NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 13:23

NRK - 22 sep 22 kl. 21:34

Iransk leder beordrer hard behandling av demonstranter

Lederen for det iranske rettsvesenet, Gholam-Hussein Mohseni-Edjahi, beordrer politi og rettsvesen til hard behandling av «profesjonelle demonstranter». Det vil skape trygghet for innbyggerne, sier Mohseni-Edjahi ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA. Minst 31 sivile er drept i demonstrasjoner i Iran, ifølge menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights. Store protester brøt ut etter at Mahsa Amini (22) døde i varetektsfengsling. Amini ble pågrepet av moralpolitiet i landet fordi hun skal ha gått med hijaben på feil måte.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hussein Mohseni-Edjahi, Mohseni-Edjahi, IRNA, Iran, Iran Human Rights, Mahsa Amini, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iransk, leder, beordrer, hard, behandlingav , demonstranter
Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

Klartale - 03 aug 22 kl. 12:22

Hva skjer med al-Qaida nå som al-Zawahri er død?

Ayman al-Zawahri ble drept i et angrep fra USA denne helgen. Han er i flere tiår vært en av lederne i terrorgruppa al-Qaida. Han har vært etterlyst og jaget siden 2001, da han ble anklaget for å ha laget planen for terror-angrepet mot USA 11.

NRK - 11 maj 22 kl. 09:54

Sri Lanka beordrer politioffensiv for å kvele opptøyer

Etter nok en urolig natt med brannattentater på Sri Lanka, beordrer politiet en offensiv og bruk av skarp ammunisjon for å stoppe opptøyene. – Situasjonen er ikke under kontroll og det kan bryte ut i totalt anarki, sier en anonym høytstående tjenestemann i sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AFP. 85.

NRK - 25 aug 22 kl. 14:52

Putin beordrer militæret til å skaffe flere soldater

Vladimir Putin beordrer det russiske militæret til å skaffe 137.000 flere soldater. I ordren som Putin utstedte torsdag, står det ikke om soldatene skal rekrutteres gjennom verneplikt eller frivillig deltakelse.

Klartale - 19 aug 22 kl. 10:04

Alle partilederne vil hjelpe folk med strømregningen

Strømkrisen bekymrer alle. I Norge og resten av Europa betaler folk veldig mye for strømmen de bruker. Så hva bør regjeringen gjøre?

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:40

Iran avviser fangeutveksling med Sverige

Irans rettsvesen sier det er uaktuelt å slippe en svensk-iransk akademiker fri i bytte mot en tidligere iransk tjenestemann som anklages for krigsforbrytelser. Svensk-iranske Ahmadreza Djalali ble dømt til døden i 2017 etter å ha blitt kjent skyldig i å ha spionert for Israel. I forrige uke ble det kunngjort at dommen er endelig og at henrettelsen skal skje 21.

NRK - 21 jun 22 kl. 09:08

Amerikansk marinefartøy avfyrte varselbluss mot iransk båt

Et amerikansk marinefartøy avfyrte et varselbluss mot iranske patruljebåter i Hormuzstredet mandag. Ifølge den amerikanske marinen kom tre hurtiggående båter fra den iranske Revolusjonsgarden i stor fart rett mot de to amerikanske fartøyene USS Sirocco og USNS Choctaw County da de var i ferd med å gå inn i Persiabukta gjennom det smale stredet. En video fra hendelsen viser at den ene iranske båten var rundt 45 meter fra Sirocco da det ble avfyrt et varselbluss.

NRK - 19 jul 22 kl. 09:22

Iransk filmskaper dømt til seks år fengsel

Iransk filmskaper Jafar Panahi er dømt til seks års fengsel, ifølge AFP..

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 17:33

Attentatplaner av iransk agent

En iransk agent har blitt siktet for planlagt drap på USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Sør-Korea svarer på kampfly fra nord nær grenselinjen

Sørkoreanske myndigheter hevder at tolv fly fra Nord-Korea torsdag fløy tett opp til grensen mellom de to landene. Sør-Korea svarte med å sende 30 fly i lufta. Sørkoreanske militærmyndigheter sier at åtte kampfly og fire bombefly fløy i formasjon, og at de nordkoreanske flyene trolig var med i en øvelse som trente på å skyte fra fly mot mål på bakken.

NRK - 15 minutter siden

Gunstigare å vere i fagforeining

Regjeringa aukar fagforeiningsfrådraget slik at det blir skattemessig meir gunstig å vere medlem i fagforeiningar. I år kan ein trekke frå 5800 kroner av utgiftene til medlemskap før skatten blir utrekna. Frå neste år aukar dette frådraget til 7700 kroner..

NRK - 15 minutter siden

Annie Ernaux vinner Nobelprisen i litteratur

Den franske forfatteren Annie Ernaux vinner årets nobelpris i litteratur. Ho er fødd 1. september 1940 i byen Lillebonne i Frankrike.

NRK - 30 minutter siden

En person siktet for trussel mot Hurtigruten

Trøndelag politidistrikt har overtatt etterforskningen etter trusselen mot hurtigruta MS Nordnorge. En person, bosatt i Trøndelag, er nå siktet i saken for å ha fremsatt en uspesifisert trussel mot MS Nordnorge via telefon. Denne personen er siktet av Trøndelag politidistrikt i flere lignende saker den siste tiden.

NRK - 45 minutter siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 45 minutter siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 1 time siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

NRK - 1 time siden

Elbilforeningen: Tidenes verste elbilbudsjett

Det er ikke bare NAF som reagerer på elbilsatsingen i budsjettet. – Denne regjeringa går på diesel! Med forslag til statsbudsjett blir det dyrere å både kjøpe og bruke elbil.

NRK - 1 time siden

Frikortgrensa blir på 3040 kroner neste år

Egenandelstaket for helsetjenester blir på 3040 kroner neste år. Det betyr at man får frikort når man har betalt 3040 kroner i helseutgifter. I år er dette beløpet på 2921 kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com