NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 05:37

NRK - 03 jun 22 kl. 14:07

Jevnaker bytter fylke

Jevnaker kommune bør en del av Akershus når Viken blir oppløst. Hole bør bli en del av Buskerud. Det er regjeringen som foreslår dette. Både Jevnaker og Hole har ønsket å tilhøre Akershus, men bare Jevnaker bør få lov, ifølge kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp). – Hole hørte til Buskerud før sammenslåingen og blir foreslått å fortsatt gjøre det etter at Buskerud nå igjen blir eget fylke.
Les mer på NRK


Les mer om:
Akershus, Viken, Buskerud, Jevnaker, Hole, Sigbjørn Gjelsvik, Hadelandsregionen, Lunner, Innlandet, Oppland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jevnaker, bytter, fylke
NRK - 24 feb 22 kl. 12:44

Eksplosjon i garasje i Jevnaker

Nødetatene har rykket ut til en privatadresse i Jevnaker etter at det har vært en eksplosjon i en garasje med påfølgende brann, det skriver politiet på Twitter..

NRK - 22 apr 22 kl. 10:18

Nordmenn handlet mye også i 2021

Detaljhandelen holdt seg høy i 2021, med en økning på 4,7 prosent mot året før. Den største økningen skjedde i Agder fylke. Detaljhandelen, som er en betegnelse for salg av varer tilpasset personlig bruk, økte i 2020 som følge av koronapandemien.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:40

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:06

Regjeringen foreslår å dele tre storfylker – sju fylker gjenoppstår

Elleve fylker blir trolig til 15 fra 1. januar 2024. Akershus, Buskerud, Østfold, Telemark, Vestfold, Troms og Finnmark gjør comeback som fylker.

NRK - 20 feb 22 kl. 19:09

Ap vil behalde Innlandet fylke

Fylkestingsgruppa i Arbeidarpartiet har vedteke at dei vil vidareføre Innlandet fylke, trass i at folkeavstemminga fekk motsett resultat. Partiet skriv i ei pressemelding at valdeltakinga i folkeavstemminga var låg og at befolkninga i praksis er delt på midten. Dei ser det ikkje som eit krav frå folket at ein skal bli Hedmark og Oppland igjen.

VG - 25 feb 22 kl. 14:50

Bestemt i fylkestinget: Troms og Finnmark fylke oppløses

Troms og Finnmark fylke skal oppløses. Det har nå fylkestinget formelt bestemt i et ekstraordinært møte fredag. Vedtaket ble fattet med 39 mot 18 stemmer..

NRK - 21 apr 22 kl. 21:16

Gran kommune blir i Innlandet

Under et dramatisk kommunestyremøte torsdag kveld, ble det vedtatt at Gran kommune blir værende i Innlandet fylke. 15 stemte for å bli værende, mens 12 stemte for å søke seg mot Akershus. Kommunedirektøren hadde innstilt på å melde Gran ut av Innlandet og inn i nye Akershus fylke, men forslaget ble nedstemt..

Klartale - 22 apr 22 kl. 08:41

Gran dropper Akershus og blir i Innlandet

Politikerne i Gran har bestemt seg. Kommunen blir i Innlandet fylke. De dropper å søke seg til Akershus, som nå er i Viken.

E24 - 10 maj 22 kl. 22:09

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke – men lav deltakelse i folkeavstemningen

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta. Men under 4 av 10 avla stemme..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 22:14

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vedum lover lavere oljepengebruk

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjør det klart at han må trekke i bremsene for å kjøle ned økonomien. Neste år skal oljepengebruken ned. – Vi må bruke mindre oljepenger i sum enn i år, sier Vedum til Aftenposten om neste års budsjett.

NRK - 45 minutter siden

Demonstrasjoner i Brasil

Flere tusen brasilianere demonstrerte i São Paulo og Brasilia torsdag med krav om at demokratiet skal beskyttes. Det skjer etter at president Jair Bolsonaro den siste tiden har tatt flere grep som ses på som angrep på de demokratiske institusjonene. Demonstrantene frykter at Bolsonaro ikke vil godta valgresultatet i oktober..

NRK - 1 time siden

Bensinprisen i USA faller

Bensinprisen i USA fortsetter å falle før mellomvalget i høst og er igjen under fire dollar for en amerikansk gallon. Det tilsvarer en bensinpris på like over ti kroner literen. Men bensinprisen per gallon (3,8 liter) er fortsatt 80 cent høyere enn den var for ett år siden.

NRK - 2 timer siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 3 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 4 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 4 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com