NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:54

NRK - 04 mar 24 kl. 19:34

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo. Studenter som opplever karakterpress fra flere eksterne kilder, særlig arbeidsgivere og medstudenter, opplever også læringsmiljøet ved fakultetet som dårligere. 63 prosent av studentene ved juridisk fakultet føler tilhørighet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, NTB, Senter, Det

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jusstudentenei , Oslo, mener, fakulteteter , pregetav , usunn, konkurransekultur
Klartale - 21 nov 23 kl. 06:00

Uklart språk koster dyrt

Uklart språk koster mye penger. Det koster samfunnet millioner av kroner. Det sier Åse Wetås i Språkrådet.

NRK - 03 dec 23 kl. 10:22

Høgskolen i Innlandet annullerte eksamen – cirka 140 kandidater ramma

Om lag 140 studenter må belage seg på å ta eksamen på nytt. Fredag 1. desember skulle studentene ved Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, ha eksamen i emnet «Forvaltningsrett».

VG - 19 mar 24 kl. 15:59

UiB avslutter utvekslingsavtale med israelsk universitet

Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Bergen har vedtatt å si opp utvekslingsavtalen som fakultetet har med Tel Aviv University..

NRK - 10 mar 24 kl. 09:20

Gir refs etter knivstikking på UiO

To ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) ble skadd da en student angrep dem med kniv i august på Farmasøytisk institutt. Studenten er sikta for drapsforsøk og grov kroppsskade. Arbeidstilsynet har vurdert saken, og Khrono omtaler deres rapport.

NRK - 21 dec 23 kl. 15:42

Flere døde i skoleskyting i Praha – gjerningsperson «eliminert»

Ifølge tsjekkisk politi er det uvisst hvor mange som er døde og skadd. Skytingen skal ha skjedd på et universitet ved Jan Palach-plassen sentralt i Praha. – Gjerningspersonen er eliminert.

NRK - 11 nov 23 kl. 09:11

Amerikanerne splittet i synet på Gaza-krigen

Et flertall av demokrater i USA mener Israel går for langt i sine angrep mot Gaza, mens hver tredje republikaner mener angrepene bør trappes opp. 40 prosent av de spurte mener Israel har gått for langt i sine angrep mot Gazastripen, mens 38 prosent mener den militære maktbruken har vært passe kraftig. 18 prosent mener Israel bør trappe opp angrepene, viser en måling foretatt for AP.

NRK - 29 nov 23 kl. 14:26

«Oslove» blir Oslos samiske navn

Det offisielle samiske navnet på Oslo by blir «Oslove». Det er klart etter at et enstemmig kultur- og utdanningsutvalg i Oslo bystyre gikk inn for å bruke den nyere sørsamiske navneformen onsdag. Navnevalget har skapt stort engasjement i de samiske miljøene.

Klartale - 05 jan 24 kl. 06:00

Her skal folk få varme seg i kulda

Oslo kan få 27 minusgrader. Vi får kulde fra Sibir til Norge. Sibir et stort landområde nord i Russland.

Klartale - 16 feb 24 kl. 09:00

Breivik tapte i retten

Breivik soner lovens strengeste straff. Han er dømt til 21 år forvaring. Han soner straffen sin i Ringerike fengsel.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Funn av død person

Søndag formiddag har nødetatene og frivillige satt i gang med søk etter en savnet person i Alta. Det er en mann i 20-årene, bosatt i Alta, som er savnet. Søket vil foregå i området småbåthavna etter funn av gjenstander tilhørende savnede, melder politiet.

NRK - 45 minutter siden

Etihad stanser flyginger

Flyselskapet Etihad stanser flyginger til Tel Aviv i Israel og Amman i Jordan på søndag..

NRK - 1 time siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 1 time siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 2 timer siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 2 timer siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 2 timer siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 2 timer siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 2 timer siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com