NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:05

NRK - 11 mar 23 kl. 21:06

Israelere demonstrerer for tiende helg på rad mot Netanyahu-regjeringen

Israelere fortsetter å protestere i gatene mot planene om rettsreform. Over 200.000 mennesker demonstrerer lørdag, ifølge israelske medier. De største demonstrasjonene finner også denne gangen sted i storbyen Tel Aviv, men det er også protester i Haifa, Jerusalem, Beersheba, Eilat og en rekke andre byer. Hver lørdag i over to måneder har motstandere av statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjerings foreslåtte reform demonstrert mot planene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tel Aviv, Haifa, Benjamin Netanyahu, Netanyahu

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Israelere, demonstrerer, for, tiende, helg, radmot , Netanyahu-regjeringen
NRK - 20 aug 23 kl. 09:09

Israelske soldater skjøt mot maskerte israelere

En israelsk sivilperson ble skadd da israelske soldater åpnet ild mot en gruppe maskerte personer på Vestbredden som viste seg å være israelere, melder hæren. Skytingen skjedde ved bosettingen Maale Levona, ikke langt fra den palestinske byen Nablus på den okkuperte Vestbredden, mens soldatene lette etter mannen som drepte to israelere lørdag. Hæren sier en rekke maskerte mistenkte ble observert i området i 3-tiden natt til søndag.

NRK - 01 aug 23 kl. 16:39

Fire israelere sret i skyting p Vestbredden

Fire personer ble sret da en mann begynte skyte p en gruppe israelere i en bosetting p den okkuperte Vestbredden, opplyser israelsk politi. En terrorist begynte skyte mot en gruppe mennesker i Maale Adumim. Fire sivile ble sret, og terroristen ble nytralisert av en grensepolitibetjent som ikke var p jobb, sier politiet i en uttalelse.

NRK - 07 jan 23 kl. 21:35

Flere tusen israelere demonstrerer mot Netanyahus regjering

Flere tusen israelere brukte lørdagskvelden på å demonstrere mot planene til den nye regjeringen, som kritikere mener truer demokratiet. Demonstrantene samlet seg i sentrum av byen Tel Aviv for å protestere mot den mest høyrenasjonalistiske og religiøst konservative regjeringen i Israels 74 år lange historie. «Bosetterregjeringen er imot meg», sto det å lese på en av plakatene.

VG - 21 jan 23 kl. 21:14

Titusenvis demonstrerer mot Netanyahus rettsreformer

For tredje lørdag på rad demonstrerer titusener av israelere mot statsminister Benjamin Netanyahus planlagte reform av rettsvesenet..

Klartale - 27 mar 23 kl. 07:54

Demonstrerer mot ny lov

Israels forsvarsminister Yoav Gallant måtte slutte. Det bestemte statsminister Benjamin Netanyahu. Årsaken var at Gallant var kritisk til en lov Netanyahu ville lage.

NRK - 08 apr 23 kl. 20:42

Titusener demonstrerer i Israel

Titusener av israelere demonstrerer lørdag for å vise sin motstand mot den omstridte rettsreformen til statsminister Benjamin Netanyahu. Reformen Netanyahu ønsker å gjennomføre har ført til omfattende demonstrasjoner og en politisk krise for statsministeren. Lørdag er det demonstrasjoner i byer som Jerusalem og Tel Aviv.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 22 dec 22 kl. 05:46

Palestiner drept i skuddveksling med israelske soldater

En ung palestinsk mann er drept og fem såret i et sammenstøt på den okkuperte Vestbredden tidlig torsdag morgen, opplyser palestinsk helsepersonell. Den 23 år gamle mannen døde av skadene han ble påført da det oppsto skuddveksling mellom militante palestinere og israelske soldater som kom til Nablus for å eskortere en gruppe jøder til bønn ved patriarken Josefs grav i byen. Rundt 150 palestinere og 31 israelere er drept i sammenstøt mellom israelere og palestinere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem hittil i år, melder NTB..

NRK - 28 jan 23 kl. 17:53

UD advarer norske borgere om forverret sikkerhetssituasjon i Israel og Palestina

Norske myndigheter sendte lørdag en melding til norske borgere i Israel og de palestinske områdene, der de advarer om den forverrede sikkerhetssituasjonen. – Sikkerhetssituasjonen er ytterligere forverret etter flere voldelige hendelser i Jerusalem. Det forventes demonstrasjoner og opptøyer på sjekkpunkter og veikryss, i bysentra på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, i og ved Gamlebyen, står det i meldingen ifølge Utenriksdepartementet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 1 time siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 30 minutter siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 1 time siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 1 time siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 2 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 2 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet etter knivstikking i Harstad natt til onsdag

En person er pågrepet etter en voldshendelse natt til onsdag i Harstad. Den første meldingen til politiet gikk ut på at en person var blitt stukket med kniv på en adresse i Harstad-området. Gjennom natten og formiddagen har politiet arbeidet for å få kontroll på den antatte gjerningspersonen, inkludert ulike gjennomførte etterforskningsskritt, avhør og åstedsundersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 2 timer siden

Norsk statsborger arrestert i Sveits med 46 kilo khat

En mann i 50-årene ble tirsdag arrestert i Zürich i Sveits. Han ble tatt med 46 kilo khat på flyplassen i Zürich. Ifølge sveitsiske myndigheter hadde mannen reist fra Johannesburg i Sør-Afrika til Zürich, og var på vei videre til Barcelona i Spania.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com