NRK > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 03:43

NRK - 14 mai 21 kl. 13:22

Italia lemper på karantenekrav

Italia vil ha turistene tilbake og dropper karantenekrav til reisende fra EU og Schengen-området, Storbritannia og Israel som kan vise fram negativ koronatest. Det opplyste myndighetene fredag. De nye karantenereglene skal gjelde fra søndag..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Schengen, Israel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Italia, lemper, karantenekrav
NRK - 13 mai 21 kl. 22:01

USA lemper på munnbindkrav

Amerikanske helsemyndigheter lemper på kravet om å bruke munbind. De nye reglene gjelder bare for dem som er fullvaksinert. Fullvaksinerte slipper heretter å bruke munnbind i menneskemengder utendørs og i de fleste sammenhenger innendørs.

NRK - 15 april 21 kl. 13:21

Hellas vil fjerne karantenekrav

Hellas planleggjer å fjerna karantekravet for turistar frå EU-land, USA, Storbritannia og somme land i Midtausten. For å sleppa karantene må turistane kunne leggja fram bevis på vaksinering, eller ein negativ koronatest. Turistar må også rekna med å kunne bli plukka ut til koronatest på grensa.

NRK - 08 mars 21 kl. 17:53

Italia har passert 100.000 dødsfall

Over 100.000 mennesker har nå dødd som følge av koronasmitte i Italia, opplyser myndighetene i landet. Den dystre milepælen ble passert i dag da det ble meldt om 318 nye koronarelaterte dødsfall.

NRK - 12 mars 21 kl. 12:18

Italia med ny nedstenging

Italia stålsetter seg for omfattende nedstenging av samfunnet. Det er ventet at skoler, restauranter og butikker må stenge i store deler av Italia. Årsaken er at mye og mer smittsomme virusvarianter er utbredt.

NRK - 15 mars 21 kl. 07:23

Ny nedstenging i Italia

Store deler av Italia stenges ned igjen. Tiltaket skal vare til etter påske, i håp om å holde tilbake spredningen av den britiske virusvarianten. Tre firedeler av Italia ble stengt ned fra mandag.

VG - 18 mars 21 kl. 15:19

Trener i lockdown-Italia: – Jeg føler meg tryggere her enn i Oslo

Italia blir basen for Kjetil Borch og resten av OL-håpene i roing de neste fire ukene. Samtidig går Italia inn i en ny lockdown. Borch frykter den ikke..

NRK - 31 mars 21 kl. 22:37

Italia med koronattiltak ut april

Restauranter, butikker og museer som ble stengt i Italia i påsken, skal holdes stengt gjennom april, opplyser regjeringen. Hvis smittesituasjonen og vaksineringen tillater det, vil det imidlertid kunne åpnes for lemping av restriksjonene, sier statsminister Mario Draghi. Skoler for de yngste elevene vil fortsatt være åpne.

NRK - 14 april 21 kl. 17:54

469 koronadødsfall i Italia

I Italia er det registrert 469 koronadødsfall det siste døgnet. Samtidig meldes det om over 19.000 nye smittede.

NRK - 26 april 21 kl. 19:44

Indisk variant i Nord-Italia

Myndighetene i Nord-Italia opplyser at de har påvist to tilfeller av en indisk koronavariant hos en far og en datter som nylig kom tilbake fra India, melder AFP ifølge NTB. I mars ble det påvist et annet tilfelle av den indiske varianten i Toscana sentralt i Italia. Søndag la den italienske regjeringen ned forbud mot innreise fra personer som har vært i India de siste 14 dagene.

NRK - 30 april 21 kl. 15:42

Italia har nådd daglig vaksinemål

For første gang har Italia nådd målet om å sette 500.000 doser med koronavaksine på én dag, opplyser helsemyndighetene i landet. Italia hadde mål om å nå målet innen midten av april, men det ble forsinket som følge av mangel på vaksiner, ifølge NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Organdonasjon under tvang i Kina

Menneskerettseksperter fra FN sier de har «troverdig informasjon» om at internerte fra minoritetsgrupper i Kina kan bli utsatt for tvungne organdonasjoner. Beijing avviser anklagen på det sterkeste. Tolv uavhengige eksperter, som har FN-mandat, men ikke snakker på FNs vegne, sier i en uttalelse at internerte fra minoritetsgrupper ser ut til å bli tvunget til en rekke medisinske undersøkelser.

NRK - 30 minutter siden

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 1 time siden

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

NRK - 2 timer siden

Bilbombe mot militærbase i Colombia

I Colombia er 23 mennesker skadd, etter at en bilbombe gikk av ved en militærbase i grensebyen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et feigt terrorangrep, skriver Reuters. Det skal være både militære og sivile ofre..

NRK - 2 timer siden

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen.

NRK - 2 timer siden

Ekspert tror ikke på stort utbrudd

Risikoen for en ny smittebølge i Norge i sommer er liten, til tross for lokale utbrudd av delta-varianten, sier immunolog Gunnveig Grødeland. De siste dagene har delta-varianten dukket opp flere steder i landet..

NRK - 2 timer siden

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27.

NRK - 3 timer siden

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

NRK - 3 timer siden

Ikke-vestlige dansker får nye krav

Om ti år skal det ikke finnes områder i Danmark hvor det er bosatt flere enn 30 prosent ikke-vestlige innvandrere og etterkommere, ifølge en politisk avtale. Totalt skal 58 boligområder og 100.000 innbyggere i Danmark underlegges de nye kravene.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt