NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:27

NRK - 05 sep 21 kl. 16:53

Jacob Zuma blir prøveløslatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma er prøveløslatt på medisinsk grunnlag, opplyser landets fengeselmyndigheter til AFP. Zuma (79) ble tidligere i sommer dømt til 15 måneders fengsel for å ha vist forakt for retten etter å ha nektet å møte for å forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Selve korrupsjonsrettssaken mot Zuma har blitt utsatt flere ganger på grunn av hans helse. Han er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter. Jacob Zuma var Sør-Afrikas president fra 2009 til 2018..
Les mer på NRK


Les mer om:
afrikas, Jacob Zuma, AFP, Zuma, Sør-Afrikas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jacob, Zumablir , prøveløslatt
NRK - 06 aug 21 kl. 11:35

Jacob Zuma innlagt på sykehus

Sør-Afrikas fengslede ekspresident Jacob Zuma er innlagt på sykehus for noe som beskrives som rutinemessig observasjon. Innleggelsen fredag skjedde mindre enn en uke før Zuma (79) etter planen igjen skal møte i retten. Han er anklaget for korrupsjon, og meningen er at rettssaken nå skal gjenopptas.

NRK - 29 sep 21 kl. 11:12

Forvaringsdømt kan bli prøveløslatt

En forvaringsdømt mann (60) fra Steinkjer kan bli prøveløslatt i april neste år. Han er dømt for å ha skadet tre kvinner i underlivet og har sittet i fengsel i ti år. Aktor mener forvaringa bør forlenges i inntil tre år, men at mannen kan prøveløslates neste år på strenge vilkår.

NRK - 04 jul 21 kl. 20:49

Zuma vil ikke overgi seg

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma sier han ikke har noen planer om å overgi seg for å sone dommen på 15 måneders fengsel. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp til soning i fengselet eller overgi seg til politiet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:47

Zuma kjemper for å unngå fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma skylder på dårlig helse og håper at han slipper å sone dommen på 15 måneder fengsel. 79 år gamle Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen på 15 måneder ubetinget fengsel, og tirsdag ble ankesaken behandlet av Pietermaritzburg High Court..

NRK - 08 jul 21 kl. 02:35

Zuma klar til å sone i fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma (79) overgir seg til myndighetene og er klar for å sone fengselsstraffen på 15 måneder, ifølge stiftelsen hans. Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:02

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen fordi han er til helsemessig observasjon, ifølge Bloomberg. Rettssaken ble også utsatt i juli, den gangen på grunn av demonstrasjoner i landet. Zuma er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter da han var visepresident i 1999..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:31

Zuma framleis i fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

Aftenposten - 13 jul 21 kl. 18:32

Jacob Zuma var én av Sør-Afrikas frigjøringshelter. Fengslingen av ham har utløst dødelige opptøyer.

Jacob Zuma var én av Sør-Afrikas frigjøringshelter. 27 år etter at apartheid tok slutt, sitter han bak lås og slå..

VG - 28 aug 21 kl. 00:06

Mot prøveløslatelse for Kennedy-drapsmann

Sirhan Sirhan, den palestinske aktivisten som drepte Robert Kennedy i 1968, blir prøveløslatt skriver CBS Boston..

NRK - 25 maj 21 kl. 12:42

Starter rettssak mot president

Jacob Zuma, den korrupsjonstiltalte presidenten i Sør-Afrika, skal nå starte. Saken har vært utsatt flere ganger, melder NTB. Zuma er tiltalt for 16 tilfeller korrupsjon knyttet til et forsvarsinnkjøp i 1999..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 15 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 15 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 2 timer siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt