NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:27

NRK - 10 jan 23 kl. 23:27

Intense kamper ved fronten i Ukraina

Det pågår intense kamper ved fronten øst i Ukraina. Hovedmålet til de ukrainske styrkene er å slite ut den russiske hæren. Det sier en ukrainsk artillerioffiser som NRK i dag snakket med i Donbas..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, NRK, Donbas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Intense, kamper, ved, fronteni , Ukraina
Klartale - 30 sep 22 kl. 11:30

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

NRK - 22 jan 23 kl. 04:43

Fronten i Ukraina fastlåst

Trass i meldinger om kamper flere steder mener britiske analytikere at krigen i Ukraina er mer eller mindre fastlåst for tiden. Mesteparten av kampene foregår på tre forskjellige steder langs fronten, melder det britiske forsvarsdepartementet. I nordøst ved byen Kreminna i Luhansk har ukrainske styrker trolig lyktes med mindre framrykkinger og å forsvare seg mot russiske motangrep, ifølge departementet.

NRK - 09 jan 23 kl. 22:04

To briter savnet i Ukraina

To britiske menn er bekreftet savnet i Ukraina. De skal ha drevet med frivillig arbeid ved fronten i Donetsk fylke. De to ble sist sett på vei fra Kramatorsk til byen Soledar ved fronten fredag, ifølge Sky News.

NRK - 22 dec 22 kl. 13:44

Russlands forsvarsminister har besøkt fronten i Ukraina

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu besøkte russiske soldater ved fronten i Ukraina torsdag. Det opplyser det russiske nyhetsbyrået RIA, som siterer det russiske forsvarsdepartementet. Sjojgu skal ha besøkt tropper i området til den «spesielle militæroperasjonen», som er Russlands uttrykk for krigen i Ukraina.

NRK - 13 feb 23 kl. 04:45

Russland hevder fronten er flyttet vestover

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at russiske styrker har tatt seg to kilometer vestover i Ukrainas de siste fire dagene. – De russiske soldatene har slått ned fiendens motstand og rykket flere kilometer dypere inn i dens forsvar. På fire dager har fronten blitt flyttet 2 kilometer vestover, skriver det russiske nyhetsbyrået Interfax, som siterer forsvarsdepartementet.

NRK - 20 jan 23 kl. 15:01

Russland hevder kampene blir mer intense sør i Ukraina

Kampene i Zaporizjzja-regionen sør i Ukraina blir mer og mer intense, ifølge okkupasjonsmyndighetene i området. De siste månedene har det vært mindre aktivitet på fronten i sør enn i øst. Nå øker «intensiteten på den militære aktiviteten», ifølge talsperson for det russiske okkupasjonsstyret i Zaporizjzja, Vladimir Rogov.

NRK - 13 mar 23 kl. 09:34

Blodige kamper i sentrum av Bakhmut

Det pågår intense kamper mellom ukrainske og russiske styrker i sentrum av Bakhmut i øst-Ukraina. Kampen om byen er den lengste og blodigste så langt i krigen. Både Russland og Ukraina bekrefter at det pågår kamper i byen, som har vært sentrum for krigen de siste ukene.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 23 dec 22 kl. 06:00

Det kan bli en jul med frykt for ukrainerne

Mandag var dagen som markerer starten på jula til folk fra Ukraina. Den kalles St. Nikolas-dagen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 15 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 15 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 30 minutter siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 30 minutter siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..

NRK - 1 time siden

Mener Norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener Norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i Norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..

NRK - 1 time siden

KrF ikke på valg i Steinkjer

Kristelig Folkeparti greier ikke å stille liste til kommunevalget til høsten. Årsaken er at de mangler folk. Ved forrige kommunevalg mistet partiet den ene representanten de hadde i kommunestyret.

NRK - 1 time siden

Stjørdal vraker Helseplattformen

Stjørdal kommune mener det i dag er en uakseptabel totalrisiko knyttet til Helseplattformen, og at det derfor er uaktuelt å bli medeier i journalsystemet på kort eller mellomlang sikt. Stjørdal og en rekke andre kommuner i Midt-Norge har de siste to årene gjennomført en markedsdialog med alternative leverandører til Helseplattformen. – Disse møtene ga oss både helse- og IT-faglig forsterket tro på at det finnes gode alternativer.

NRK - 45 minutter siden

Østfolding dømt for millionbedrageri av 94-åring

En mann fra Østfold er i Oslo tingrett dømt til ett år og elleve måneder ubetinget fengsel for grovt bedrageri på omtrent 1,9 millioner kroner. Den fornærmede er en nå avdød 94 år gammel kvinne, skriver Økokrim. Mannen skal ha fått i oppdrag fra kvinnen og hennes advokat å reise til USA og forsøke å få tilbake penger som kvinnen hadde tapt i et tidligere bedrageri.

NRK - 1 time siden

Yara-sjefen tjente nesten 14 millioner

Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether hadde en samlet lønn på 1,4 millioner dollar i fjor, tilsvarende om lag 13,8 millioner kroner. Tallene kommer fram i selskapets årsrapport for 2002 , som ble lagt fram fredag. Ifølge Dagens Næringsliv er 732.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com