NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 23:39

NRK - 07 april 21 kl. 22:02

Italia begrenser bruk av vaksine

Italia vil inntil videre bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 60 år. Beslutningen kom etter at EUs legemiddelverk EMA bekreftet at det finnes en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper..
Les mer på NRK


Les mer om:
AstraZenecas, EUs, EMA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Italia, begrenser, brukav , vaksine
NRK - 29 april 21 kl. 15:27

Over 5000 har sagt nei til vaksine

Ferske tall fra Oslo kommune viser at over 5100 personer har sagt nei til vaksine siden vaksineringen startet. Flest har sagt nei i bydel Alna - 611 personer. I tillegg har mer enn 3200 i Oslo sagt at de ønsker seg vaksine senere.

NRK - 12 mai 21 kl. 01:38

Canada begrenser bruk av vaksine

Helsemyndighetene i Canadas største provins vil slutte å bruke AstraZeneca-vaksinen som første injeksjon etter økt forekomst av blodpropp. Helsedirektøren i Ontario, David Williams, uttalte tirsdag at beslutningen var tatt etter det også der har blitt registrert økt forekomst av den samme type blodpropp som også ble påvist i Norge. I Canada er minst tolv tilfeller bekreftet av mer enn 2 millioner doser gitt.

NRK - 17 feb. 21 kl. 11:40

Ber kommunene ringe alle eldre

– Kommunene må ringe alle eldre som ikke bestiller vaksine, skriver Eldreombudet i en pressemelding onsdag. Trondheim kommune melder i dag at de ikke får kontakt med mange over 85 år som er tilbudt vaksine. Tidligere har Bodø kommune meldt at en fjerdedel ikke svarte på tilbudet om vaksine.

Dagbladet - 29 mars 21 kl. 13:58

Over halvparten sier nei til vaksine i påsken

I bydel Bjerke har rundt halvparten takket nei til vaksine i påsken. I bydel Stovner ser man ikke samme tendens. Beboere i Ullern reiser hjem fra hytta for å få vaksine - og i Vestre Aker endret responsen seg da folk fikk vite at de ble satt bak i køen om de takket nei til vaksine nå..

NRK - 16 feb. 21 kl. 19:38

Iran begrenser IAEAs tilgang

Iran begrenser samarbeidet med internasjonale atominspektører fra neste uke, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Iran har tidligere varslet at dette ville skje om det ikke ble framgang i i forhandlingene med USA om atomvåpenavtalen..

NRK - 19 mars 21 kl. 12:58

Begrenser bruk av omstridt vaksine

Franske helsemyndigheter anbefaler at bare folk over 55 år får koronavaksinen fra AstraZeneca. Flere land undersøker om tilfeller av blodpropp blant yngre mennesker kan knyttes til vaksinen..

NRK - 08 april 21 kl. 21:10

Flere land begrenser AstraZeneca

Nederland og Portugal slutter seg til rekken av land som velger å begrense bruken av AstraZenecas koronavaksine. Kun personer over 60 år skal få vaksinen. Dermed har i alt seks EU-land valgt å endre praksis ved bruk av AstraZenecas vaksine etter at det europeiske legemiddeltilsynet EMA kunngjorde at det er mulig sammenheng mellom vaksinen og sjeldne tilfeller av blodpropp..

VG - 18 mars 21 kl. 21:20

Flere land gjenopptar bruk av AstraZeneca-vaksine

Tyskland, Italia, Frankrike og Spania er blant land som gjenopptar bruken av AstraZenecas vaksine etter anbefaling fra Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA)..

E24 - 11 mars 21 kl. 16:43

Johnson & Johnsons vaksine er godkjent for bruk i Norge og EU

Johnson & Johnsons covid-19-vaksine kan tas i bruk i EU og Norge etter at EU-kommisjonen har gitt grønt lys..

E24 - 18 mars 21 kl. 17:06

EUs legemiddeltilsyn anbefaler fortsatt bruk av AstraZenecas vaksine

EUs legemiddeltilsyn sier AstraZenecas vaksine er trygg og anbefaler fortsatt bruk. EMA har gransket rapporter om blodpropp hos enkelte som har fått vaksinen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Intet vedtak på nok et Gaza-møte

FNs sikkerhetsråd møttes tirsdag for fjerde gang om Gaza-krigen. Men heller ikke nå ble det vedtatt noen resolusjon om våpenhvile. – Vi mener ikke at en offentlig uttalelse nå vil bidra til å de-eskalere, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield på det lukkede møtet, opplyser en diplomat til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Tix videre til Eurovision-finalen

Andreas Haukeland, alias Tix, gikk videre til lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Det ble klart etter den første semifinalen tirsdag kveld. Til sammen 16 nasjoner kjempet om ti finaleplasser.

NRK - 1 time siden

Smitteutbrudd på internatskole

Alle elevene ved Kongshaug Musikkgymnas på Lepsøy sør for Bergen er satt i karantene etter tre bekreftede smittetilfeller. I alt er det 129 elever ved skolen, som eies av Misjonssambandet og har elever fra hele landet..

NRK - 1 time siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 1 time siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 1 time siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 1 time siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 1 time siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 2 timer siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt