiro Ino kaller uakseptable.

NRK - 19 nov 22 kl. 05:00

USAs visepresident møtte Kinas president

USAs visepresident Kamala Harris har hatt et kort møte med Kinas president Xi Jinping, under en uke etter at Xi møtte president Joe Biden. Møtet mellom Harris og Xi fant sted i Thailands hovedstad Bangkok lørdag, der begge er til stede sammen med en rekke andre ledere på toppmøtet i Samarbeidsforumet for Asia og Stillehavsregionen (APEC). I den korte samtalen gjentok Harris president Bidens budskap om at «vi må holde kommunikasjonslinjene åpne for å kunne ivareta konkurranse mellom våre land på ansvarlig vis», uttaler en amerikansk tjenestemann.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 45 minutter siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 45 minutter siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 1 time siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..

NRK - 1 time siden

Kvinne utsatt for vold på utested i Halden

Natt til søndag rykket politiet ut til et utested i Halden da en kvinne i 30-årene ble bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold. Kvinnen ble ivaretatt av ambulanse. Voldsutøveren, en mann i 20-årene, ble senere pågrepet på en annen adresse, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 2 timer siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 3 timer siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 3 timer siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com