NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 23:29

NRK - 24 mai 21 kl. 12:24

Iran utvidar avtalen med IAEA

Iranske styresmakter har informert Det internasjonale atomenergibyrået at dei utvidar avtalen dei har med ein månad, melder Reuters. Den opphavlege avtalen, som gjorde at IAEA hadde tilgang på overvakingsbilete frå atomreaktorane, gjekk ut i helga..
Les mer på NRK


Les mer om:
Det, Reuters, IAEA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iran, utvidar, avtalenmed , IAEA
NRK - 25 juni 21 kl. 16:58

IAEA: Manglar svar frå Iran

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) seier dei ikkje har fått svar frå Iran om mogleg forlenging av ein avtale om inspeksjon av atomanlegget i landet. Avtalen gjekk ut torsdag. I ei fråsegn skriv IAEA at leiaren i byrået Rafael Grossi skreiv til iranske styresmakter om saka 17.

NRK - 24 mai 21 kl. 12:24

Iran forlenger avtalen med IAEA

Iranske styresmakter har informert Det internasjonale atomenergibyrået at dei forlenger avtalen dei har med ein månad, melder Reuters. Den opphavlege avtalen, som gjorde at IAEA hadde tilgang på overvakingsbilete frå atomreaktorane, gjekk ut i helga. Forlenginga gjer at samtalane om å få atomavtalen med Iran på sporet igjen, kan halde fram..

NRK - 23 mai 21 kl. 07:33

Avtale mellom Iran og FN går ut

Den mellombelse avtalen Det internasjonale atomenergibyrået, IAEA, hadde om å inspisere iranske atomanlegg, gjekk ut laurdag. Det seier leiaren for det iranske parlamentet, Mohammad Baqer Qalibaf til det iranske nyheitsbyrået Fars. – Frå 22.

NRK - 31 mai 21 kl. 19:32

IAEA: Bekymret for Iran

Iran har 16 ganger så mye anriket uran som det landet forpliktet seg til i henhold til atomavtalen fra 2015, ifølge en rapport fra IAEA. Sjefen for atomenergibyrået sier at han er bekymret over at Iran ikke har etterkommet forespørsler om anlegg der det antas å ha foregått atomrelatert virksomhet..

NRK - 20 juni 21 kl. 05:32

Nye atomsamtaler med Iran

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og Enrique Mora, EU-delegaten som ledet de siste samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran, skal lede forhandlingene. De skal «fortsette samtalene med utsikt til en mulig retur for USA til atomavtalen med Iran, heter det i en pressemelding.

NRK - 20 juni 21 kl. 20:32

Nære berging av Iran-avtalen

Diplomatane som forsøker å pusta liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om framgang etter nye samtalar i Wien. Det skriv NTB. No er det ifølgje diplomatane opp til regjeringane i dei involverte landa å tå politiske avgjerder.

NRK - 31 mai 21 kl. 19:32

Iran brøt atomavtale

Iran har nå 16 ganger så mye anriket uran som det landet forpliktet seg til i henhold til atomavtalen fra 2015, ifølge en ny rapport fra IAEA. Sjefen for atomenergibyrået, Rafael Grossi, sier at han er bekymret over at Iran ikke har etterkommet forespørsler om anlegg der det antas å ha foregått atomrelatert virksomhet..

NRK - 02 april 21 kl. 13:54

USA ønskes velkommen tilbake

Iran og de andre deltakerne i Irans atomavtale ønsker USA velkommen tilbake dersom landet ønsker det, melder AP. Tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og innførte sanksjoner mot Iran. Iran nekter å etterleve avtalen så lenge sanksjonene består..

NRK - 27 mars 21 kl. 07:09

Kina og Iran med avtale

Kina og Iran underteiknar laurdag ei avtale om økonomisk og strategisk samarbeid. Avtalen har ei varigheit på 25 år. Avtalen blir signert når Kinas utanriksminister Wang Yi besøker Teheran laurdag, opplyser iransk UD..

NRK - 01 mars 21 kl. 09:36

Netanyahu anklager Iran for angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager Iran for å ha angrepet et israelsk lasteskip i Omanbukta. – Iran er Israels største fiende, men jeg skal få en slutt på det. Vi angriper dem i hele regionen, sier Netanyahu.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Amazons overskudd opp 50 prosent

Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner..

NRK - 1 time siden

Påbyr munnbind for uvaksinerte

Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA..

NRK - 1 time siden

Verneavtale i Barentshavet

Russiske fiskeriselskaper oppretter verneområde i norsk sone i Barentshavet, melder Fiskeribladet. Det har blitt inngått en avtale mellom fire av de største fiskeriselskapene i Nordvest-Russland om å beskytte 3,4 prosent av Barentshavet for bunntråling..

NRK - 1 time siden

Vedtok mer penger til sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 1 time siden

Smittetopp i Thailand

Thailand har satt en ny, dyster rekord i både smittetilfeller og koronadødsfall. Mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet. Torsdag registrerte myndighetene 17.

NRK - 1 time siden

Skogbrann herjer i Finland

De største skogbrannene i Finland på 50 år sprer seg i Kalajoki, melder Yle. Over 250 brannmannskaper kjemper mot brannen, som har svidd av rundt 300 hektar av de finske skogene. Vind i området øker risikoen for at brannen sprer seg ytterligere, ifølge Yle..

NRK - 1 time siden

Savnet tiåring er funnet

Den ti år gamle gutten som ble meldt savnet av politiet torsdag kveld, ble funnet etter kort tid. – En observant mann observerte gutten og varslet politiet. Vi er i kontakt med gutten nå og kjører han hjem til familien, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Positive koronatester i United

Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider. De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

NRK - 2 timer siden

Søker etter tiåring i Fredrikstad

Politiet søker etter en ti år gammel gutt i Fredrikstad. Han ble sist sett klokken 20.00, melder politiet på Twitter.

NRK - 2 timer siden

Stanser sak mot Polisario-leder

En spansk domstol har avsluttet en sak som omhandlet anklager om folkemord rettet mot Brahim Ghali (71), lederen for uavhengighetsbevegelsen i Vest-Sahara, melder NTB. Bakgrunnen for rettssaken i Spania var anklager om at Ghali var ansvarlig for folkeord, terrorisme og tortur mellom 1975 og 1990..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt