NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 10:04

NRK - 10 jul 21 kl. 08:51

Irans jernbanesystem trolig hacket

Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet. De skal også ha publisert meldinger som oppfordret reisende til å ringe inn til informasjonstelefonen. Nummeret som ble oppgitt, skal imidlertid ha vært til kontoret til Irans åndelige leder ayatolla Ali Khamenei. Det skal ha oppstått kaos på togstasjoner over hele Iran som følge av dataangrepet, som ingen ennå har påtatt seg skylden for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Fars, Irans, Ali Khamenei

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Irans, jernbanesystem, trolig, hacket
Klartale - 15 dec 22 kl. 12:06

Her er bildene du ikke fikk se

Oslo, torsdag 29. september 2022:Folk river i gjerdet som rammer inn ambassaden til Iran. En mann går midt i veien med knyttet neve.

NRK - 25 sep 22 kl. 12:58

Anonymous hevder å ha hacket nettsidene til Irans nasjonalforsamling

Hackergruppa Anonymous hevder å ha brutt seg inn på nettsidene til både Irans nasjonalforsamling og landets øverste domstol. Gruppa sier den har offentliggjort telefonnumrene til alle Irans parlamentarikere. I en Twitter-melding blir folk bedt om å ringe dem og spørre hvorfor de støtter landets regjering.

NRK - 19 okt 21 kl. 03:11

Trumps nettside hacket

Nettsiden til tidligere president Donald Trump ble hacket mandag, og det ble lagt ut et muslimsk budskap. Den tyrkiske hackeren RootAyyildiz er mistenkt for å stå bak datainnbruddet. Samme hacker er anklaget for å ha hacket president Joe Bidens nettside under valgkampen i fjor høst.

NRK - 10 maj 22 kl. 13:00

Spanias etterretningssjef har fått sparken

Spanias øverste etterretningssjef har fått sparken av regjeringen etter at mobiltelefonene til katalanske politikere ble hacket av spansk etterretning. En rekke spanske medier meldte tirsdag at etterretningssjef Paz Esteban López har mistet jobben. Forsvarsminister Margarita Robles bekrefter sparkingen på ettermiddagen.

NRK - 30 okt 22 kl. 14:31

Daily Mail hevder mobiltelefonen til Liz Truss ble hacket av russiske agenter

Mobiltelefonen til Liz Truss ble hacket av russiske agenter, da hun var utenriksminister, skriver Daily Mail. Avisen hevder videre at mobilhackingen ble oppdaget i sommer da hun deltok i kampen om å bli partileder for De konservative og statsminister i Storbritannia. Avsløringen har til krav om full etterforskning.

NRK - 28 dec 23 kl. 22:46

Hizbollah hevder Israel hacker overvåkingskameraer

Hizbollah anklager Israel for å ha hacket overvåkingskameraer utenfor boliger og butikker sør i Libanon for å finne og angripe gruppens militante medlemmer. Den iranskstøttede væpnede gruppen ber folk koble ut slike private kameraer, så de ikke lenger er på nettet. Angrepene over grensen mellom Libanon og Israel – først og fremst mellom Hizbollah og den israelske hæren (IDF) – har tiltatt etter at Gaza-krigen startet i oktober.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:00

Flyplasskjermer i Beirut hacket av Hizbollah-kritikere

Anti-Hizbollah-meldinger lyste søndag mot passasjerene på flyplassen i Beirut. Skjermene er blitt hacket, ifølge landets nyhetsbyrå. Meldingene står ved siden av emblemet til den kristne «Soldiers of God»-gruppen, viser bilder i lokale medier.

NRK - 27 okt 21 kl. 10:56

Alle Irans bensinstasjoner slått ut

Et hackerangrep førte tirsdag til at alle Irans 4300 bensinstasjoner var ute av drift. Problemene vedvarer onsdag. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for angrepet, men det ligner på et angrep i sommer som rettet seg mot Irans jernbane, ifølge lederen for landets cyberspace-råd, Abolhassan Firouzabadi.

NRK - 11 maj 22 kl. 10:44

Iran hevder å ha pågrepet europeiske agenter

Myndighetene i Iran hevder å ha pågrepet to europeere med tilknytning til europeisk etterretning. Nasjonaliteten deres blir ikke oppgitt i uttalelsen fra Irans etterretningsdepartement. Europeerne har angivelig hatt kontakt med en ulovlig iransk lærerorganisasjon.

NRK - 02 sep 22 kl. 04:35

USA: Irans atomavtale-svar er ikke konstruktivt

USA har mottatt Irans svar i forhandlingene om å gjenopplive atomavtalen. Ifølge amerikanerne er det «ikke konstruktivt». EU la 8.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

IDF har trukket seg ut fra Shifa-sykehuset

Det israelske forsvaret (IDF) er ikke lenger inne på Shifa-sykehuset i Gaza, melder Al Jazeera. Avisen melder at bygninger rundt sykehuset fortsatt er under angrep..

NRK - 10 minutter siden

Narkotikafunnet i Museumsskogen: Mann dømt til fengsel

Loga sámegillii. En mann, som gjemte ca. 1,1 kg amfetamin i Museumsskogen i Karasjok, er dømt til 1 år og 7 måneder fengsel i Indre- og Østre Finnmark tingrett.

NRK - 15 minutter siden

Mange sykehus i Kina legger ned fødetilbudet

På grunn av lave fødselstall har mange sykehus i Kina besluttet å ikke lenger ha et tilbud for fødende. Sykehus i flere provinser, inkludert i det østlige Zhejiang og det sørlige Jiangxi, har de siste to månedene kunngjort at de vil stenge sine fødeavdelinger, ifølge meddelelser sett av Reuters. Ifølge det statsstøttede nyhetsbyrået Daily Economic News gjelder det også flere andre sykehus i Kina, som på grunn av det synkende antallet nyfødte ikke lenger har mulighet for å betjene sine fødeavdelinger.

NRK - 45 minutter siden

Havarikommisjonen: Viking Sky burde ikke seilt

Havarikommisjonen har kommet med sin rapport om grunnstøtingen til cruiseskipet Viking Sky i Hustadvika i 2019. De påpeker en rekke feil. I rapporten skriver de blant annet at skipet manglet redundans på grunn av at én av fire dieselgeneratorer var ute av drift, og derfor utsatte mannskap og passasjerer for økt risiko.

NRK - 1 time siden

Økning for kollektivtransport – mest for jernbane

Det var en økning på 7,6 prosent i tallet på passasjerer med kollektivtransport fra fjerde kvartal 2022 til samme periode i fjor. Mest økte jernbane. Ifølge Statistisk sentralbyrå reiste nærmere 189 millioner passasjerer kollektivt i fjerde kvartal 2023.

NRK - 45 minutter siden

Bank setter ned utlånsrenten

Før Norges Banks rentebeslutning på torsdag setter Landkreditt Bank ned utlånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, opplyser banken. Det er ikke ventet at sentralbanken skal kutte i styringsrenten..

NRK - 1 time siden

Stadig vanskeligere boligmarked for single førstegangskjøpere

For åttende året på rad er Oslo kommunen det er vanskeligst å komme seg inn på boligmarkedet i, viser Førstehjemindeksen til Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). I 2023 hadde single førstegangskjøpere i Norge i gjennomsnitt råd til 14,2 prosent av boligene – i Oslo kun 3,1 prosent, viser tallene..

NRK - 2 timer siden

E18 åpnet igjen etter elbilbrann

Nødetatene har rykket ut til brann i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning var en periode sperret. Veien er nå åpnet igjen, men politiet dirigerer trafikken forbi.

NRK - 2 timer siden

E18 sperret – brann i elbil

Det brenner i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning er sperret, skriver Sør-Øst politidistrikt på X. To personer var inne i bilen, men ingen skal ha inhalert røyk.

NRK - 2 timer siden

YouTube krever merking av KI-innhold

De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens. – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg. Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com