NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 22:37

NRK - 12 april 21 kl. 08:46

Iran vil hevne seg på Israel

Iran lover hevn mot Israel etter sabotasje mot atomanlegget Natanz i Iran i går. Israel har ikke offisielt bekreftet at de sto bak, men tjenestepersoner sier til New York Times at problemene ved anlegget skyldtes en israelsk operasjon..
Les mer på NRK


Les mer om:
Israel, Natanz, Iran, New York Times

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iran, vil, hevne, seg, Israel
NRK - 21 feb. 21 kl. 14:22

Iran og atomenergibyrå i samtaler

Iran hadde et nyttig møte med Det internasjonale atomenergibyrået IAEA søndag, sier landets FN-ambassadør. Det pågår nye samtaler for å gjenetablere atomavtalen. President Biden vil ta USA tilbake til avtalen dersom Iran stanser anriking av Iran..

NRK - 01 mars 21 kl. 09:36

Netanyahu anklager Iran for angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager Iran for å ha angrepet et israelsk lasteskip i Omanbukta. – Iran er Israels største fiende, men jeg skal få en slutt på det. Vi angriper dem i hele regionen, sier Netanyahu.

NRK - 19 feb. 21 kl. 15:20

USA gjennoppretter avtale med Iran

Russland gleder seg over at president Biden ikke ønsker nye sanksjoner mot Iran, men sier seg villig til å forhandle om atomavtalen.Trump truet før han forlot Det hvite hus med å presse fram nye FN-sanksjoner mot Iran, noe Biden ikke vil gjøre..

NRK - 13 april 21 kl. 16:13

Iran vil anrike uran til 60 prosent

Iran vil onsdag begynne å anrike uran til 60 prosents renhet, opplyser en av landets atomenergiforhandlere, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA. Uttalelsen kommer kort tid etter sabotasjeaksjonen mot atomanlegget Natanz. Tidligere har Iran anriket uran opp til 20 prosent..

NRK - 07 feb. 21 kl. 12:57

Iran forhandler om atomavtalen

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA opphever alle sanksjoner mot Iran. Skjebnen til atomavtalen fra 2015 har vært uklar siden USAs tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og gjeninnførte sanksjoner mot Iran..

NRK - 07 feb. 21 kl. 12:57

Iran krever fjerning av sanksjoner

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA opphever alle sanksjoner mot Iran. Skjebnen til atomavtalen fra 2015 har vært uklar siden USAs tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og gjeninnførte sanksjoner mot Iran..

NRK - 28 jan. 21 kl. 00:45

Blinken: Iran avtale tar tid

På sin første dag som utenriksminister signaliserte Antony Blinken at USA vil gjenoppta atomavtalen med Iran, men at det er en lang vei fram dit. Blinken har gjort det klart at USA ikke kommer til å ta første steget, slik Iran ønsker..

NRK - 17 april 21 kl. 02:40

Biden: Bra at Iran er med i samtale

USAs president Joe Biden sier det er for tidlig å vite om de indirekte samtalene med Iran vil ende i gjenoppliving av atomavtalen. – Det er ikke til hjelp at Iran har økt anrikingen av uran, men vi er fornøyd med at de er med i samtalene, sier Biden..

NRK - 01 mai 21 kl. 13:46

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet..

VG - 10 jan. 21 kl. 21:40

Washington Post: Trump vil hevne seg etter utestengelse fra sosiale medier

Trumps 80 millioner Twitter-følgere ble skylt ned i vasken over natten. Nå planlegger han å straffe selskapet og andre teknologigiganter med endringer i lovverket, ifølge Washington Post..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 15 minutter siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 30 minutter siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 45 minutter siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 45 minutter siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 1 time siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..

NRK - 1 time siden

Varsler intensiv natt med angrep

Det israelske forsvaret forbereder seg på en «intensiv natt» med luftangrep natt til onsdag, sier talsperson for IDF Hidai Zilberman til The Jerusalem Post. Zilberman forteller at de planlegger å treffe flere av Hamas sine underjordiske tunneler på Gazastripen..

NRK - 1 time siden

Tix klar for semifinale

Tirsdag kveld braker det løs med første semifinale i Eurovision Song Contest. I kveld skal både Norge og Sverige forsøke å kvalifisere seg til den store finalen..

NRK - 2 timer siden

Etterlyser ungdommer på strandfest

Arendal kommune ber ungdommer som har vært på en strandfest natt til 16. mai om å melde seg. Det er avdekka en smitta person, og trolig må både deltakere og husstander nå i karantene, skriver Agderposten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt