NRK > Nyheter

Saturday, 22 January, 03:00

NRK - 07 nov 21 kl. 17:31

Instruerer leger om abortloven

Polens helsedepartement presiserer overfor polske leger at det ifølge landets lover er tillatt å utføre abort dersom en kvinnes liv og helse er i fare. Instruksen kom søndag etter en helg med store landsomfattende protester etter at en gravid kvinne døde i september. Kvinnen var gravid med et foster som ikke var levedyktig. Men i stedet for å utføre en abort, ventet legene til fosteret døde. Det førte til at kvinnen døde av blodforgiftning få timer senere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Instruerer, legerom , abortloven
NRK - 07 nov 21 kl. 17:31

Protester -lemper litt på abortlov

Polens helsedepartement har gjort litt endringer i abortloven. De nye retningslinjene gjelder for landets leger om når de kan utføre aborter. Det skjer etter massive protester mot den strenge abortloven Ifølge de nye instruksjonene som ble kunngjort søndag, er det nå lov å utføre abort dersom en kvinnes liv eller helse er i fare.

NRK - 07 nov 21 kl. 17:31

Lemper på abortlov etter protester

Polens helsedepartement har gitt nye retningslinjer til landets leger om når de kan utføre aborter. Det skjer etter massive protester mot den strenge abortloven Ifølge de nye instruksjonene som ble kunngjort søndag, er det nå lov å utføre abort dersom en kvinnes liv eller helse er i fare. Endringen kommer etter store protester etter at en 30 år gammel kvinne døde i september.

NRK - 28 aug 21 kl. 12:21

Taliban ber kvinner jobbe

To uker etter at Taliban gjenerobret makten i Afghanistan, ber den islamistiske gruppa kvinner som jobber i helsevesenet, vende tilbake på jobb. – Helsedepartementet instruerer kvinnelige helsearbeidere i Kabul og provinsene til å vende tilbake på jobb, skriver Talibans talsmann Sabiullah Mujahid på Twitter fredag kveld. Det er fortsatt svært uklart om afghanske kvinner fortsatt vil kunne være yrkesaktive under det nye Taliban-regimet.

VG - 31 jul 21 kl. 06:04

KrF-lederen advarer mot radikal utvidelse av abortloven

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad advarer mot liberalisering av abortloven, som fire av fem rødgrønne partier går til valg på å gjennomføre..

VG - 09 okt 21 kl. 04:19

Ankedomstol gjeninnfører midlertidig den strenge abortloven i Texas

Kun ett døgn etter at en føderal dommer suspenderte den strenge abortloven i Texas, har en ankedomstol midlertidig gitt Texas lov til å gjeninnføre loven..

NRK - 09 okt 21 kl. 05:04

Abortlov trer i kraft igjen i Texas

En føderal ankedomstol har avgjort at abortloven i Texas, som i praksis forbyr de fleste aborter, kan tre i kraft igjen. Det skjer dagen etter at klinikker i delstaten igjen begynte å ta imot pasienter for første gang siden tidlig i september. Det var imidlertid ikke alle som åpnet dørene igjen, i frykt for at avgjørelsen fort kunne blitt omgjort.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:15

Vil se på abortloven

Angående abort vil den nye regjeringen nedsette et utvalg som skal se på abortlovens bestemmelser, oppfølgingen av kvinner som tar abort, og alternativer til dagens abortnemnder. Regjeringspartiene står fritt til å søke flertall i Stortinget for sine standpunkter om abortloven..

NRK - 18 okt 21 kl. 10:23

Bollestad til kamp mot abortendring

Fungerende KrF-leder Olaug Bollestad går inn i Stortingets helse- og omsorgskomite. Hun vil jobbe for en bedre eldreomsorg og et styrket tilbud for unges psykiske helse. – Det vil også være viktig for KrF å være representert i akkurat denne komiteen for å forhindre en utvidelse av abortloven til uke 18 og et svekket rettsvern for det ufødte liv, sier Bollestad til NRK.

NRK - 18 okt 21 kl. 18:57

Biden forsøker å stanse abortlov

President i USA, Joe Biden, har bedt den amerikanske høyesteretten om å stanse den omstridte abortloven i Texas. Det skriver Reuters. Abortloven forbyr abort etter uke seks.

NRK - 31 okt 21 kl. 16:20

Høyesterett skal vurdere abortlov

Den amerikanske Høyesteretten skal mandag ha en høring om den nye abortloven i Texas, skriver the Texas Tribune. Under høringen skal det fokuseres på hvordan abortloven skal håndheves i praksis, skriver avisen. Domstolens endelige avgjørelse kan være avgjørende for den omstridte loven, som gjør det forbudt med abort etter seks uker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt