NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:30

NRK - 28 aug 23 kl. 03:13

Japansk måneoppdrag utsatt igjen

Japans romfartsorganisasjon Jaxa har utsatt en oppskyting av en H-IIA-rakett som skulle frakte et månelandingsfartøy og en satellitt ut i verdensrommet. Mandagens planlagte oppskyting ble kansellert på grunn av vanskelige vindforhold i den øvre atmosfæren, skriver Mitsubishi Heavy Industries (MHI), som skulle lede oppskytingen, på X/Twitter. Det er tredje gang oppskytingen blir utsatt. Det japanske romprogrammet er et av verdens største, men det første forsøket på å sette en sonde på månen mislyktes i november i fjor. En ny type rakett eksploderte under en prøve i forrige måned.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jaxa, IIA, Mitsubishi Heavy Industries, MHI, Twitter, Moon Sniper, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Japansk, måneoppdrag, utsatt, igjen
NRK - 14 jul 23 kl. 04:41

Kina hevder å ha jaget bort japansk fiskefartøy fra omstridt øygruppe

Kinesisk kystvakt har ifølge kinesiske medier jaget bort et japansk fiskefartøy som befant seg ved en omstridt øygruppe som begge landene gjør krav på. Det japanske fartøyet hadde tatt seg inn i øygruppens territorialfarvann, ifølge statlige medier i Kina. Begge land gjør krav på øygruppen, som kalles Senkaku i Japan og Diaoyu i Kina.

NRK - 26 aug 23 kl. 13:47

Japansk partileder avlyser Kina-besøk

En japansk partileder har avlyst en reise til Beijing, etter anmodning fra Kina. Natsui Yamaguchi leder partiet Komeito, som er en del av Japans samlingsregjering. Kina uttrykker at de håper besøket kan skje i framtiden.

NRK - 29 sep 23 kl. 12:22

Rettssak om fryst Krekar-konto utsatt igjen

Saken mot Sandnes Sparebank utsettes for tredje gang. Rettssaken skulle startet i Hordaland tingrett i Bergen onsdag 4. oktober.

Klartale - 28 jul 23 kl. 08:42

Emmy-utdelingen blir utsatt

18. september skulle det egentlig ha vært Emmy-utdeling. Emmy deles blant annet ut til de beste filmene, skuespillerne, musikken og manus.

Klartale - 19 okt 23 kl. 06:00

Er du en av dem som har blitt svindlet på nett?

26,6 prosent av folk fra Norge har blitt svindlet for penger på nett. Det viser en ny undersøkelse, som er laget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).Samme undersøkelse viser at 11,3 prosent har betalt for varer de aldri har mottatt.

Klartale - I førrgår: 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

NRK - 26 apr 23 kl. 01:56

Japansk romfartøy har trolig krasjlandet på månen

Japansk bakkekontroll mistet tirsdag kontakten med et privateid, ubemannet romfartøy med kurs mot månen. Trolig har raketten krasjlandet på månen, melder Ispace, selskapet som står bak, ifølge NTB. Rett før landing mistet Tokyo kontakten med raketten.

NRK - 11 jul 23 kl. 10:23

Japansk transkvinne fekk medhald i toalettsak

Høgsterett i Japan har gjeve ei transkvinne medhald etter å ha saksøkt regjeringa. Retten meiner det ikkje er noko grunnlag for å nekte henne bruke kvinnetoalettet, som var nærast kontoret hennar i det japanske økonomi- og handelsdepartementet. Arbeidsgjevaren ville at ho i staden skulle bruke eit toalett i ein annan etasje.

Klartale - 05 sep 23 kl. 16:30

En sjelden komet nærmer seg jorda

Kometen Nishimura svever raskt gjennom verdensrommet. Farten er på 386.000 kilometer i timen.

NRK - 16 okt 23 kl. 10:11

Russland stoppar import av japansk sjømat

Russland har bestemt seg for å stoppe all import av sjømat frå Japan, og seier utsleppa av radioaktivt kjølevatn er grunnen. Utanriksminister Sergej Lavrov kunngjorde nyheita då han kom til eit toppmøte i Kina måndag. Kina har også kunngjort at dei vil stoppe all import av japansk sjømat..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 30 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 2 timer siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com