VG > Nyheter

Monday, 29 November, 15:12

VG - 21 okt 21 kl. 18:27

Jusekspert etter cannabisdom i Høyesterett: Mange kan ha krav på erstatning

Høyesterett var uenig i at en 25-åring skulle miste lappen for å ha brukt cannabis en gang i blant. Avgjørelsen kan få stor betydning for eldre saker, mener professor Jan Fridthjof Bernt..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Jan Fridthjof Bernt, Høyesterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jusekspert, etter, cannabisdomi , Høyesterett, Mangekan ha , krav, på erstatning
NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater aksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 08 okt 21 kl. 13:13

Høyesterett omgjør forvaringsdom

En 19-åring som i lagmannsretten ble dømt til seks års forvaring får dommen sin omgjort av Høyesterett. Mannen ble dømt etter å ha tent på tre garasjer på Stord i løpet av en måned. Ingen mistet livet i brannen, men i et av tilfellene lå to barn og sov i et hus i nærheten av garasjen som ble tent på.

NRK - 20 jul 21 kl. 17:47

Høyesterett avviste anken

Høyesterett har avvist anken til de som er dømt for drapet på Sigbjørn Sveli på Regestranden i desember 2019. De to tiltalte ble dømt til 15 og 20 år forvaring både i tingretten og i lagmannsretten. Begge anket straffeutmålingen til Høyesterett, men anken er nå avvist og dommene blir stående..

NRK - 15 sep 21 kl. 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

NRK - 13 okt 21 kl. 15:18

Tolga-saken til Høyesterett

Saken om feildiagnostisering av to brødre fra Tolga går til Høyesterett, melder VG. Lars Peder (36) og Magnus Holøyen (27) ble registrert med diagnoser de ikke har og deretter satt under vergemål mot sin vilje. De krevde erstatning fra kommunen og fylkesmannen, men både tingretten og lagmannsretten mener at kravet må rettes mot Staten.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:37

Samfunnsstraff for sex med 15-åring

Høyesterett har kommet til at en 22 år gammel mann som hadde gjentatte samleier med en mindreårig kjæreste kan dømmes til samfunnsstraff. Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle dømmes til 120 dagers ubetinget fengsel. Samleiene startet da jenta var 15 år og 5 måneder gammel.

NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater saksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 05 nov 21 kl. 15:26

Domstoladministrasjonen støtter krav

Domstoladministrasjonens direktør, Sven Marius Urke, støtter Advokatforeningens krav om høyere salærer for advokater som jobber etter offentlige satser. – Advokatene er en helt avgjørende brikke for at vårt rettssystem skal fungere, også for dem som ikke har økonomi til å finansiere bruk av advokat selv. De som trenger fri rettshjelp er svært ofte utsatte og sårbare mennesker, sier Urke i en pressemelding.

NRK - 08 nov 21 kl. 15:22

Ølen Betong anker til Høyesterett

Selskapet Ølen Betong anker til Høyesterett etter å ha tapt mot den norske staten i lagmannsretten oktober. Anken ble sendt inn søndag, bekrefter advokat Hanne Skaarberg Holen. Ifølge Holen ønsker selskapet at staten anerkjenner ansvaret for tap som ble påført selskapet, etter at to ansatte i Ølen Betong ble forsøkt rekruttert av E-tjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste.

NRK - 29 jun 21 kl. 23:07

Høyesterett med Nav-avgjørelse

2. juli skal Høyesterett avgjøre en sak der en mann ble dømt til fengsel for trygdebedrageri. Saken er gjenopptatt etter at trygdeskandalen kom for en dag.

Fler nyheter fra VG

VG - 09 nov 21 kl. 14:25

Tre til sykehus etter gasslekkasje på NTNU

En meget helseskadelig og brannfarlig gass lekket fra kjemilaboratoriet på Gløshaugen..

VG - 09 nov 21 kl. 12:35

Tromsø innfører påbud om munnbind og bordservering

Men understreker at de fortsatt vil at folk skal gå på konferanse og julebord..

VG - 09 nov 21 kl. 13:06

Trolig den første som ble forfulgt: – Hadde det vært terror, ville han løpt på meg

Lasse Lukacs hadde levert sønnen på skolen og var på vei hjem, da en mann i bar overkropp med kokkekniv i hånden fulgte etter ham: – Jeg prøvde å ignorere ham, sier 47-åringen til VG..

VG - 09 nov 21 kl. 11:31

Opplysninger til VG: Død knivmann tidligere dømt for drapsforsøk

Mannen som ble skutt og drep av politiet på Bislett ble i desember i fjor dømt for å ha knivstukket en mann og hugget etter flere andre på Ankerbrua i Oslo i 2019..

VG - 09 nov 21 kl. 10:28

Øyenvitner til skuddramaet på Bislett: - Går nesten amok mot politimannen

Øyenvitner forteller om et intenst drama som ender med politiskuddene på fortauet: – Vi ble veldig redde. Det var skummelt og ekkelt å se på, sier Jessica Szymanska (24) til VG..

VG - 09 nov 21 kl. 10:32

Polen: – Vi regner med angrep i dag også

En talsmann for polske myndigheter sier at det er nærmere 3500 migranter ved grensen i Kuznica..

VG - 09 nov 21 kl. 09:18

Mann skutt av politiet på Bislett i Oslo: - Var i ferd med å angripe personer

Politiet bekrefter at de forsøkte å kjøre ned en mann, som var i ferd med å knivstikke en person. Videoer viser at en mann blir påkjørt av politiet to ganger i forbindelse med skudd-dramaet i Oslo..

VG - 09 nov 21 kl. 10:16

Hviterussland fordømmes av både EU og USA

NAREWKA/OSLO (VG) – Uakseptabelt, fastslår EU-president Ursula von der Leyen..

VG - 09 nov 21 kl. 09:27

Siv Jensen i ny bok: Åpen om kjærester og rykteflom

Siv Jensen skriver om ryktene om at hun er lesbisk og tar et oppgjør med journalister som behandler kvinner annerledes enn menn..

VG - 09 nov 21 kl. 07:52

Kjørte gjennom et rekkverk og falt to etasjer i parkeringshus

En bil har kjørt gjennom et rekkverk og landet på taket to etasjer lenger ned..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt