NRK > Nyheter

Monday, 16 May, 23:30

NRK - 11 aug 21 kl. 22:05

Innfører vaksinekrav for lærere

Delstaten California innfører vaksinekrav for lærere. Det skriver The New York Times. California blir med det den første delstaten til å stille et slikt krav i USA. Lærere kan riktignok slippe unna ved å teste seg hver uke. Kravet kommer samtidig som mange private og offentlige aktører i USA har innført strengere smittvernstiltak, deribalnt krav om vaksinering for ansatte.
Les mer på NRK


Les mer om:
California, The New York Times, USA, Google, Microsoft

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innfører, vaksinekrav, for, lærere
NRK - 04 aug 21 kl. 04:36

Vaksinekrav på spisesteder i N.Y.

New York innfører vaksinekrav for restaurantgjester og folk på treningssentre. Storbyen blir den første i USA til å innføre et slikt krav. Kun vaksinerte newyorkere vil få muligheten til å spise innendørs på restaurant, dra på kulturarrangementer innendørs eller på treningssenter, kunngjorde ordfører Bill de Blasio tirsdag..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 06:14

New York blir første by i USA med vaksinekrav på restauranter og treningssentre

New York innfører vaksinekrav for restaurantgjester og folk på treningssentre..

NRK - 06 nov 21 kl. 21:18

Domstol stanser Bidens vaksinekrav

En føderal ankedomstol i USA har midlertidig stanset Biden-administrasjonens vaksinekrav for ansatte i mellomstore og store bedrifter. I september vedtok Biden-administrasjonen at bedrifter med 100 eller flere ansatte må sørge for at alle ansatte blir vaksinert mot covid-19, eller at de ansatte testes for koronaviruset hver uke. Ordningen skulle etter planen iverksettes 4.

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 06:14

Biden innfører vaksinekrav som omfatter 100 millioner amerikanere

USAs president Joe Biden innfører nye vaksineregler som innebærer at rundt 100 millioner amerikanere kan få krav om….

NRK - 28 sep 21 kl. 21:56

Vaksinasjonsraten øker i New York

Tall offentliggjort etter innføring av et vaksinekrav for helsearbeidere i New York, viser at bare 8 prosent er uvaksinert. Guvernør Kathy Hochul har lagt fram tall som viser at vaksinasjonsraten øker blant delstatens 450.000 sykehusansatte og andre som jobber innen helsesektoren.

E24 - 29 jul 21 kl. 06:25

Google og Facebook innfører vaksinekrav for ansatte

Google venter til oktober med å åpne kontorene for sine ansatte. Samtidig innfører teknologigiganten krav om at alle ansatte må være vaksinert..

NRK - 04 nov 21 kl. 08:40

Dansk selskap innfører vaksinekrav

Det danske shipping-selskapet AP Møller-Mærsk krever at alle ansatte som vil møte opp på jobb i selskapets kontorer, må være koronavaksinert. Mærsk blir dermed det første store selskapet i Danmark som innfører et slik krav..

NRK - 04 nov 21 kl. 03:30

Danske Mærsk innfører vaksinekrav

Den danske shipping-giganten AP Møller-Mærsk krever at alle ansatte som vil møte opp på jobb i selskapets kontorer, må la seg vaksinere mot covid-19. Mærsk blir dermed det første store selskapet i landet til å innføre et slik krav. Det skal også gjelde i en rekke andre land.

NRK - 05 aug 21 kl. 00:04

AP: USA vil ha vaksinekrav

Regjeringen i USA jobber med å innføre krav om at nesten alle utlendinger som vil reise til USA, må være vaksinert mot koronaviruset, melder nyhetsbyrået AP. Det vil trolig kun gis få unntak for vaksinekravet. Det er ikke bestemt når kravet vil innføres..

NRK - 31 maj 21 kl. 10:18

Universiteter innfører vaksinekrav

Over 400 universiteter i USA kommer til å kreve at ansatte og studenter er vaksinerte før de kommer tilbake på campus til høsten. Det viser en kartlegging gjort av The Chronicle of Higher Education..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Konflikt etter jordbruksoppgjøret

Da staten og bøndene kom til enighet om 10,9 milliard i jordbruksoppgjøret, skal det ha blitt gjort uten godkjenning fra styret i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Det hevder Ola Fiskvik, organisatorisk nestleder i småbrukarlaget. Han sier avtalen ikke var godkjent av styret, noe han mener er et brudd på vedtektene.

NRK - 5 minutter siden

Marin: Tyrkias motvilje er urovekkende

Finlands statsminister Sanna Marin sier det er urovekkende at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nå er negativ til Sveriges og Finlands søknader om opptak i Nato. – Det er klart at budskapet er urovekkende. Spørsmålet er hva som er annerledes nå.

NRK - 30 minutter siden

Huitfeldt: Sverige og Finland vil styrke Nato

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at finsk og svensk Nato-medlemskap vil bidra til et kollektivt forsvar og styrke den nordatlantiske sikkerheten. Hun vil ikke spekulere i hva Erdogans nei vil bety for medlemssøknadene. – Jeg opplever at samtalene som har vært i Nato til nå, senest under utenriksministermøtet i helgen, har gitt uttrykk for at Sverige og Finland – som er nære partnere av Nato – har alle kvalifikasjoner til å bli medlemmer.

NRK - 1 time siden

Knyttet seg ikke til handlingene

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin kone og datter på Søm i Kristiansand i mars, knyttet seg ikke til drapshandlingene under det første avhøret med politiet, skriver fvn.no. Politiadvokat Bernt Olav Bryge sier avhøret ikke er ferdigstilt, og at siktede ikke ble spurt om han erkjenner straffskyld.

NRK - 1 time siden

Årsaken til brannen på «Veidar» er avdekket

Årsaken til brannen på fiskebåten «Veidar» er nå avdekket av politiet. Etterforskningsleder Øystein Hansen ved Vest-Lofoten politistasjon forteller til Lofotposten: – Brannen startet i fabrikken om bord, og det skyldes en elektrisk feil. Det er ingen i rederiet som er å laste for dette.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Engerdal

Tre personar får behandling på ulykkesstaden etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. – Naudetatene er komme fram til staden. Dei tre personene som er involvert i ulykka har komme seg ut av bilen, dei er skadde, og får behandling.

NRK - 45 minutter siden

Kjellaug Nakkim er død

Kjellaug Nakkim døde mandag, 81 år gammel. Nakkim ble valgt inn på Stortinget for Høyre fra Østfold som vararepresentant i 1985. Hun var fire perioder på Stortinget for Østfold fra 1989 til 2001.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg har snakket med Tyrkia

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver på Twitter mandag kveld at han har vært i kontakt med Tyrkias utenriksminister. – Vi snakket om avgjørelsen til våre nærmeste allierte, Finland og Sverige, om å søke medlemskap i Nato. Tyrkia er en verdsatt alliert, og enhver sikkerhetsbekymring må tas opp.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Soldater fraktes ut av stålverket i Mariupol

Nyhetsbyrået Reuters melder at rundt 12 busser nå frakter ukrainske soldater ut av stålverket Azovstal i Mariupol..

NRK - 3 timer siden

Minst 85 skadd i togulykke i Barcelona

Føreren av et forstadstog omkom og 85 mennesker ble skadd, to alvorlig, i en togulykke utenfor Barcelona mandag. Ulykken skjedde da et godstog sporet av og kolliderte med passasjertoget inne på stasjonen Sant Boi de Llobregat, 14 kilometer utenfor Barcelona..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt