NRK > Nyheter

Sunday, 04 December, 22:53

NRK - 21 jun 22 kl. 15:28

Jan Helge Andersen avhørt på nytt

Jan Helge Andersen er avhørt på nytt, det bekrefter hans forsvarer Svein Holden til Fædrelandsvennen. Avhøret skjedde mandag. Det er Oslo-politiet som etterforsker Baneheia-saken etter at Viggo Kristiansen fikk sin del av saken gjenopptatt. De første avhørene av Jan Helge Andersen fant sted i fjor høst. Han ble så avhørt på nyåret igjen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helge Andersen, Svein Holden, Fædrelandsvennen, Oslo, Baneheia, Viggo Kristiansen, Jan Helge Andersen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jan, Helge, Andersen, avhørt, nytt
NRK - 24 okt 22 kl. 14:01

TV 2: Forsvareren forventer at siktelsen mot Jan Helge Andersen blir henlagt

Forsvarer Svein Holden forventer at siktelsen mot hans klient Jan Helge Andersen vil bli henlagt på bevisets stilling. Holden mener det faktum at påtalemyndigheten vil frifinne Viggo Kristiansen (43) ikke samtidig betyr at det er grunnlag for ny tiltale mot Andersen (41). – Etter min vurdering er det klart at bevisene i saken ikke gir grunnlag for å konstatere utover rimelig tvil at Jan Helge Andersen er skyldig i drapet og falsk forklaring, skriver Holden til TV 2.

NRK - 11 maj 22 kl. 17:37

Førstestatsadvokat om manglende opplysninger: – Svært uheldig

NRK har tidligere omtalt eldre overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. Staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009, meldte TV 2 denne uka.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:08

Agder-politimester: – Burde ha informert

– Jeg registererer at statsadvokaten i Agder har gått ut i media og at de kritiserer Agder politidistrikt i fohold til at vi burde ha informert de om saken fra 2009. Og ut fra den kunnskap jeg har nå, er jeg enig med statsadvokaten i at det burde vært en del av vår påtegning, sier Agder-politimester Kjerstin Askholt til NRK. Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.

Klartale - 21 okt 22 kl. 09:44

Venter på avgjørelse i Baneheia-saken

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud har bestemt seg. Klokken 13 kommer han med innstillingen fra påtalemyndigheten i saken mot Viggo Kristiansen. 19.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:51

Jan Helge Andersen siktet for drap han ble frikjent for

To jenter ble voldtatt og drept i år 2000. Det skjedde i Baneheia i Kristiansand. Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble bare åtte og 10 år gamle.

NRK - 02 nov 22 kl. 07:00

Jan Helge Andersen hevder fortsatt at han ikke var alene

I et intervju med TV 2 opprettholder Baneheia-dømte Jan Helge Andersen sin versjon om at han ikke var alene om voldtekt og drap på de to jentene i Baneheia i 2000. Riksadvokaten gikk nylig inne for en frifinnelse for Andersens tidligere venn Viggo Kristiansen, som allerede hadde sonet over 21 år for drapene. Påtalemyndigheten har tatt ut ny siktelse mot Andersen, nå for drapet på den eldste jenta.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:51

Vil etterforske Jan Helge Andersen videre

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud bekrefter at Jan Helge Andersen vil bli videre etterforsket etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen. – I Andersens tilfelle etterforsker vi saken videre med sikte på ytterligere avklaring av Andersens rolle, sa Maurud på fredagens pressekonferanse. – Jeg kan ikke si noe mer om Andersens situasjon, sa Maurud, som bekrefter at etterforskningen vil intensiveres i Andersen tilfelle når lagmannsretten har avsagt dom i gjenåpningssaken mot Kristiansen.

Klartale - 02 nov 22 kl. 14:40

Jan Helge Andersen nekter for å være alene om Baneheia-drapene

– Jeg gjorde ikke dette alene, sier Andersen til TV 2.I oktober sa riksadvokaten at Viggo Kristiansen bør bli frikjent for sin rolle i Baneheia-saken. Den ble gjenopptatt i fjor vinter.

