NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:22

NRK - 17 maj 24 kl. 04:26

Israels frihandelsavtale med Tyrkia kan bli opphevet

Israels regjering skal behandle et forslag om å oppheve frihandelsavtalen med Tyrkia og innføre 100 prosent toll på import av tyrkiske varer. Det opplyser Israels finansminister Bezalel Smotrich. Han sier at forslaget er svar på Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans beslutning om å stanse tyrkisk eksport til Israel. Det var tidligere denne måneden at Erdogan kunngjorde eksportstansen. Presidenten viste til det han kalte «den forverrede humanitære tragedien» i de palestinske områdene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyrkia, Israels, Bezalel Smotrich, Tyrkias, Recep Tayyip Erdogans, Israel, Erdogan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Israels, frihandelsavtalemed , Tyrkiakan bli , opphevet
NRK - 11 feb 24 kl. 17:17

Israel raser mot nedjustert kredittvurdering

Kredittvurderingsbyrået Moody's har nedskalert Israels kredittvurdering. Israels finansminister refser grepet og kaller det useriøst. Vurderingene fra amerikanske Moody's brukes av globale investorer til å måle risikoen for å investere i selskaper eller land.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

NRK - 07 feb 24 kl. 11:26

EU vil ennå ikke inngå Mercosur-avtale

EUs visepresident Maros Sefcovic sier at unionen ennå ikke kan inngå en frihandelsavtale med latinamerikanske Mercosur ettersom betingelsene ikke er gode nok. Under bondeprotestene i Europa den siste tiden har bøndene rettet kraftig kritikk mot EUs planer om å inngå en frihandelsavtale med Mercosur, som består av Brasil, Argentina, Bolivia, Paraguay og Uruguay. EU og Mercosur ble i 2019 enige om hovedtrekkene i en avtale etter å ha forhandlet i to tiår, men klarte ikke å enes om de siste detaljene.

NRK - 07 feb 24 kl. 16:36

Bloomberg: India nærmer seg enighet med Efta om en frihandelsavtale

En frihandelsavtale mellom India og Efta-landene, blant dem Norge, er nær ved å komme i havn, melder Bloomberg News. Nyhetsbyrået omtaler avtalen som den første i sitt slag og skriver at den kan medføre investeringer fra Efta-landene på så mye som 100 milliarder dollar over 15 år i India. I bytte får landene lettere tilgang til handel med verdens mest folkerike land, ifølge Bloombergs anonyme kilder.

NRK - 02 jul 24 kl. 10:44

Kina og Sveits i samtaler om utvidet frihandelsavtale

Reuters skriver at Kina og Sveits er enige om å starte samtaler for å oppgradere frihandelsavtalen mellom de to landene, ifølge Kinas handelsdepartement tirsdag. Kina håper den sveitsiske siden vil holde fast ved frihandel og motsette seg proteksjonisme og unilaterisme, sa handelsminister Wang Wentao i møte med Sveits' næringsminister Guy Parmelin mandag. Sveits og Kina undertegnet en omfattende bilateral frihandelsavtale allerede i 2013..

NRK - 05 jan 24 kl. 03:14

Israels ambassadør returnerer til Madrid

En drøy måned etter at Israel hentet hjem sin ambassadør fra Spania i protest mot en Gaza-uttalelse fra landets statsminister, vender diplomaten tilbake. Den diplomatiske krangelen kom etter at Pedro Sánchez stilte spørsmål ved om Israels krigføring på Gazastripen var lovlig. I et TV-intervju sa den spanske statsministeren at verden må fortelle Israel at de må handle i tråd med folkeretten.

NRK - 14 apr 24 kl. 07:36

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 02 jan 24 kl. 21:54

Amerikansk UD: Utsagn om å omplassere palestinere er provoserende

Utenriksdepartementet i USA sier at utsagn fra flere av Israels ministre om omplassering av palestinere utenfor Gaza, er «provoserende og uansvarlige», skriver Reuters. Israels finansminister Bezalel Smotrich har bedt palestinere om å forlate Gazastripen, og sagt at det legger til rette for at israelere kan få «ørkenen til å blomstre», skrev Al Jazeera. Israels sikkerhetsminister Itamar Ben Gvir har støttet forslaget om å omplassere palestinere i utlandet, skrev The times of Israel.

NRK - 17 jan 24 kl. 21:17

Israels forsvarssjef sier det er økt fare for krig med Hizbollah

aren øker for at det bryter ut full krig mellom Israel og Hizbollah-militsen i Libanon, sier Israels forsvarssjef Herzi Halevi. – Jeg vet ikke når krigen i nord kommer, men sannsynligheten for at det skjer i løpet av de kommende månedene er mye høyere enn den var tidligere, sier Halevi. De siste månedene har det nærmest daglig vært kamphandlinger langs grensa.

NRK - 22 jan 24 kl. 11:33

Israels utenriksminister møtte i EU med babybilde

Israels utenriksminister holdt opp et bilde av en baby da han mandag ankom EUs utenriksministermøte i Brussel. Babyen er blant gislene som Hamas har tatt, fortalte han til de frammøtte journalistene. Israel-Palestina-konflikten står høyt på dagsordenen på EUs utenriksministermøte mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com