NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:19

NRK - 09 aug 22 kl. 08:13

Ja til felling av ulv i Nord-Østerdal

Statsforvalteren i Innlandet har sagt ja til felling av en ulv i deler av kommunene Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga og Os. Fellingstillatelsen ble gitt etter at det ble funnet et skadd lam og ei drept søye på Unset i Rendalen. Lammet måtte avlive. Statens Naturoppsyn, SNO, har bekreftet at ulv har vært på ferde, skriver lokalavisa Tynsetingen. I sommer har Nord-Østerdal vært forskånet for ulv- eller bjørneskader på sau, slik NRK fortalte om i slutten av juli..
Les mer på NRK


Les mer om:
Innlandet, Rendalen, Os, Unset, Naturoppsyn, SNO, Tynsetingen, Nord, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ja til, fellingav , ulvi , Nord-Østerdal
NRK - 15 sep 22 kl. 12:56

Nationen: Staten anker dom om felling av ulv

Staten anker dom om felling av ulv innenfor ulvesonen til Høyesterett. Det melder Nationen. I sommer fant Borgarting lagmannsrett at vedtaket om felling av ulvene i Letjenna-flokken vinteren 2020 er ugyldig.

NRK - 15 sep 22 kl. 12:56

Staten anker dom om felling av ulv

Staten anker dom om felling av ulv innenfor ulvesonen til Høyesterett. I sommer fant Borgarting lagmannsrett at vedtaket om felling av ulvene i Letjenna-flokken vinteren 2020 er ugyldig. – Jeg er ikke enig i konklusjonen i lagmannsretten om at vedtaket er ugyldig.

Klartale - 25 jan 23 kl. 06:45

Ulven splitter Norge

I noen av områdene for ulv, er det også sau, geiter, kyr og gris. Fristende mat for et rovdyr. Bøndene fortviler.

Klartale - 29 apr 22 kl. 06:15

Disse festivalene kan du besøke i sommer

Lengter du etter å stå tett i tett på ei gresslette og lytte til god musikk? Eller hoppe opp og ned til musikken fra bandet der foran?Pandemien satte festival-livet på pause.

NRK - 10 maj 22 kl. 21:52

Fellingstillatelse på ulv i Asker

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt tillatelse til felling av en ulv på Hurumlandet sør i Asker kommune. Skogbrukssjef Petter Høistad i Asker bekrefter at det er gitt skadefellingstillatelse. – Det er en egen fellingsleder og to-tre representanter fra kommunen som er på saken, sier han til Budstikka.

NRK - 27 dec 22 kl. 13:27

Noah, WWF og FVR går til tingretten for å stoppe felling av tre ulveflokker

Noah, WWF Verdens naturfond og Foreningen Våre rovdyr begjærer midlertidig forføyning, for å stoppe fellingen de tre ulveflokkene i ulvesonen som regjeringen nylig vedtok å skyte. – Det er uforståelig at regjeringen tillater skyting av kritiske truet ulv i sonen, når et likelydende vedtak nylig har blitt kjent ugyldig av lagmannsretten, sier Siri Martinsen, leder i Noah – for dyrs rettigheter i en pressemelding. 20 desember kom byheten om at regjeringen opprettholder rovviltnemndenes vedtak om felling av ulvene i de tre grenserevirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka.

NRK - 20 dec 22 kl. 15:09

Elvestuen ut mot ulvefellingen: Kan ikke være innenfor norsk rett

SV og Venstre reagerer på vedtaket til regjeringen om å felle tre ulveflokker, som holder til i revirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka innenfor ulvesonen. Klima- og miljødepartementet opprettholdt rovviltnemndenes vedtak om at ulveflokkene i revirene skal felles. – Dette er et forkastelig vedtak.

NRK - 20 dec 22 kl. 15:09

Elvestuen ut mot ulvefellingen: – Forkastelig

Tre ulveflokker skal felles, har regjeringen slått fast. SV og Venstre reagerer på vedtaket. Klima- og miljødepartementet opprettholdt rovviltnemndenes vedtak om at ulveflokkene i revirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka innenfor ulvesonen skal felles.

NRK - 15 sep 22 kl. 12:56

Nationen: Anker dom om felling av ulv

Staten anker dom om felling av ulv innenfor ulvesonen til Høyesterett. Det melder Nationen..

NRK - 08 nov 22 kl. 12:57

Statens anke over ulvedom behandles i Høyesterett

Statens anke over dommen om felling av ulv innenfor ulvesonen blir behandlet av Høyesterett. I juni tapte staten for andre gang i lagmannsretten. Både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett ble staten domfelt for å ha vedtatt felling av seks ulver i Letjenna-reviret, som ligger innenfor ulvesonen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 30 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com