NRK - 02 nov 23 kl. 07:52

Juntaen i Myanmar: Har mistet kontrollen over grenseby

Militæret i Myanmar sier de har mistet kontrollen over en by ved grensa mot Kina etter kamper mot tre forskjellige væpnede grupper. Byen Chinshwehaw i delstaten Shan beskrives som strategisk viktig. Kamper mellom regjeringsstyrkene og de etniske væpnede gruppene har pågått siden slutten av forrige uke. En talsmann for militærjuntaen som har makten i Myanmar, sa onsdag kveld at «administrative organisasjoner og sikkerhetsorganisasjoner» ikke lenger er til stede i Chinshwehaw. Samtidig hevder Ta'ang nasjonale frigjøringshær, Arakan-hæren og Myanmars nasjonale demokratiske allianses hær å ha tatt kontroll over flere militærposter og viktige veier mellom Myanmar og Kina.
Les mer på NRK


Les mer om:
Myanmar, Kina, Chinshwehaw, Shan, Ta, Myanmars, Kinas, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Juntaeni , MyanmarHar , mistet, kontrollen, over, grenseby
Klartale - 16 aug 23 kl. 13:57

Slik styres Niger nå

Makten har blitt kuppet i Niger. President Mohamed Bazoum ble satt i husarrest sammen med sin kone og sønn. Dette skjedde 26.

NRK - 06 jan 24 kl. 05:34

Opprørere hevder de kontrollerer grenseby i Myanmar

En allianse av flere opprørsgrupper i Myanmar sier de har tatt kontroll over en viktig by langs den urolige grensen mot Kina. Alliansen – som kaller seg De tre brorskap – sier sent fredag at de tok over byen Laukkai etter at det regional militærhovedkvarteret i byen overga seg. Det skal ha vært kraftige kamper mellom opprørerne og regjeringshæren de siste ukene.

NRK - 09 nov 23 kl. 07:29

President i Myanmar: – Landet kan bli splittet

Militærjuntaen i Myanmar opplever nå den største motstanden siden militærkuppet i 2021. Juntaen utfordres av angrep fra flere hundre geriljagrupper i nord, nordøst, nordvest og sørøst i landet. Bevæpnede geriljagrupper i grenseområdet til Kina utgjør ikke minst en stor utfordring for militærjuntaen.

NRK - 21 feb 24 kl. 19:52

Juntaen i Myanmar blir stadig mer desperat, ifølge FN-ekspert

Militærjuntaen i Myanmar viser tegn til å bli stadig mer desperat, ifølge FNs spesialrapportør til landet. Tidligere denne måneden kunngjorde juntaen at de skal innføre obligatorisk verneplikt i to år for alle innbyggere. – Mens juntaen tvinger unge menn og kvinner inn i militæret, har de intensivert angrepene mot sivile med store mengder kraftige våpen, sier spesialrapportør Tom Andrews..

NRK - 06 aug 23 kl. 19:15

Juntaen i Niger ser ut til å trosse advarsler om angrep

Kuppmakerne i Niger viser ingen tegn til å gi fra seg makten, til tross for at tidsfrisen fra Ecowas om militær inngripen løper ut søndag. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas hevder å ha en plan for en mulig militær intervensjon i Niger dersom kupplederne ikke trekker seg. De har satt en frist som går ut nå søndag.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:50

Kina bosetter myanmarske flyktninger

Krigsflyktninger fra Myanmar får hjelp til å bosette seg i Kina, sier kinesiske myndigheter. I tillegg strømmer flyktninger til andre omkringliggende land. Flere myanmarere har den siste tiden flyktet fra det krigsherjede landet.

NRK - 02 jul 23 kl. 01:51

Myanmar: Opprørere angrep militærkolonne

En væpnet gruppe i Myanmar anklages for å ha angrepet en kinesiske militærkolonne på vei til et møte om grensesikkerhet. Gruppen avviser juntaens påstand. Representanter for både Kina og Myanmar var med i kolonnen, som skal ha blitt angrepet på vei til byen Myitkyina i den nordlige delstaten Kachin i Myanmar.

NRK - 04 jan 24 kl. 13:44

Militsgruppe i Myanmar: Seks drept i angrep mot et juntahelikopter

Seks soldater ble drept da et militærhelikopter ble skutt ned nord i Myanmar, hevder en militsgruppe torsdag. Militærjuntaen er under stadig større press fra væpnede etniske grupper nord i landet, men har likevel klart å hevde seg i luften på grunn av kinesisk- og russiskprodusert luftfartøy. En talsperson for Kachins uavhengighetshær (KIA), som har kjempet mot juntaen i årevis, sier til nyhetsbyrået AFP at juntahelikopteret krasjet onsdag ettermiddag.

NRK - 04 aug 23 kl. 03:26

Juntaen i Niger stenger ambassader og rasler med sablene mot naboer

Nigers junta avslutter diplomatiske og militære samarbeid med vestlige land. Samtidig truer de nabolandene med hevn dersom de bruker militærmakt. Sent torsdag meddelte kuppmakerne at ambassadørene fra Frankrike, Nigeria, Togo og USA ikke lenger er velkomne i landet.

NRK - 04 aug 23 kl. 16:00

Flere soldater drept i "jihadist"-angrep i Mali

Fredag ble flere soldater drept i et angrep, som ifølge hæren er gjennomført av en «jihadist»-gruppe. Angrepet skjedde i den nordøstlige Menaka-regionen. Det melder AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

EU varsler sanksjoner mot Iran

EU har varslet at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel forrige uke. Det melder Reuters. De følger dermed etter USA, og vil i likhet med dem forsøke å ramme Irans drone- og missilprogram med sanksjonene..

NRK - 1 time siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 1 time siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 2 timer siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 2 timer siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 3 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com