NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:59

NRK - 23 maj 24 kl. 09:30

Israels angrep mot Rafah stadig mer intense

Nattens luftangrep blir av innbyggere beskrevet som de mest intense siden de israelske styrkene innledet sin offensiv mot Rafah i forrige måned. – Israel har angrepet uten stans hele natten og har brukt droner, helikoptre, kampfly og stridsvogner, forteller en innbygger. Israelske stridsvogner står nå i utkanten av det tett befolkede Yibna-distriktet i sentrum av Rafah, der flere mål ble angrepet i løpet av natten. Fiskebåter langs stranda i Rafah ble også angrepet og flere av dem ble skutt i brann, forteller en innbygger. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Rafah, Yibna, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Israels, angrepmot , Rafah, stadig, mer, intense
Klartale - 28 maj 24 kl. 14:36

Nytt angrep mot Rafah

Sju palestinere er drept i nytt israelsk angrep mot teltleir ved Rafah. Det melder Gazas helse-myndigheter. Det skriver nyhetsbyrået NTB tirsdag ettermiddag.

Klartale - 12 feb 24 kl. 10:00

Israel har angrepet Rafah

Mange palestinere har søkt trygghet i Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

NRK - 03 feb 24 kl. 14:24

Al Jazeera: 24 drept i israelsk angrep mot Rafah

24 mennesker ble drept i israelske luftangrep mot Rafal lengst sør på Gazastripen natt til lørdag, ifølge Al Jazeera. De israelske angrepene var rettet mot den østlige delen av Rafah, en by som før krigen hadde rundt 200.000 innbyggere, men der over 1 million internt fordrevne har søkt tilflukt de siste månedene.

Klartale - 07 maj 24 kl. 08:42

Har tatt kontroll over den palestinske siden av Rafah

Israelske stridsvogner gikk inn i Rafah natt til tirsdag. Det melder nyhetsbyrået AP. Rafah ligger helt sør på Gaza, og grenser til Egypt.

NRK - 07 maj 24 kl. 09:50

Borrell frykter store sivile tap i Rafah

EUs utenrikssjef Josep Borrell frykter at mange sivile palestinere kommer til å bli drept i forbindelse med Israels invasjon av Rafah. – Jeg er redd dette kommer til å føre til at mange dør, at mange sivile dør, uansett hva de sier. Det finnes ingen trygge soner i Gaza, sier Borrell til pressen tirsdag.

Klartale - 27 maj 24 kl. 08:58

Minst 35 drept i israelsk angrep mot Rafah

Israel har angrepet Rafah. Rafah ligger sør på Gazastripen. Minst 35 palestinere er døde, ifølge palestinske myndigheter.

NRK - 03 feb 24 kl. 04:14

Kritiserer israelsk angrep mot Rafah i Gaza

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock advarer Israel mot en offensiv lengst sør på Gaza og sier det ikke er mulig å rettferdiggjøre et angrep mot Rafah. I et intervju publisert av den tyske mediegruppen RND lørdag, sier Baerbock at hun ble sjokkert fra hun hørte om planen om en offensiv mot Rafah. – Å gå til aksjon nå i Rafah – det siste og meste overfylte stedet – slik Israels forsvarsminister kunngjorde, lar seg simpelthen ikke rettferdiggjøre, sier den tyske ministeren.

NRK - 03 feb 24 kl. 21:33

EU bekymret for israelsk offensiv mot Rafah

EUs utenlandssjef Josep Borrell advarer om at konflikten kan spre seg over hele Midtøsten etter USAs angrep mot Iran-støttede militser i Syria og Irak om det ikke blir inngått en våpenhvile mellom Israel og Hamas. Al Jazeera meldte tidligere lørdag at 24 ble drept i et israelsk angrep mot Rafah natt til lørdag. Vanligvis bor det rundt 200.

Klartale - 30 apr 24 kl. 06:00

Frykter invasjon av Rafah

– Vi vet ikke hvor vi skal dra. Vi hører flyene i lufta over oss.Det sier ansatte i Care på Gaza.

Klartale - 13 feb 24 kl. 12:15

Advarer igjen mot å rykke inn i Rafah

Israel har angrepet Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 2 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 5 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com