NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:36

NRK - 03 apr 24 kl. 04:10

Japan nedgraderer tsunamivarsel etter jordskjelv

Japan har nedgradert tsunamivarselet som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet utenfor Taiwan, melder nyhetsbyrået AFP. Jordskjelvet hadde ifølge japanske meteorologimyndigheter en styrke på hele 7,7. Det ble anslått at øya Okinawa kunne få en tsunamibølge på opptil tre meter. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Taiwan, AFP, Okinawa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Japan, nedgraderer, tsunamivarsel, etter, jordskjelv
NRK - 07 dec 23 kl. 11:17

Norge og Japan inngår strategisk partnerskap

Regjeringene i Norge og Japan er enige om å inngå strategiske partnerskap på en rekke områder. Det ble klart etter et møte mellom Japans statsminister Fumio Kishida og Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Tokyo torsdag. Bakgrunnen for samarbeidet er det krevende politiske og sikkerhetspolitiske klimaet internasjonalt, heter det i en felles pressemelding.

NRK - 08 dec 23 kl. 10:00

Vestre: Enorme muligheter for norsk havvind-industri i Japan

Norge og Japan har i dag inngått en avtale om et strategisk partnerskap og felles innsats for grønn energi. – Her er det stort vekstpotensial, og enorme muligheter for norsk havvindustri, sier næringsminister Jan Christian Vestre til NRK. Japan er verdens tredje største økonomi.

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 03:36

Tsunamivarsel i tre land

Et jordskjelv med en styrke på 7,5 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. Det er sendt ut tsunamivarsel i de to landene og for Filippinene..

NRK - 27 feb 24 kl. 09:14

Rekordlave fødselstall i Japan

For åttende år på rad falt antall fødsler i Japan i 2023. Rett over 750.000 barn kom til verden, en nedgang på 5,1 prosent fra året før.

NRK - 07 dec 23 kl. 14:23

Tsunamivarsel etter jordskjelv i Sør-Stillehavet

Et jordskjelv med styrke 7.3 har rammet Vanuatu, en øynasjon i Oseania sør i Stillehavet. Det er utstedt tsunamivarsel som følge av jordskjelvet, som skjedde på ti kilometers dyp.

NRK - 02 jan 24 kl. 02:00

Japans statsminister: En kamp mot klokka

– Innsatsen for å redde dem som er rammet av mandagens kraftige jordskjelv i Japan, er en kamp mot klokka, sier statsminister Fumio Kishida. Kishida sier det japanske forsvaret allerede har sendt ute mange soldater til de berørte områdene, og at de vil fortsette å hjelpe dem som er rammet. Minst åtte personer er bekreftet omkommet etter skjelvet, som hadde en styrke på 7,5, melder Reuters.

NRK - 24 jan 24 kl. 09:48

«Oppenheimer» skal omsider vises i Japan

Japan er det eneste landet som har blitt angrepet med atomvåpen. Filmen «Oppenheimer», som forteller historien om «atombombens far», skal nå vises i landet. USA slapp en atombombe over Hiroshima 6.

NRK - 01 jan 24 kl. 08:19

Jordskjelv på 7,4 utenfor Japan

En kraftig jordskjelv med en styrke på 7,4 er utløst utenfor Japan. Det er utstedt tsunamivarsel. Like etter gikk det et nytt skjelv med en styrke på 6,3.

NRK - 01 jan 24 kl. 08:19

Jordskjelv på 7,6 utenfor Japan

En kraftig jordskjelv med en styrke på 7,6 er utløst utenfor Japan. Det er utstedt tsunamivarsel. Like etter gikk det et nytt skjelv med en styrke på 6,3.

NRK - 03 apr 24 kl. 02:12

Reuters: Tsunamivarsel etter jordskjelv med styrke 7,5 sørvest for Japan

Et jordskjelv med en styrke foreløpig målt til 7,5 er registrert sørvest for Japan. En tsunami på opptil tre meter er ventet å nå øya Okinawa. Vitner melder ifølge nyhetsbyrået Reuters om at et kraftig skjelv har vært merkbart i Taiwans hovedstad Taipei, der strømmen er borte i noen områder.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 10 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 30 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com