NRK - 15 apr 22 kl. 10:38

TV 2: Kristiansen kan ha visst at Andersen ble pågrepet

Da Viggo Kristiansen ble pågrepet for Baneheia-drapene skal han ha spurt om Jan Helge Andersen også var tatt. Det kan skyldes en polititabbe. En politirapport viste at Kristiansen ble informert om pågripelsesbeslutningen før han spurte om Andersen hadde blitt tatt, skriver TV 2.

Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Kontroll på mann med mulig våpen på Lambertseter

Politiet er på Lambertseter i Oslo etter at en mann skal ha gått inn i et bygg og vist frem et våpen. I forkant skal mannen ha kollidert med en bil på utsiden. Politiet har kontroll på mannen, og ingen er fysisk skadet, opplyser politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

USA: Krigen i Ukraina går for halv maskin

USAs etterretningssjef sier at krigen i Ukraina går for halv maskin for tiden, og antyder at det kan gå mot bedre tider for de ukrainske styrkene utover vinteren. I et foredrag på Reagan-senteret i California sa Avril Haines at de ser et redusert tempo i krigen, og at begge sider i tiden framover vil fokusere på å bygge seg opp og forberede seg på en ny ukrainsk offensiv til våren. – Men vi har betydelig tvil om russerne er forberedt på det, og vi er optimistiske på vegne av ukrainerne framover, sa hun.

NRK - 1 time siden

Kontroll på mann med våpen på Lambertseter

Politiet er på Lambertseter i Oslo etter at en mann gikk inn i et bygg og viste frem et våpen. I forkant skal mannen ha kollidert med en bil på utsiden. Politiet har kontroll på mannen, og ingen er fysisk skadet, opplyser politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Brann i hus i Bergen

Det brenner i et hus i Fana bydel i Bergen. Huset skal være under oppføring. Nødetatene er i gang med å slukke brannen.

NRK - 1 time siden

Jordskjelv utenfor Samoa

Et jordskjelv med en styrke 6,9 har blitt registrert rundt 220 kilometer nord-nordøst for hovedstaden Apia i øystaten Samoa. Det melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGC, ifølge Reuters. Skjelvet hadde en dybde på rundt 33 kilometer..

NRK - 4 timer siden

Brann i enebolig på Prestøya – naboer ble evakuert

Det brant i en enebolig på Prestøya i Finnmark. Samtlige i huset er gjort rede for, opplyser politiet i Finnamark. Nærliggende naboer ble evakuert på grunn av røyk.

NRK - 2 timer siden

Overtent hus i Hof

Nødetatene er på vei etter melding om brann i et bygg i Hof i Holmestrand kommune. Bygget skal være overtent, skriver politiet på Twitter. Det skal ikke være personer som bor i bygget nå..

NRK - 2 timer siden

Overtent hus i Holmestrand

Nødetatene er på vei etter melding om brann i et bygg i Holmestrand. Bygget skal være overtent, skriver politiet på Twitter. Det skal ikke være personer som bor i bygget nå..

NRK - 3 timer siden

Havforskningsinstituttet varsler kutt

Torsdag ble det klart at forskningsskipet Kristine Bonnevie tas ut av drift om et drøyt år, og at det dermed må nedbemannes med 28 stillinger. I tillegg har ledelsen ved instituttet varslet at det også kommer kutt i andre deler av organisasjonen, skriver Khrono. – Vi har ikke vært gode nok til å sørge for inntjening for de økte utgiftene, sier instituttets direktør Nils Gunnar Kvamstø.

NRK - 3 timer siden

Brann i enebolig på Oppdal

Det brenner i en enebolig og garasje på Oppdal, skriver politiet i Trøndelag på Twitter. Det skal ikke være personer inne. Ifølge politiet er det ikke flammer der nå, men mye røyk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com