NRK > Nyheter

Thursday, 25 July, 14:42

NRK - 10 jul 24 kl. 11:01

Iran: Dømt til døden for ran

To menn har blitt dømt til døden i Iran, etter å ha utført et væpnet ran på en motorvei i april. Det skriver AFP. En tredje mann ble dømt til 25 års fengsel i forbindelse med ranet. De tre domfelte kan anke til landets Høyesterett. Utenom Kina er Iran det landet som henretter flest mennesker årlig, ifølge Amnesty International.
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, AFP, Høyesterett, Kina, Amnesty International, Iran Human Rights, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iran, Dømt, til, døden, for, ran
Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

Klartale - 19 apr 24 kl. 08:32

Israel angrep Iran tilbake

Israel angrep Iran natt til fredag. Det bekrefter folk som jobber for Israel, ifølge kanalen NRK.Angrepet er et svar.

Klartale - 15 apr 24 kl. 08:48

Israel og Iran skylder på hverandre

Iran angrep Israel i helgen. De brukte droner og missiler. Det meste ble stoppet.

Klartale - 21 maj 24 kl. 09:29

Iran erklærer fem dager med landesorg etter presidentens død

Irans president Ebrahim Raisi døde søndag. Utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian døde også. Årsaken er en ulykke med helikopter.

NRK - 12 apr 24 kl. 00:54

Israel varsler gjengjeldelse om Iran angriper

Israel vil svare direkte på ethvert angrep fra Iran, sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant torsdag i samtale med USAs forsvarsminister Lloyd Austin. – Et direkte iransk angrep vil kreve en passende israelsk respons mot Iran, sa Gallant til Austin ifølge en oppsummering av samtalen fra Gallants kontor. Pentagon melder at de to diskuterte USAs forpliktelse til Israels sikkerhet mot trusler fra Iran og gruppene som landet støtter.

Klartale - 17 apr 24 kl. 09:01

Strengere reiseråd for Iran

Tirsdag oppdaterte Utenriksdepartementet (UD) reiserådet for Iran. Nå ber de nordmenn som er i landet, om å reise hjem. Nå er dette reiserådet som gjelder for Iran: UD fraråder alle reiser til Iran, og oppfordrer de som allerede er i Iran til å forlate landet.

Klartale - 29 feb 24 kl. 15:30

Vil iranere bruke stemmeretten sin?

Fredag 1. mars er det valg i Iran. De skal velge ny nasjonalforsamling og ekspertforsamling.

NRK - 14 apr 24 kl. 23:53

Iran advarer Israel mot å gjengjelde angrepet

Iran kommer til å gjennomføre et angrep mange ganger så stort som lørdagens angrep hvis Israel gjennomfører motangrep mot Iran, advarer myndighetene i Teheran. – Hvis sionistregimet ønsker å fortsette ondskapen mot Iran, så kommer landet til å motta et svar som er minst ti ganger større enn det forrige angrepet vårt, står det i en uttalelse fra det iranske nasjonale sikkerhetsrådet, viderebrakt av den iranske nyhetsportalen Nur News. Iran valgte den mildeste formen for straff mot Israel og gikk kun til angrep mot militære mål, står det videre i uttalelsen, som kom søndag, dagen etter at Iran gjennomførte et rakett- og droneangrep mot Israel.

NRK - 16 apr 24 kl. 21:35

Oppfordrer norske borgere til å forlate Iran

På grunn av den uforutsigbare sikkerhetssituasjonen skjerper utenriksdepartementet reiserådet for Iran, og oppfordrer norske borgere til å forlate landet. Utenriksdepartementet har frarådet alle reiser til Iran siden 12. oktober 2022.

NRK - 30 maj 24 kl. 15:58

Säpo: – Iran bruker kriminelle nettverk i Sverige

På en pressekonferanse sier det svenske sikkerhetspolitiet Säpo at Iran bruker kriminelle nettverk i Sverige til å utføre voldshandlinger mot andre stater, grupper og personer. – Det er koblinger mellom individer i kriminelle nettverk og individer koblet til Iran, sier leder for kontraetterretning i Säpo, Daniel Stenling. Han legger til at de den siste tiden har sett at Iran retter seg inn mot andre stater i Sverige, inkludert Israel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Haier i Brasil tester positivt for kokain

13 haier utenfor kysten av storbyen Rio de Janeiro i Brasil ble testet mellom september 2021 og august 2023. I samtlige ble det funnet kokain i musklene og leveren, viser en ny studie utført av Oswaldo Cruz-stiftelsen. Det er ikke helt sikkert hvordan haiene har fått kokainen i seg, men studien viser til at stoffet kan havne i sjøen og skape forurensning som følge av utilstrekkelige kloakkrenseanlegg og utslipp fra ulovlige raffinerier som fremstiller stoffet.

NRK - 30 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Sandnes

Politiet melder om en alvorlig trafikkulykke i Sandes. Det skal ha vært to personer i bilen, en er ikke ved bevissthet. En bil skal ha krasjet hardt, skriver de.

NRK - 1 time siden

Minst 30 palestinarar drepne på Gaza siste døgnet

Ifølge Gazas helsedepartement er over 30 palestinarar drepne på Gazastripa siste døgnet. Til no har 39.175 palesinarar blitt drepne sidan krigen starta 7.

NRK - 1 time siden

Framleis over 150 sakna etter migrantforlis i Mauritania

Minst 150 personar er enno sakna etter at ein migrantbåt gjekk ned utanfor kysten til Mauritania måndag, skriv Reuters. Så langt er kring 15 personar stadfesta døde. – Det var 300 migrantar på båten som forliste.

NRK - 1 time siden

Bybanen spora av etter trafikkulukke på Slettebakken

Klokka 12.55 blei det meldt om samanstøyt mellom bybanen og ein campingbil ved Slettebakken kirke i Bergen. Ifølgje 110-sentralen har eitt togsett spora av, og brannvesenet jobbar med å få det på sporet av.

NRK - 1 time siden

Stans på bybanen etter trafikkulukke på Slettebakken

Bybanen og ein campingbil har hatt ein samanstøyt ved Slettebakken kirke i Bergen. Bybanen stansar all trafikk på linjene sine i området. Politiet meldte først at bybanen hadde spora av, men det er noko uavklart melder Vest politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Røykutvikling var vanndamp

Brannvesenet rykket ut til et næringsbygg på Tjuvholmen i Hamar etter en melding om røykutvikling. Brannvesenet melder at det er vanndamp i ett fyrrom. Både politiet og brannvesenet er på stedet..

NRK - 2 timer siden

Sju arresterte i Belgia mistenkt for å ha planlagt terror

Sju personar blei arresterte under ein landsomfattande politiaksjon. Dei er mistenkte for å ha planlagt eit terrorangrep, ifølge belgisk påtalemyndigheit. Foreløpig har ikkje politiet gått ut med informasjon om kor angrepet skulle skje eller kva som var målet.

NRK - 2 timer siden

Fant stjålne biler i skogen – politihelikopter på stedet

De to BMW-ene som ble stjålet i Tønsberg i natt, ble funnet hensatt i skogen i Stokke i Sandefjord kommune. Klokka 10.18 meldte politipatruljen at de hadde pågrepet en person som løp fra stedet.

NRK - 2 timer siden

Skal ha funne delar frå russisk drone i Romania

Det rumenske forsvarsdepartementet melder at det er funne fragment frå ein russisk drone nær grensa til Ukraina, ifølgje Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com