NRK > Nyheter

Saturday, 25 September, 11:44

NRK - 09 apr 21 kl. 07:27

Isbjørner spiser søppel og egg

Flere og flere isbjørner har begynt å endre kostholdet i møtet en ny og varmere verden, viser nye studier utført av canadiske forskere, melder TT. Dronebilder viser at søppel og sjøfugl-egg har blitt en vanligere del av bjørnenes diett..
Les mer på NRK


Les mer om:
TT

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Isbjørner, spiser, søppelog , egg
NRK - 10 aug 21 kl. 09:05

Isbjørnen bruker våpen for å drepe

Arctics eventyrer Charles Flancis Hall skrev allerede i 1865 at isbjørnen angriper hvalrossen med hjelp av stein eller isklumper på Baffin Island i Canada. Dette har ikke blitt trodd før nå. Biolog Ian Stirling har forsket på det og funnet ut at dette forekommer i det fri, isbjørner bruker av og til våpen for å jakte på hvalrossen..

Aftenposten - 11 apr 21 kl. 09:18

Isbjørner må spise fugleegg for å overleve

Isbjørnens tradisjonelle jaktmarker smelter bort, og sultne bjørner må stagge sulten på fugleegg..

NRK - 05 jul 21 kl. 19:52

Gir fellingsløyve på 501 bjørner

Svenske myndigheter har gitt løyve til felling av 501 bjørner under årets lisensjakt. Det er en kraftig økning fra året før. Sverige har hatt om lag 3.

NRK - 29 jul 21 kl. 14:01

26 fellingstillatelser på bjørn

Åtte bjørner har måtte bøte med livet så langt i år etter utstedelse av i alt 26 fellingstillatelser. Det er fem flere bjørner enn på samme tidspunkt i 2020. – Dette er en økning i antall skadefellingstillatelser, og det er også en økning i antall felte bjørner.

NRK - 05 apr 21 kl. 16:54

Kastet egg på biler på motorveien

To ganger i påskeuka opplevde bilister i Risør og Gjerstad at det ble kastet egg og appelsiner da de passerte under en bro på E18. Lørdag skal det også ha blitt kastet egg på E18 ved fylkesgrensa mot Vestfold og Telemark, skriver Agderposten..

NRK - 06 jul 21 kl. 08:42

Kastet rekordmye søppel i 2020

Nordmenn kastet i snitt 449 kilo søppel per innbygger i fjor,. Til sammen kastet nordmenn 2.418.

NRK - 20 jun 21 kl. 00:14

Får skadefelle tre bjørner i Troms

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har gitt fellingstillatelse på tre bjørner som har herjet i saueflokker i Troms. Mest sannsynlig er det fire bjørner som har forsynt seg av saueflokkene i de tre kommunene Bardu, Salangen og Lavangen den siste tiden. Både i Gratangen og Bardu er skadefelingslag på jakt..

NRK - 08 jul 21 kl. 10:41

Fritidsfiske gir kvikksølvfare

Fritidsfiskere som spiser egen fangst, og som i tillegg spiser mye annen sjømat, kan risikere å få i seg for mye kvikksølv, viser en ny studie, ifølge NTB. – Vi vet at fritidsfiskere potensielt er en ekstra utsatt gruppe når det gjelder å få i seg for mye kvikksølv, siden de har god tilgang til, og spiser en del fisk. I tillegg fiskes det mye langs kysten der fisken ofte er mer forurenset, sier forsker Martin Wiech..

VG - 02 mar 21 kl. 13:56

Angrepet av isbjørn på Svalbard

En mann ligger på sykeshus med lettere skader etter å ha blitt angrepet av isbjørn på Svalbard tirsdag..

VG - 13 aug 21 kl. 19:39

Norske Lars Øivind Knutsen ble angrepet av isbjørn: – Jeg hadde englevakt

Natt til 2. august i år våknet Lars Øivind Knutsen (62) av at en isbjørn sto og så inn på soverommet hans..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Tiananmen-gruppe oppløses

Den pro-demokratiske gruppa som i tre tiår har organisert årlige minnemarkeringer for Tiananmen-massakren stemte lørdag for å oppløses, skriver AFP. Det skjer etter press fra kinesiske myndigheter. – Dette er en svært smertefull nedleggelse, sier Tsang Kin-shing, som er medlem av gruppa, etter at ledelsen stemte for å oppløse den etter 32 års virksomhet..

NRK - 10 minutter siden

Veteraner inviteres til MDMA-studie

Sykehuset Østfold undersøker om stoffet MDMA sammen med psykoterapi kan hjelpe folk med posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Nå inviteres krigsveteraner som har fått diagnosen etter å ha tjenestegjort i utlandet til å delta. – Det er bruk av MDMA i kombinasjon med psykoterapien som er poenget, ikke MDMA i seg selv.

NRK - 30 minutter siden

Søker vitner i knivstikking-sak

Krimsjef i Elverum Roger Næss sier politiet søker vitner i forbindelse med knivstikkingen i Elverum i går kveld, litt før klokka 19. Politiet har sikret seg videoopptak fra området ved kjøpesenteret Amfi og ser at det var flere personer i nærheten..

NRK - 30 minutter siden

Ber Melby snu om fraværsgrensen

– Det er en krevende dobbeltkommunikasjon å si «Vær hjemme ved symptomer, men kom på skolen fordi det finnes en fraværsgrense på 10 prosent», sier rektor ved Kuben videregående skole i Oslo, Kjell Ove Hauge. Han får støtte fra Elevorganisasjonen. Det har vært et unntak fra fraværsgrensen i videregående skole under pandemien, men i oktober gjeninnføres den..

NRK - 45 minutter siden

Bombe mot Taliban-kolonne

Minst en person ble drept og sju såret i en eksplosjon som rammet en kolonne av Taliban-kjøretøy i Jalalabad øst i Afghanistan lørdag, skriver NTB. Øyenvitner sier en bombe i veikanten gikk av, og et sykehus i Nangarhar-provinsen skal ha fått inn de sårede. Blant dem var både Taliban-krigere og sivile.

NRK - 1 time siden

Kan ta årevis å bygge hele nye SUS

I verste fall står hele det nye sykehuset i Stavanger ferdig først i 2040, skriver Stavanger Aftenblad. Det er en utfordring å finansiere hele sykehuset. Første byggetrinn er godt i gang, og skal etter planen stå ferdig høsten 2024.

NRK - 1 time siden

Lysbakken: En god begynnelse

– Vi har hatt et lite treff på Hurdalssjøen de siste dagene. Det har vært trivelig. Det har også vært en tillitsfull samtale tre partier imellom, sa partileder Audun Lysbakken til SVs landsstyremøte lørdag.

NRK - 1 time siden

Lysbakken talte til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innledet på SVs landsstyremøte lørdag formiddag klokken 10.00..

NRK - 1 time siden

Lysbakken: – Vi har nådd målet

I sin tale til SVs landsstyremøte sier Audun Lysbakken at partiet har nådd det målet som er viktigst, nemlig et flertall som er avhengig av SV. – Vi kommer til å være en maktfaktor. Vårt løfte til folk, til alle som stemte for forandring, vi skal bruke den makten til å levere forandring som Norge trenger.

NRK - 1 time siden

80 kinesiske asylsøkere i Norge

I løpet av de siste ukene har det kommet 80 kinesiske asylsøkere til det nasjonale mottakssenteret i Råde. De oppgir at de er uigurer, som ifølge menneskerettighetsgrupper forfølges i Kina. Asylsøkerne har reist til Norge fra Tyrkia, der de sier de ikke føler seg trygge..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt