NRK > Nyheter

Saturday, 25 September, 10:27

NRK - 05 feb 21 kl. 23:49

Island koronaåpner tidligere

Mens store deler av Europa kjemper mot muterte koronavirus og ny smitteøkning, kan Island slippe opp smitteverntiltak tidligere enn planlagt. Fredag kunne Islands helseminister Svandís Svavarsdóttir fortelle at de starter en forsiktig gjenåpning av Island allerede på mandag 8. februar. Egentlig skulle restriksjonene ha vart fram til 16. februar, men fordi landet nå har så lav smitte, åpnes Island tidligere enn planlagt, skriver avisa Morgunbladid.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Europa, Island, Islands, Svandís Svavarsdóttir, Morgunbladid, Det, ECDC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Island, koronaåpner, tidligere
NRK - 16 mar 21 kl. 18:45

Island åpner for koronavaksinerte

Island kommer fra torsdag til å slippe inn alle besøkende som har med seg bevis på at de er vaksinert mot korona, opplyser helsedepartementet. Helt siden 20. januar har Island sluppet inn koronavaksinerte fra Schengen-området.

NRK - 10 feb 21 kl. 06:52

Medlemsvekst i koronaåret

Norges jeger og fiskerforbund hadde rekordstor medlemsvekst i 2020 med 1500 nye medlemmer. Innlandet er et av de områdene der medlemstallet øker mest. Leder Knut Arne Gjems tror jakt, fiske og friluftsliv har vært viktig for mange i koronaåret..

NRK - 04 mar 21 kl. 11:05

Utslippsmål nådd i koronaåret

Verdens CO2-utslipp må ned like mye årlig fram mot 2030 som i koronaåret 2020, dersom vi skal nå målene i Parisavtalen. Slik konkluderer en studie fra Cicero og University of East Anglia. De globale utslippene falt med over 2 milliarder tonn i 2020..

Aftenposten - 10 mar 21 kl. 20:00

La koronaårene skape en varig forbedring av russetiden!

La koronaårene skape en varig forbedring av russetiden..

VG - 22 jan 21 kl. 19:28

Island klarte ikke å hjelpe Norge i VM

(Island-Frankrike 26–28) Sander Sagosen fikk nesten oppfylt sin bønn om hjelp fra Island i håndball-VM. Men våre nordiske naboer måtte til slutt gi tapt for Frankrike..

NRK - 16 feb 21 kl. 15:30

Island krever negativ test

Island endrer reglene for innreise og krever en negativ koronatest som ikke er eldre enn 72 timer av alle som ankommer landet, opplyser myndigheter. Fra før har Island krevd test ved ankomst, deretter karantene i fem eller seks dager, og så ny test..

NRK - 02 mar 21 kl. 02:02

To nye jordskjelv på Island

Det ble registrert to jordskjelv med styrke 4,9 og 4,8 ved Reykjavik på Island mandag, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret. Siden 24. februar er det registrert over 10.

NRK - 02 mar 21 kl. 02:02

Tre nye jordskjelv på Island

To jordskjelv med styrke 4,9 og 4,8 ramet Island mandag, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret. Ved midnatt kom nok et skjelv med styrke 3,0. Siden 24.

NRK - 09 apr 21 kl. 14:55

Island går fra gult til rødt

Regjeringen har besluttet at Island går fra gult til rødt på smittekartet for Europa, og reisende derfra må igjen gå i ti dagers karantene. Dermed endres også reiserådet, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til Island, opplyser Utenriksdepartementet..

NRK - 21 apr 21 kl. 16:48

Island skal låne AstraZeneca-dosar

Det islandske helsedepartementet melder på nettsidene sine at Island gjennom ein avtale med Noreg skal låne 16.000 dosar av AstraZeneca-vaksinen. Det var VG som omtalte saka fyrst.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

80 kinesiske asylsøkere i Norge

I løpet av de siste ukene har det kommet 80 kinesiske asylsøkere til det nasjonale mottakssenteret i Råde. De oppgir at de er uigurer, som ifølge menneskerettighetsgrupper forfølges i Kina. Asylsøkerne har reist til Norge fra Tyrkia, der de sier de ikke føler seg trygge..

NRK - 30 minutter siden

Bolsonaros sønn koronasmittet

Sønnen til Brasils president Jair Bolsonaro er smittet av koronaviruset. 37 år gamle Eduardo Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, mener det er et argument mot vaksinepass, siden han har fått første dose. President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York.

NRK - 30 minutter siden

Lysbakken taler til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innleder på SVs landsstyremøte. Talen kan du se direkte her fra klokken 10.00..

NRK - 45 minutter siden

Avhører siktet etter knivstikking

Den siktede personen etter knivstikken på kjøpesenteret Amfi Elverum i går kveld vil avhøres i formiddag. Politiet mener at den siktede utførte handlingen alene. Tilstanden til den skadde personen er stabil..

NRK - 45 minutter siden

Texas-migrantleir tom

Migrantleiren under broen i Del Rio i Texas er nå tom, ifølge lokale myndigheter. 15.000 mennesker, de fleste fra kriserammede Haiti, hadde samlet seg for å for å komme inn i USA.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt etter knivstikking

Ingen er så langt pågrepet etter knivstikkingen i Åros i Asker fredag ettermiddag, skriver NTB. En ung mann døde, etter det som skal ha startet som en slåsskamp. Det var flere vitner som så en ung mann løpe fra stedet.

NRK - 1 time siden

Politikere forlanger ny opptelling

I USA viste en omstridt gjennomgang av stemmene i millionbyen Phoenix i Arizona at president Joe Biden vant fylket med litt større margin enn ved første telling. Til tross for resultatet har republikanske politikere i blant annet Texas, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin tatt til orde for en ny opptelling, snart ett år etter valget i fjor. Et flertall av republikanske velgere i USA mener Donald Trump tapte valget på grunn av fusk, men dette er ikke bevist..

NRK - 1 time siden

Advokater med støtte til Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad trakk seg som KrF-leder og statsråd etter sakene om pendlerbolig og skattesnusk. Flere erfarne skatteadvokater sår nå tvil om at Ropstad må betale skatt for gratis pendlerbolig. De mener Skatteetaten feiltolker loven..

NRK - 2 timer siden

Ser ut til å gå bra med den skadde

Operasjonsleder i politiet i Innlandet, Atle Bernhoft von Obstfelder, sier til NRK at det ser ut til å gå bra med den skadde personen etter trafikkulykken på Tynset i natt. Det ble først melom om kritiske skader etter kollisjonen..

NRK - 2 timer siden

Krav om vaksinepass i Nederland

I Nederland blir det fra lørdag krav for alle over 13 år om vaksinepass på restauranter, idrettsstevner og kulturarrangementer som konserter og teater. Vaksinemotstandere har varslet protest i Haag lørdag. Samtidig avvikles andre tiltak, som regelen om å holde halvannen meters avstand, på grunn av lavere smitte og høye vaksinerater..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt