NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:47

NRK - 03 sep 23 kl. 08:12

Irak: Én demonstrant drept

En demonstrant ble skutt og drept og titalls ble skadd i sammenstøt mellom ulike etniske grupper i den nordirakiske byen Kirkuk, opplyser politiet. Det melder Reuters. Volden oppsto etter at det hadde bygd seg opp spenning i flere dager rundt hvem som skal få bruke en bygning i byen. Bygget har tidligere vært hovedkvarter for Kurdistans demokratiske parti (KDP), men siden 2017 har det vært brukt som base for den irakiske hæren. Regjeringen planlegger å gi bygget tilbake til KDP, men arabiske og turkmenske grupper som er imot dette, opprettet en protestleir utenfor bygningen forrige uke.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kirkuk, Reuters, Kurdistans, KDP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IrakÉn , demonstrant, drept
Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

NRK - 25 aug 23 kl. 00:58

Sju drept i angrep mot PKK i Nord-Irak

Sju medlemmer av Kurdistans arbeiderparti (PKK) er drept i tyrkiske droneangrep i kurdiskstyrte Nord-Irak, opplyser kurdiske myndigheter. Tre personer ble drept da et kjøretøy ble truffet i Sidakan nordøst i Irak. Fire PKK-medlemmer, inkludert to helsearbeidere, ble drept noen timer senere i det samme området, opplyser en kurdisk-irakisk antiterrororganisasjon torsdag.

NRK - 24 okt 23 kl. 21:36

Pentagon: Amerikanske styrker i Irak og Syria angrepet 13 ganger på en uke

Væpnede fraksjoner med bånd til Iran har truet med angrep mot amerikanske interesser på grunn av USAs støtte til Israel. Siste uken har amerikanske styrker og deres allierte i Irak og Syra blitt angrepet med droner og raketter 13 ganger, i følge Pentagon. Etter at Hamas innledet et storstilt angrep over grensen fra Gazastripen den 7.

NRK - 17 nov 23 kl. 09:09

Tyrkia hevder å ha drept 13 PKK-krigere i luftangrep i Irak

Det tyrkiske forsvarsdepartementet sier at tyrkiske luftangrep har tatt livet av 13 krigere knyttet til PKK-bevegelsen i Nord-Irak. Angrepene skjedde ifølge departementet i Hakurk-regionen i Nord-Irak. – Våre operasjoner vil fortsette helt til det ikke er en eneste terrorist igjen i regionen, skriver departementet på X/Twitter.

NRK - 05 jul 23 kl. 17:55

Israelsk-russisk kvinne anholdt i Irak

Israelsk-russiske Elisabeth Tsurkov skal være anholdt av en sjia-militsen Kataib Hezbollah i Irak, ifølge kontoret til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Det melder Reuters. Hun skal være i live, men tilstanden er ukjent.

NRK - 20 okt 23 kl. 06:15

Flere rakettangrep mot amerikanske baser i Irak

Raketter har truffet en amerikansk militærbase nær den internasjonale flyplassen i Bagdad, ifølge politiet i Irak. Politiet opplyste sent torsdag at minst to Katjusha-raketter landet nær en bygning som huser amerikanske styrker. En anonym amerikansk tjenesteperson sier til nyhetsbyrået Reuters at en rakett ble skutt ned, og en traff et tomt lagerbygg på området.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:12

To drept i tyrkisk droneangrep

Tre jesidi-krigere ble drept og tre andre såret i en tyrkisk droneangrep nord i Irak tirsdag, ifølge antiterrortjenesten i den kurdiske regionen i Irak. – En drone fra Tyrkias hær angrep hovedkvarteret til Sinjar Resistance Units (YSB), heter det i uttalelsen. YSB er en væpnet jesidimilits som holder til i Sinjar-distriktet i det nordlige Irak og har tette bånd til Kurdistans arbeiderpartiet (PKK)..

NRK - 06 aug 23 kl. 14:18

PKK-medlem drept i tyrkisk angrep

Et militant medlem av Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) er drept i et tyrkisk droneangrep nord i Irak, melder irakisk-kurdiske sikkerhetskilder. PKK står på Tyrkias terrorliste, og tyrkerne utfører jevnlig fra luften og på bakken i deler av Irak som ikke kontrolleres av regjeringen i Irak..

NRK - 01 dec 23 kl. 09:55

Sikkerhetskilder: Elleve sivile drept i terrorangrep i Irak

Elleve sivile skal være drept i et angrep med eksplosiver og skytevåpen i Diyala-provinsen øst i Irak, et område der blant annet IS er aktive. Angrepet fant sted i Muqdadiyah torsdag kveld, opplyser sikkerhetskilder. Først eksploderte en veibombe, deretter ble det skutt mot redningspersonell og andre som samlet seg på stedet, ifølge politikilder, som ikke ønsker å bli navngitt.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 1 time siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 3 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com