NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 17:10

NRK - 10 juni 21 kl. 20:31

Journalist kan ha blitt forgiftet

Journalisten og poeten Dmitrij Bykov, som har markert seg som en skarp kritiker av Russlands president Vladimir Putin, kan ha blitt forgiftet med samme nervegift som Aleksej Navalnyj, ifølge journalistkollektivet Bellingcat. Bykov ble akutt syk på et fly under en foredragsturné i 2019. Ifølge Bellingcat hadde Bykov samme symptomer som Aleksej Navalnyj da han ble akutt syk på et fly i 2020. Tyske leger konkluderte med at Navalnyj var utsatt for Novitsjok, en nervegift utviklet under sovjettiden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Dmitrij Bykov, Russlands, Vladimir Putin, Aleksej Navalnyj, Bellingcat, Bykov, Navalnyj, Novitsjok

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Journalistkan ha , blitt, forgiftet
Klartale - 11 juni 21 kl. 09:59

Russisk forfatter kan ha blitt forgiftet

En forfatter kan ha blitt forgiftet med samme nervegift som Aleksej Navalnyj. Forfatteren er kritisk til president Vladimir Putin..

NRK - 10 mai 21 kl. 01:23

Navalnyjs lege meldt savnet

En russisk lege som behandlet Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj rett etter at han ble forgiftet, er meldt savnet etter en jakttur i Sibir. Alexandr Murakhovskij kom ikke tilbakesom planlagt fredag, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået Tass. Navalnyj, som nå er fengslet i Russland, ble forgiftet på en flytur til Moskva i august.

NRK - 02 juni 21 kl. 03:43

Tror lærer ble forgiftet av elever

Elever ved en skole i Mark kommune i Sverige er mistenkt for å ha forsøkt å forgiftet en lærer, skriver Borås Tidning. De skal ha tilsatt kjemikalier i lærerens vannflaske. Læreren har flere ganger hatt behov for å søke beskyttelse.

NRK - 19 april 21 kl. 07:44

Journalist pågrepet i Myanmar

En japansk frilans journalist ble søndag kveld pågrepet i Yangon i Mynamar. Japanske myndigheter sier de jobber med å få ham løslatt. Ifølge BBC forteller vitner at journalisten ble pågrepet i sitt hjem.

Aftenposten - 28 mars 21 kl. 08:00

Pilletrillende journalist i norsk parodisk thriller

Journalist Julie S. Werenskiolds debutbok har skjelettet til en god thriller, men historien er så porøs at alt brister….

NRK - 30 mars 21 kl. 12:13

Journalist tiltalt for sovevoldtekt

En journalist i et riksdekkende medium er tiltalt for sovevoldtekt. Mannen i 20-årene er ikke tiltalt for å ha hatt samleie med kvinnen, men såkalt seksuell omgang. – Han nekter straffskyld, sier mannens forsvarer Kim Gerdts i advokatfirmaet Rogstad.

NRK - 06 april 21 kl. 15:02

Journalist arrestert ved fengsel

En av de som er arrestert av russisk politi utenfor fangeleiren der Aleksej Navalnyj soner, er en amerikansk journalist. Matthew Chance deler et bilde på Twitter og skriver at han er pågrepet. Chance er CNNs korrespondent i Russland..

VG - 07 april 21 kl. 17:35

Godset-ledelsen behandlet varsel mot trener om harselas med kvinnelig journalist

DRAMMEN (VG) En episode der Strømsgodset-trener Henrik Pedersen skal ha omtalt en kvinnelig journalist ble behandlet av klubbledelsen i det såkalte rasisme-varselet. Styreleder Ivar Strømsjordet betegner det som en «flåsete» kommentar i et forsøk på humor..

VG - 16 mai 21 kl. 11:12

Journalist om angrep mot kontorbygg: – Noe av det verste jeg har vært vitne til

AP-journalist Fares Akram beskriver opplevelsen av å se bygningen han jobber i bombet i filler..

NRK - 19 mai 21 kl. 10:19

Al Jazeera: Journalist drept i Gaza

En journalist er drept i dagens israelske angrep mot Gaza, ifølge Al Jazeera og nyhetsbyrået Shehab. Den drepte journalisten, Yusef Abu Hussein, jobbet for radiokanalen al-Aqsa Voice..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Gir 183.000 vaksiner til Kosovo

Alle de 182.900 dosene av AstraZeneca-vaksine Folkehelseinstituttet (FHI) har på lager, doneres til Kosovo. – Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser.

NRK - 15 minutter siden

– Har ingen bedre venn enn Tyskland

– Jeg tror vi kan si at USA ikke har noen bedre partner, ingen bedre venn i verden, enn Tyskland. Det sa USAs utenriksminister Antony Blinken til pressen før han møtte forbundskansler Angela Merkel i dag..

NRK - 15 minutter siden

Vil hedre Torkelsen med statue

Det er bred politisk enighet i Stavanger om at nylig avdøde Per Inge Torkelsen skal hedres. En statue av komikeren kan være aktuelt. – Det henger veldig høyt å få en statue etter seg, jeg kan ikke huske sist vi gjorde det i Stavanger.

NRK - 45 minutter siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 45 minutter siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

NRK - 1 time siden

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 1 time siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 1 time siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 1 time siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt