NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:31

NRK - 02 dec 22 kl. 00:52

Ingeniørene mekler på overtid

Ingeniører som er organisert i NITO mekler på overtid med arbeidsgiversiden i NHO på Riksmeklerens kontor. Dersom partene ikke blir enige om ny lønnsavtale på overtid, kan det bety at 123 ingeniører blir tatt ut i streik fredag morgen. En streik kan ifølge NITO ramme Nexans Norway i Halden, Siemens i Oslo, enkeltmedlemmer i Telenor, Aker Solutions, Aibel, Siemens Trondheim, Siemens Engroshandel og FMC Kongsberg Subsea..
Les mer på NRK


Les mer om:
NITO, NHO, Riksmeklerens, Nexans Norway, Halden, Oslo, Telenor, Solutions, Trondheim, Engroshandel, FMC Kongsberg Subsea

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ingeniørene, mekler, overtid
NRK - 02 dec 22 kl. 05:30

Streik blant ingeniørene avverget på overtid

Nito og NHO ble enige fem timer på overtid i meklingen natt til fredag, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant norske ingeniører. – I meklingen mellom Nito og NHO vedrørende Nito-overenskomsten, nådde partene – med riksmekler Mats Rulands mellomkomst – fram til en forhandlingsløsning.

NRK - 19 aug 22 kl. 07:40

Meklingen om forpleiningsavtale for oljeansatte på land pågår fortsatt

Fellesforbundet og NHO Reiseliv mekler på overtid for å komme til enighet om Landforpleiningsavtalen. Fristen gikk opprinnelig ut ved midnatt natt til fredag, men partene fortsatte meklingen på overtid. Ved 7.

NRK - 23 jul 22 kl. 05:39

Google har sparket ingeniør som sa kunstig intelligens-teknologi har følelser

Forrige måned sa ingeniøren Blake Lemoine offentlig at han tror at Googles språkteknologi, Lamda, har følelser, og at man derfor skulle respektere hva teknologien ønsker seg. Google og flere eksperter på kunstig intelligens nektet for at dette stemte. Nå har ingeniøren fått sparken fra Google, melder BBC.

NRK - 07 nov 22 kl. 21:18

Mekler om barnehagestreiken: - Fortsatt dialog mellom partene

Partene i barnehagestreiken sitter fortsatt i mekling klokken 21 mandag kveld. Det opplyser mekler Geir Engebretsen ved Riksmekleren til NRK. – Det er fortsatt dialog og forhandlinger mellom partene.

NRK - 01 okt 22 kl. 01:26

Mekling på overtid for flygeledere

Partene i lønnsoppgjøret mellom Flygelederforeningen og NHO Luftfart mekler nå på overtid hos Riksmekleren. Fristen for å bli enige gikk ut ved midnatt, og det er fare for streik blant flygeledere i Ålesund og Kristiansand fra lørdag morgen klokka 9..

NRK - 28 feb 23 kl. 00:55

Mekling på overtid mellom Parat og NHO Luftfart

Arbeidstakerorganisasjonen Parat og NHO Luftfart mekler om en løsning for Luftambulansen. De har ikke kommet til enighet. Ifølge kommunikasjonssjef i Parat Trygve Bergsland, mekles det på overtid i tolvtiden natt til tirsdag.

NRK - 28 sep 22 kl. 23:28

Kultursjef tjente 100.000 på overtid

Ringsaker kommune og kultursjef Asle Berteig får hard kritikk etter at det ble kjent at han har en muntlig avtale med kommunen om overtid. På et halvt år tjente kultursjefen 100.000 kroner på overtid.

NRK - 23 jan 23 kl. 20:17

Strømbruddet i Pakistan skyldtes feilslått sparetiltak

Det omfattende strømbruddet i Pakistan mandag, der store deler av landet gikk i svart, var et feilslått forsøk fra myndighetenes side på å spare energi, melder NTB. – Som et økonomisk tiltak stengte vi midlertidig av systemene våre søndag kveld, opplyser Pakistans energiminister Khurram Dastgir. – Da ingeniørene forsøkte å slå på systemene igjen, ble det observert svingninger i spenningen.

Klartale - 21 dec 22 kl. 08:41

Taliban forbyr kvinner å studere

Taliban har styrt landet siden de tok makta med vold i august 2021. Den gang lovet de at folk skulle få beholde rettighetene de har fått de siste årene. Det skulle også gjelde kvinners rettigheter.

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 15 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 15 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 30 minutter siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 30 minutter siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..

NRK - 1 time siden

Mener Norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener Norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i Norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..

NRK - 1 time siden

KrF ikke på valg i Steinkjer

Kristelig Folkeparti greier ikke å stille liste til kommunevalget til høsten. Årsaken er at de mangler folk. Ved forrige kommunevalg mistet partiet den ene representanten de hadde i kommunestyret.

NRK - 1 time siden

Stjørdal vraker Helseplattformen

Stjørdal kommune mener det i dag er en uakseptabel totalrisiko knyttet til Helseplattformen, og at det derfor er uaktuelt å bli medeier i journalsystemet på kort eller mellomlang sikt. Stjørdal og en rekke andre kommuner i Midt-Norge har de siste to årene gjennomført en markedsdialog med alternative leverandører til Helseplattformen. – Disse møtene ga oss både helse- og IT-faglig forsterket tro på at det finnes gode alternativer.

NRK - 1 time siden

Østfolding dømt for millionbedrageri av 94-åring

En mann fra Østfold er i Oslo tingrett dømt til ett år og elleve måneder ubetinget fengsel for grovt bedrageri på omtrent 1,9 millioner kroner. Den fornærmede er en nå avdød 94 år gammel kvinne, skriver Økokrim. Mannen skal ha fått i oppdrag fra kvinnen og hennes advokat å reise til USA og forsøke å få tilbake penger som kvinnen hadde tapt i et tidligere bedrageri.

NRK - 1 time siden

Yara-sjefen tjente nesten 14 millioner

Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether hadde en samlet lønn på 1,4 millioner dollar i fjor, tilsvarende om lag 13,8 millioner kroner. Tallene kommer fram i selskapets årsrapport for 2002 , som ble lagt fram fredag. Ifølge Dagens Næringsliv er 732.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com