NRK > Nyheter

Monday, 16 May, 23:22

NRK - 05 sep 21 kl. 16:53

Jacob Zuma blir prøveløslatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma er prøveløslatt på medisinsk grunnlag, opplyser landets fengeselmyndigheter til AFP. Zuma (79) ble tidligere i sommer dømt til 15 måneders fengsel for å ha vist forakt for retten etter å ha nektet å møte for å forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Selve korrupsjonsrettssaken mot Zuma har blitt utsatt flere ganger på grunn av hans helse. Han er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter. Jacob Zuma var Sør-Afrikas president fra 2009 til 2018..
Les mer på NRK


Les mer om:
afrikas, Jacob Zuma, AFP, Zuma, Sør-Afrikas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jacob, Zumablir , prøveløslatt
NRK - 03 maj 22 kl. 17:14

Vil evaluere prøveløslatelser

Staten har brukt 1 milliard kroner på prøveløslatelser de siste 20-årene. Nå ber Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) om en full gjennomgang av systemet. TV 2 har den siste tiden kartlagt prøveløslatelsessystemet.

NRK - 06 aug 21 kl. 11:35

Jacob Zuma innlagt på sykehus

Sør-Afrikas fengslede ekspresident Jacob Zuma er innlagt på sykehus for noe som beskrives som rutinemessig observasjon. Innleggelsen fredag skjedde mindre enn en uke før Zuma (79) etter planen igjen skal møte i retten. Han er anklaget for korrupsjon, og meningen er at rettssaken nå skal gjenopptas.

NRK - 29 sep 21 kl. 11:12

Forvaringsdømt kan bli prøveløslatt

En forvaringsdømt mann (60) fra Steinkjer kan bli prøveløslatt i april neste år. Han er dømt for å ha skadet tre kvinner i underlivet og har sittet i fengsel i ti år. Aktor mener forvaringa bør forlenges i inntil tre år, men at mannen kan prøveløslates neste år på strenge vilkår.

NRK - 04 jul 21 kl. 20:49

Zuma vil ikke overgi seg

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma sier han ikke har noen planer om å overgi seg for å sone dommen på 15 måneders fengsel. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp til soning i fengselet eller overgi seg til politiet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:47

Zuma kjemper for å unngå fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma skylder på dårlig helse og håper at han slipper å sone dommen på 15 måneder fengsel. 79 år gamle Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen på 15 måneder ubetinget fengsel, og tirsdag ble ankesaken behandlet av Pietermaritzburg High Court..

NRK - 08 jul 21 kl. 02:35

Zuma klar til å sone i fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma (79) overgir seg til myndighetene og er klar for å sone fengselsstraffen på 15 måneder, ifølge stiftelsen hans. Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:02

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen fordi han er til helsemessig observasjon, ifølge Bloomberg. Rettssaken ble også utsatt i juli, den gangen på grunn av demonstrasjoner i landet. Zuma er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter da han var visepresident i 1999..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:31

Zuma framleis i fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

Aftenposten - 13 jul 21 kl. 18:32

Jacob Zuma var én av Sør-Afrikas frigjøringshelter. Fengslingen av ham har utløst dødelige opptøyer.

Jacob Zuma var én av Sør-Afrikas frigjøringshelter. 27 år etter at apartheid tok slutt, sitter han bak lås og slå..

VG - 28 aug 21 kl. 00:06

Mot prøveløslatelse for Kennedy-drapsmann

Sirhan Sirhan, den palestinske aktivisten som drepte Robert Kennedy i 1968, blir prøveløslatt skriver CBS Boston..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt: Sverige og Finland vil styrke Nato

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at finsk og svensk Nato-medlemskap vil bidra til et kollektivt forsvar og styrke den nordatlantiske sikkerheten. Hun vil ikke spekulere i hva Erdogans nei vil bety for medlemssøknadene. – Jeg opplever at samtalene som har vært i Nato til nå, senest under utenriksministermøtet i helgen, har gitt uttrykk for at Sverige og Finland – som er nære partnere av Nato – har alle kvalifikasjoner til å bli medlemmer.

NRK - 1 time siden

Knyttet seg ikke til handlingene

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin kone og datter på Søm i Kristiansand i mars, knyttet seg ikke til drapshandlingene under det første avhøret med politiet, skriver fvn.no. Politiadvokat Bernt Olav Bryge sier avhøret ikke er ferdigstilt, og at siktede ikke ble spurt om han erkjenner straffskyld.

NRK - 1 time siden

Årsaken til brannen på «Veidar» er avdekket

Årsaken til brannen på fiskebåten «Veidar» er nå avdekket av politiet. Etterforskningsleder Øystein Hansen ved Vest-Lofoten politistasjon forteller til Lofotposten: – Brannen startet i fabrikken om bord, og det skyldes en elektrisk feil. Det er ingen i rederiet som er å laste for dette.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Engerdal

Tre personar får behandling på ulykkesstaden etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. – Naudetatene er komme fram til staden. Dei tre personene som er involvert i ulykka har komme seg ut av bilen, dei er skadde, og får behandling.

NRK - 45 minutter siden

Kjellaug Nakkim er død

Kjellaug Nakkim døde mandag, 81 år gammel. Nakkim ble valgt inn på Stortinget for Høyre fra Østfold som vararepresentant i 1985. Hun var fire perioder på Stortinget for Østfold fra 1989 til 2001.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg har snakket med Tyrkia

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver på Twitter mandag kveld at han har vært i kontakt med Tyrkias utenriksminister. – Vi snakket om avgjørelsen til våre nærmeste allierte, Finland og Sverige, om å søke medlemskap i Nato. Tyrkia er en verdsatt alliert, og enhver sikkerhetsbekymring må tas opp.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Soldater fraktes ut av stålverket i Mariupol

Nyhetsbyrået Reuters melder at rundt 12 busser nå frakter ukrainske soldater ut av stålverket Azovstal i Mariupol..

NRK - 3 timer siden

Minst 85 skadd i togulykke i Barcelona

Føreren av et forstadstog omkom og 85 mennesker ble skadd, to alvorlig, i en togulykke utenfor Barcelona mandag. Ulykken skjedde da et godstog sporet av og kolliderte med passasjertoget inne på stasjonen Sant Boi de Llobregat, 14 kilometer utenfor Barcelona..

NRK - 3 timer siden

Minst 80 skadd i togulykke i Barcelona

Minst 80 mennesker er lettere skadd i en togulykke i Barcelona, skriver VG, som siterer avisen La Vanguardia. Det er et godstog og et passasjertog som har kollidert. Føreren av passasjertoget omkom i ulykken..

NRK - 3 timer siden

Sverige og Finland sender delegasjoner til Tyrkia

Sverige og Finland sender en delegasjon til Tyrkia for å diskutere landenes Nato-søknad. Ministrene blir ikke med, opplyser svensk UD. En tidligere melding gikk ut på at svenske Ann Linde og finske Pekka Haavisto skulle møte sin tyrkiske motpart, utenriksminister Mevlut Cavusoglu.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt