NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 11:22

NRK - 10 aug 21 kl. 09:05

Isbjørnen bruker våpen for å drepe

Arctics eventyrer Charles Flancis Hall skrev allerede i 1865 at isbjørnen angriper hvalrossen med hjelp av stein eller isklumper på Baffin Island i Canada. Dette har ikke blitt trodd før nå. Biolog Ian Stirling har forsket på det og funnet ut at dette forekommer i det fri, isbjørner bruker av og til våpen for å jakte på hvalrossen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Charles Flancis Hall, Baffin Island, Canada, Ian Stirling

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Isbjørnen, bruker, våpen, forå , drepe
NRK - 09 okt 21 kl. 10:38

Isbjørnangrep-sak lagt vekk

Sysselmeisteren på Svalbard legg bort saka der ein mann blei drepen av isbjørn i Longyearbyen i fjor. Den 38 år gamle mannen døydde då isbjørnen gjekk til åtak på teltet hans på campingplassen i Longyearbyen. Både Arbeidstilsynet og Sysselmeisteren meiner tryggleiken ikkje var god nok.

VG - 13 aug 21 kl. 19:39

Norske Lars Øivind Knutsen ble angrepet av isbjørn: – Jeg hadde englevakt

Natt til 2. august i år våknet Lars Øivind Knutsen (62) av at en isbjørn sto og så inn på soverommet hans..

Dagbladet - 04 jul 21 kl. 06:00

Slår alarm: - Forferdelig trist

Ekspert tror isbjørnen kan være utryddet fra Svalbard om 50 år..

Dagbladet - 20 aug 21 kl. 07:35

Vandret rundt i gatene

På ti meters avstand filmet Kristian Nilsen isbjørnen som i flere dager oppholdt seg nær bebyggelse på Svalbard. Onsdag måtte til slutt Sysselmesteren sette inn helikopter for å skremme den bort..

Dagbladet - 13 maj 21 kl. 20:11

Kongelig bjørn stjålet

I 1888 ble bjørnen skutt av kong Oscar II. Fredag forrige uke ble den 133 år gamle bjørnen stjålet..

NRK - 28 jun 21 kl. 07:11

Bjørn skutt i Overhalla

Ei binne ble i natt skutt i Bangdalen i Overhalla. Ifølge jaktlederen er det trolig den samme bjørnen som har tatt flere sau i Beistad og Bangdalen, skriver Trønder-Avisa. Jaktlaget har spora bjørnen i to dager før den ble felt..

NRK - 09 jul 21 kl. 04:27

Grizzlybjørn drepte kvinne på tur

I Montana i USA er en kvinne drept av en grizzlybjørn som dro henne ut av teltet der hun sov. Den 65 år gamle kvinnen var på sykkeltur og hadde slått opp teltet ved byen Ovando. Andre beboere på campingplassen klarte å skremme bjørnen på flukt med bjørnespray.

NRK - 11 aug 21 kl. 20:53

Henlegger sak mot bjørneskytter

Politiet har konkludert med at mannen som i juni felte en bjørn i Vågå ikke gjorde noe ulovlig. Politiet har nå henlagt saken. I en underretning om saksavgjørelse fra politiet heter det at forholdet der en bjørn ble skutt i Vågå i juni er «henlagt idet intet straffbart forhold anses bevist», skriver Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk på sin nettside Rovdyr.

NRK - 05 jun 21 kl. 07:27

Oppheva forbod mot angrepsvåpen

California sitt 30 år gamle forbod mot angrepsvåpen er oppheva av ein føderal dommar som meiner at forbodet strir mot grunnlova. Dommar Roger Benitez i San Diego sa fredag at staten sin definisjon av angrepsvåpen av militær type tek ifrå innbyggjarane i delstaten retten til å eiga våpen som er lovlege i dei fleste andre delstatane. California la ned forbod mot angrepsvåpen i 1989..

Klartale - 14 okt 21 kl. 18:24

PST er opptatt av å hindre nye angrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier at det virker som at det er terror. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep i Kongsberg onsdag kveld. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 1 time siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 2 timer siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 2 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 3 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 3 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 4 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 4 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt