NRK > Nyheter

Thursday, 25 July, 15:05

NRK - 06 nov 15 kl. 13:24

Ja til nytt vindkraftverk i Ofoten

Nordkraft Vind har fått konsesjon til å bygge en vindkraftpark i Sørfjorden i Tysfjord i Nordland. Produksjonen vil tilsvare forbruket til 16.000 husstander. Konsesjonen for Sørfjorden vindkraftverk ble gitt av Olje- og energidirektoratet fredag.(NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Vind, Sørfjorden, Tysfjord, Nordland, Olje, NTB, Ofoten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ja til, nytt, vindkraftverki , Ofoten
NRK - 27 aug 21 kl. 14:49

To vindkraftverk har fått avslag

Olje- og energidepartementet har avslått søknadene om vindkraftverk i Gjesdal og Hå kommune i Rogaland. Gilja vindkraftverk i Gjesdal kommune har ikke fått innvilget søknad om utsatt frist for oppstart av driften. Det samme gjelder Friestad vindkraftverk i Hå kommune.

NRK - 13 feb 23 kl. 21:43

Sokndal seier ja til utgreiing av nytt vindkraftverk

Kommunestyret i Sokndal har i kveld stemt ja til å gå vidare med planane om eit nytt vindkraftverk i kommunen. Norsk vind vil bygga rundt ti turbinar på Moldalsknuten, som ligg i nærleiken av Tellenes vindkraftverk. Det blei eit knapt fleirtal for nei i formannskapet – og dersom det også hadde blitt utfallet i kommunestyret, ville det ha vore eit endeleg nei til planane..

P4 - 06 nov 15 kl. 15:14

Sier ja til nytt vindkraftverk i Ofoten

Nordkraft Vind har fått konsesjon til å bygge en vindkraftpark i Sørfjorden i Tysfjord i Nordland. Produksjonen vil tilsvare forbruket til 16.000 husstander.

E24 - 15 mar 23 kl. 20:00

USA-gigant slakter norsk skatteforslag: – Skadelig for levedyktigheten til vindkraftverk

Verdens største forvalter Blackrock eier to vindkraftverk i Norge og er kritisk til grunnrenteskatten på vindkraft. – Vil være skadelig for levedyktigheten til vindkraftverk i Norge, skriver de..

P4 - 10 maj 20 kl. 09:17

Vindkraftutbygging skal prøves for retten

For første gang skal utbygging av et vindkraftverk prøves for retten. Aksjonistgruppa Motvind Norge krever at Nordisk vindkraftverk midlertidig stanser utbyggingen av vindturbiner i Sandnes. Årsaken er at utbygger har fått ja av staten til å bygge mye høyere vindturbiner, uten at konsekvensene for folk og natur er vurdert.

NRK - 06 jul 20 kl. 13:28

Sier nei til utsettelse av frist

NVE har mandag avslått søknader om utsatt frist fra Vikna vindkraftverk, Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk og Rákkocearro vindkraftverk trinn 3. Før helgen ga NVE også avslag til Kvinesheia og Remmafjellet..

P4 - 06 jul 20 kl. 17:44

Vindkraftprosjekt får avslag om utsatt frist

Tre vindkraftprosjekter får avslag fra NVE på søknader om utsatt frist. NVE har i dag avslått søknet fra Vikna vindkraftverk, Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk og Rákkocearro vindkraftverk trinn 3. Også før helgen ga NVE avslag til Kvinesheia og Remmafjellet.

NRK - 13 mar 23 kl. 10:31

Pålagt å gi ut GPS-data før rettssak om vindkraftverk

I slutten av mai starter rettssaken om vindkraft og samiske rettigheter ved Norges største vindkraftverk på Øyfjellet i Mosjøen. I likhet med Fosen-saken er partene i saken om Øyfjellet vindkraftverk uenige om det meste. For omtrent et år ble reindriftsinteressene pålagt av retten til å utlevere GPS-data fra reinsdyr i området, skriver Teknisk Ukeblad.

Klartale - 11 okt 23 kl. 13:15

– Det er vanskelig å lære seg et nytt språk som voksen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Hegnar.no - 06 nov 15 kl. 13:23

Ja til nytt vindkraftverk i Ofoten

Nordkraft Vind har fått konsesjon til å bygge en vindkraftpark i Sørfjorden i Tysfjord kommune i Nordland..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Tre til sjukehus etter trafikkuhell – full stans i trafikk i Sandnes

Ei trafikkulukke i Sandnes på fylkesveg 444 fører til at trafikken står i begge retningar. Naudetatane er på staden. Det er to bilar involvert med til saman tre personar.

NRK - 15 minutter siden

Tyfonen Gaemi: Øker beredskapsnivå i Kina

Den kinesiske byen Fuzhou har økt beredskapsnivået til nivå 1 - det høyeste mulige, melder Reuters. Den tropiske stormen «Gaemi» er ventet å treffe østlige Kina torsdag. Lokale myndigheter har uttalt at de jobber med å styrke varsling og koordinering med andre avdelinger, og veilede lokale transportmyndigheter om tyfonforebygging og respons, skriver de på egne nettsider..

NRK - 30 minutter siden

Iran fordømmer USA for Netanyahu-besøk

– Den kriminelle statsministeren til et falskt regime blir omfavnet av sine støttespillere etter ni måneder med folkemord og barnedrap, skriver Nasser Kanaani, en talsmann for Irans utenriksdepartement, på X. Uttalelsen kommer kun én dag etter at Netanyahu tok til orde i Kongressen for å skape en ny sikkerhetsallianse i Midtøsten for å «bekjempe den iranske trusselen». – I Midtøsten truer Irans terror USA, Israel og våre arabiske venner.

NRK - 1 time siden

Haier i Brasil tester positivt for kokain

13 haier utenfor kysten av storbyen Rio de Janeiro i Brasil ble testet mellom september 2021 og august 2023. I samtlige ble det funnet kokain i musklene og leveren, viser en ny studie utført av Oswaldo Cruz-stiftelsen. Det er ikke helt sikkert hvordan haiene har fått kokainen i seg, men studien viser til at stoffet kan havne i sjøen og skape forurensning som følge av utilstrekkelige kloakkrenseanlegg og utslipp fra ulovlige raffinerier som fremstiller stoffet.

NRK - 45 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Sandnes

Politiet melder om en alvorlig trafikkulykke i Sandes. Det skal ha vært to personer i bilen, en er ikke ved bevissthet. En bil skal ha krasjet hardt, skriver de.

NRK - 1 time siden

Minst 30 palestinarar drepne på Gaza siste døgnet

Ifølge Gazas helsedepartement er over 30 palestinarar drepne på Gazastripa siste døgnet. Til no har 39.175 palesinarar blitt drepne sidan krigen starta 7.

NRK - 1 time siden

Framleis over 150 sakna etter migrantforlis i Mauritania

Minst 150 personar er enno sakna etter at ein migrantbåt gjekk ned utanfor kysten til Mauritania måndag, skriv Reuters. Så langt er kring 15 personar stadfesta døde. – Det var 300 migrantar på båten som forliste.

NRK - 2 timer siden

Bybanen spora av etter trafikkulukke på Slettebakken

Klokka 12.55 blei det meldt om samanstøyt mellom bybanen og ein campingbil ved Slettebakken kirke i Bergen. Ifølgje 110-sentralen har eitt togsett spora av, og brannvesenet jobbar med å få det på sporet av.

NRK - 2 timer siden

Stans på bybanen etter trafikkulukke på Slettebakken

Bybanen og ein campingbil har hatt ein samanstøyt ved Slettebakken kirke i Bergen. Bybanen stansar all trafikk på linjene sine i området. Politiet meldte først at bybanen hadde spora av, men det er noko uavklart melder Vest politidistrikt.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling var vanndamp

Brannvesenet rykket ut til et næringsbygg på Tjuvholmen i Hamar etter en melding om røykutvikling. Brannvesenet melder at det er vanndamp i ett fyrrom. Både politiet og brannvesenet er på stedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com