NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:19

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan har sendt ut nødvarsel – ber innbyggere søke ly

Japan har sendt ut nødvarsel ved Okinawa etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AFP. Innbyggere i byen Okinawa blir bedt om å holde seg i dekning. Myndighetene i Sør-Korea advarer innbyggerne i hovedstaden Seoul om mulig evakuering. Ifølge nyhetsbyrået Reuters går flyalarmen i byen. Nord-Korea varslet mandag at de i juni skal skyte opp en militærsatellitt, som de skal bruke til å overvåke USAs militære bevegelser.
Les mer på NRK


Les mer om:
Okinawa, Nord-Korea, AFP, Sør-Korea, Seoul, Reuters, korea, USAs, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Japanhar , sendtut , nødvarsel, ber, innbyggere, søkely
NRK - 08 aug 23 kl. 15:01

Politiet: Nødvarsel skal gjennomgås

Nødvarsel ble i går sendt ut i seks politidistrikter etter anmodning fra statsforvalteren i forbindelse med ekstremværet «Hans», skriver politiet i en pressemelding. – Mange har opplevd å ha fått dette varslet flere ganger, skriver politiet. Nå skal bruk av nødvarsel gjennomgås.

Klartale - 14 jun 23 kl. 06:00

Det vil pipe og vibrere i mobiler over hele Norge

Myndighetene har laget et nytt system for å varsle og gi folk råd ved kriser. Det heter Nødvarsel. Onsdag 14.

Klartale - 14 feb 23 kl. 15:14

Slik skal du få varsel i krise

Norge skal få en ny måte å varsle folk om kriser. I tillegg til tyfoner som uler, skal du nå få varsel på din mobiltelefon.Justisminister Emilie Enger Mehl var med da det nye systemet ble vist fram tirsdag.

NRK - 11 aug 23 kl. 13:08

Politiet: Derfor fikk noen nødvarsel mange ganger

Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) og politiet har sammen med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og mobiloperatørene gjennomgått nødvarslene som ble sendt ut for å advare innbyggere og turister om ekstremværet «Hans», og har gjort noen foreløpige funn. Mange mottok varselet flere ganger, også i områder utenfor rødt farevarsel. Politiet presiserer nå at nødvarslene ikke bare ble sendt ut til «røde områder», men også til flere omkringliggende områder.

Klartale - 03 aug 23 kl. 15:30

Slik skal Norge vinne mot Japan

Lørdag venter åttendedelsfinalen av verdens-mesterskapet i fotball. Der skal Norge spille mot Japan.Norge har klare tanker om hvordan de skal håndtere motstanderne.

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan har sendt ut nødvarsel - ber innbyggere søke ly

Japan har sendt ut nødvarsel ved Okinawa etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AFP. Innbyggere i byen Okinawa blir bedt om å holde seg i dekning. Myndighetene i Sør-Korea advarer innbyggerne i hovedstaden Seoul om mulig evakuering.

NRK - 10 feb 23 kl. 10:50

Regjeringen skal demonstrere nødvarsel på mobil

Tirsdag neste uke vil justis- og beredskapsdepartementet demonstrere og lansere nødvarsel på mobil hos Politidirektoratet. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Dette er første gang det blir demonstrert hvordan systemet vil fungere med lydsignal og tekst på telefon.

NRK - 14 feb 23 kl. 13:45

Ny varslingstjeneste skal styrke beredskapen

Justis- og beredskapsdepartementet og Kommunal- og distriktsdepartementet lanserte tirsdag Nødvarsel på mobil sammen med tre mobiloperatører. Med på lanseringen var også Politidirektoratet (POD) og Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB). Nødvarsel skal brukes til å varsle befolkningen om akutte og alvorlige hendelser som truer liv og helse.

Klartale - 14 jun 23 kl. 12:25

Nødvarselet nådde ikke alle

Norske myndigheter skulle teste hvordan de kunne varsle alle i Norge. Men varselet nådde ikke alle.Det nye systemet skulle varsle og gi folk råd ved kriser.

NRK - 03 jul 23 kl. 11:52

Tre av fire fikk nødvarsel på mobilen sin

14. juni ble nye nødvarsel på mobil testet i hele landet. 78 prosent av befolkningen mottok varselet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 2 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 2 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..

NRK - 4 timer siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com