NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:50

NRK - 13 sep 21 kl. 13:57

Israels statsminister i Egypt

Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne..
Les mer på NRK


Les mer om:
Naftali Bennett, Abdel Fattah, sisi, Egypt, AFP, Israel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Israels, statsministeri , Egypt
NRK - 31 okt 23 kl. 09:44

Israelsk dokument føreslår å «overføra» innbyggjarane i Gaza til Egypt

I eit israelsk regjeringsdokument blir det føreslått å overføra heile sivilbefolkninga på Gazastripa til Sinaihalvøya i Egypt i samband med krigen. Dokumentet er utarbeidd av Israels etterretningsdepartement. Etter at det vart kjent, har kontoret til statsminister Benjamin Netanyahu prøvd å tona ned innhaldet, samtstundes som det har forverra forholdet mellom Israel og Egypt og ført til sterk fordømming frå palestinsk hald.

Klartale - 16 okt 23 kl. 10:03

Sier de vil angripe Gaza fra bakken snart

Jonathan Conricus har snakket med nyhetsbyrået NTB. Det skjedde sent søndag kveld. Conricus er fra Israels hær.

NRK - 13 okt 23 kl. 12:41

Egypt vil ikke ha en million palestinere inn i landet

srael ber alle beboere nord på Gazastripen rømme sørover, men Egypt frykter at Israels plan er å skyve palestinerne ut av Gaza og inn i Egypt. – Israel synes det ville være en fin løsning å dytte alle palestinerne på Gazastripen inn på den egyptiske Sinai-halvøya, sier Hilde Henriksen Waage, som er professor ved UiO og seniorforsker ved PRIO. – Men det vil ikke Egypt.

Klartale - 01 nov 23 kl. 11:15

Overgangen mellom Gaza og Egypt er åpnet

---Ekstra kort og klartRafah-overgangen mellom Egypt og Gaza åpnet onsdag. Rundt 500 personer skal få komme seg ut fra Gaza.Det gjelder ikke alle, men de som står på en liste.

NRK - 18 okt 23 kl. 17:01

Netanyahus kontor: Egypt får levere bistand til Gaza

Egypt får tillatelse til å frakte nødhjelp inn til Gazastripen, opplyser Israels statsminister Benjamin Netanyahus kontor onsdag. Kontoret melder i en uttalelse at kun «mat, vann og medisin» vil få slippe inn i den beleirede palestinske enklaven. Tidligere onsdag ba USAs president Joe Biden, som er i Israel, israelerne om å tillate frakt av nødhjelp over grensa mellom Egypt og Rafah på Gazastripen.

NRK - 19 okt 23 kl. 07:57

Russland: Sender 27 tonn med humanitær hjelp til Gazastripen

Russland sendte torsdag 27 tonn humanitær hjelp til sivile på Gazastripen for å bli transportert fra Egypt, opplyser Moskvas beredskapsdepartement. Det skriver Reuters. – Et spesialfly har lettet fra flyplassen ved Ramenskoye nær Moskva for El-Arish i Egypt.

Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

NRK - 13 jul 23 kl. 15:48

Egypt og Etiopia tar sikte på å løse konflikt om demning

Egypt og Etiopia ble torsdag enige om å innlede forhandlinger for å løse konflikten om en demning i Nilen så raskt som mulig. Egypt og Etiopias har i mange år kranglet om kraftverket og den enorme demningen som Etiopia bygger i Den blå Nilen rett ovenfor grensa til Sudan. For Etiopia er demningen viktig på grunn av akutt behov for energi, men Egypt frykter mangel på vann i Nilen når dammen bak demningen blir fylt opp.

NRK - 21 okt 23 kl. 08:58

Israel ber sine borgere forlate Egypt og Jordan

Israelske statsborgere bør umiddelbart forlate Egypt og Jordan, melder det Israels nasjonale sikkerhetsråd lørdag. – Israels nasjonale sikkerhetsråd oppdaterer reiserådet for Egypt (inkludert Sinai) og Jordan til nivå 4 (høy trussel). Anbefalingen er å ikke reise til disse landene, og at de som er der, bør forlate landet så fort som mulig, ifølge uttalelsen lørdag morgen..

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 15 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 30 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 45 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 1 time siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com