NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 12:36

NRK - 10 jul 24 kl. 11:40

Israel sier de har angrepet UNRWA-kontor i Gaza

Onsdag fortsetter israelske styrker offensiven på Gazastripen. I Gaza by ble det sluppet brosjyrer fra luften med varsel om å evakuere hele byen, skriver Reuters. Det israelske militæret melder selv at de blant annet har utført angrep mot hovedkvarteret til FN-organisasjonen for palestinske flyktningar (UNRWA). – Etter at en ryddig passasje ble åpnet for å evakuere sivile fra området, angrep jagerfly bygningen, skriver IDF på Telegram. De hevder at hovedkvarteret blir benyttet av Hamas, og at det ble funnet våpen på UNRWA-kontoret.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gazastripen, Gaza, Reuters, FN, Unrwa, IDF, Telegram, Hamas, UNRWA, Israel, Qatar, Khan Younis

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Israel, sierde har , angrepet, UNRWA-kontori , Gaza
NRK - 05 mar 24 kl. 10:09

UNRWA-sjefen advarer FN om svertekampanje fra Israel

Israel prøver å undergrave FNs palestinske flyktningbyrå (UNRWA) med sikte på å stanse organisasjonens arbeid i de palestinske områdene, hevder UNRWA-sjefen. – UNRWA står overfor en bevisst og samordnet kampanje for å undergrave organisasjonens arbeid, med formål om å til slutt avslutte det, sa Phillipe Lazzarini i en tale til FNs hovedforsamling. Talen sammenfalt med nye anklager fra Israel om at UNRWA har ansatt 450 militante medlemmer fra Hamas og andre væpnede grupper.

NRK - 18 feb 24 kl. 05:41

Israel ønsker å ødelegge UNRWA, sier organisasjonens leder

Israel driver en kampanje med mål om å ødelegge FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), sier organisasjonens leder Philippe Lazzarini. Lazzarini sier at oppfordringer om at han skal gå av er del av den israelske regjeringens kampanje. – Akkurat nå står vi overfor en utstrakt, koordinert kampanje fra Israel med mål om å ødelegge UNRWA, sa Lazzarini i et intervju lørdag.

NRK - 10 maj 24 kl. 13:26

Eide hardt ut mot angrep på UNRWA-kontor i Øst-Jerusalem

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier han er rystet over angrepet på FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i Øst-Jerusalem. – Israel har ansvar for at FN-personell og bygninger til enhver tid er beskyttet. Vi forventer at israelske myndigheter tar det ansvaret, at hendelsene etterforskes og at gjerningspersonene stilles til ansvar, sier han til NTB.

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

NRK - 12 feb 24 kl. 15:46

UNRWA-sjef Philippe Lazzarini sier han ikke kommer til å trekke seg

Sjefen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), Philippe Lazzarini, sier han ikke kommer til å gå av, noe Israel har bedt ham gjøre. Israel har – uten å fremlegge bevis – anklaget 12 av de rundt 13.000 lokalt UNRWA-ansatte for å ha bistått i terrorangrepet 7.

NRK - Igår: 16:26

Norge øker støtten til UNRWA med 100 millioner kroner

Norge øker støtten til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) med 100 millioner kroner, bekrefter utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Norges bidrag i år er nå på 475 millioner kroner. – UNRWA er ryggraden for all humanitær innsats i Gaza, uttaler Tvinnereim i en pressemelding fra regjeringen.

NRK - 23 apr 24 kl. 15:29

Utenriksministeren ber flere land gjenoppta støtten til UNRWA

I en pressemelding sier Espen Barth Eide at han velkommen granskningsrapporten om FNs-organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA). Israel hevder at 450 ansatte i UNRWA er tilknyttet terrororganisasjoner. Det førte til at flere land midlertidig stoppet støtten til organisasjonen.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:34

EUs utenrikssjef med støtte til UNRWA

EUs utenrikssjef Josep Borrell etterlyser beviser for Israels påstand om at UNRWA-ansatte var involvert i Hamas-angrepet mot Israel. – Det er ingen hemmelighet at den israelske regjeringen ønsker å bli kvitt UNRWA, sier Borrell. Israel hevder at tolv av de rundt 13.

NRK - 01 mar 24 kl. 11:22

EU-kommisjonen utsetter millionutbetaling til UNRWA – øker krisestøtte til Palestina

EU-kommisjonen sier i en uttalelse torsdag at de utbetaler 50 millioner euro til FNs hjelpeorganisasjon for flyktninger i Palestina (UNRWA). Kommisjonen skulle opprinnelig utbetale 82 millioner euro, men har satt deler av utbetalingen på vent. Samtidig sier EU-kommisjonen at de vil øke krisestøtten til palestinere med 68 millioner euro.

NRK - 23 jun 24 kl. 13:18

Medier: Angrep ved UNRWA-hovedkvarteret i Gaza

Minst fire palestinere skal være drept i et israelsk angrep ved hovedkvarteret til FN-organisasjonen UNRWA i Gaza by, melder flere medier. Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa ble fem drept og sju såret i luftangrepet som rammet inngangspartiet til UNRWAs anlegg sørvest i Gaza by. Ifølge nyhetsbyrået er flere av ofrene kvinner og barn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 1 time siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 45 minutter siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 1 time siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 8 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 3 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 3 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 3 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i flermannsbolig i Elverum

Det er meldt om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum. Nødetater er på stedet og brannvesen iverksetter røykdykking, melder politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com