NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 12:57

NRK - 13 aug 22 kl. 06:27

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Men ingen av dødsulykkene i år har skjedd på firefelts motorvei der fartsgrensene er høyest. Det bekrefter Statens vegvesen overfor Aftenposten.
Les mer på NRK


Les mer om:
Aftenposten, Norge, Statens, VG, Erna Solberg, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ingen har mistet, livet, firefelts, motorveii år
VG - 15 jun 22 kl. 13:00

Vegvesenet vil heve terskelen for å bygge firefelts motorvei i Norge

Vegvesenet vil endre tersklene for når det bygges motorveier i Norge. De vil ha høyere terskel for store firefelts motorveier – og åpne for lavere fart..

NRK - 07 aug 22 kl. 06:03

Erna vil ha flere motorveier

Høyre-leder Erna Solberg mener at veibygging er et av de viktigste tiltak for trafikksikkerheten. Etter en ulykkessommer vil hun ha mer motorvei. Antallet dødsulykker på norske veier så langt i år bekymrer politikerne, og Statens vegvesen jobber med tiltak.

VG - 11 aug 22 kl. 15:42

SV vil senke farten på de raskeste veiene etter ulykkessommer

SV mener det er en kortslutning å ta til orde for firefelts motorvei for å få ned dødsulykkene, slik Erna Solberg (H) gjør. De varsler forslag om å senke farten på de raskeste veiene..

NRK - 28 sep 22 kl. 23:20

Bruker motorvei som flyplass

Finland har stengt en travel motorvei for å bruke som flyplass for jagerfly. Motorveien i Joutsa er en av 12 veistrekninger som er utpekt som reserveflyplass, skriver Reuters. Motorveien som ligger mellom hovedstaden Helsinki og den nordlige delen av landet, er stengt i fem dager framover..

NRK - 30 apr 22 kl. 17:01

Mange trafikkdødsfall i april

Tolv mennesker mistet livet i trafikkulykker i april, nesten like mange som i de tre foregående månedene, opplyser Statens vegvesen. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten. Apriltallene alene tilsvarer summen av omkomne de tre første månedene og er en utvikling vi ikke ønsker, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

NRK - 10 aug 22 kl. 03:12

Like mange trafikkdøde i år som i hele fjor

Så langt i år har 80 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Det er like mange som i hele 2021. Det 80.

NRK - 04 maj 22 kl. 23:50

Zelenskyj talte til danskene 4. mai

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj talte via en video fra Kyiv til danskene onsdag kveld. 4. mai hvert år markerer Danmark frigjørelsen etter andre verdenskrig ved å tenne levende lys i vinduskarmen, når dagen går på hell.

NRK - 05 aug 22 kl. 16:20

To mistet livet i lynnedslag ved Det hvite hus

To mennesker mistet livet og tilstanden er kritisk for to andre som ble truffet av lyn like ved Det hvite hus i Washington. Lynet slo ned i en park rett over gata fra Det hvite hus i sentrum av Washington torsdag kveld. To menn og to kvinner fikk livstruende skader og ble kjørt til sykehus i nærheten, ifølge hovedstadens brannvesen.

NRK - 27 apr 22 kl. 00:47

Vil bremse 23 motorveiprosjekter

Naturvernforbundet ber Stortinget revurdere 23 planlagte veiprosjekter, flere av dem firefelts motorveier med fartsgrense 110 km/t. Forbundet mener at samfunnet kan spare 225 milliarder kroner. Målet er å minske naturødeleggelser, redde matjord og bruke betydelig mindre penger.

VG - 15 jun 22 kl. 13:00

Vegvesenet vil slanke nye motorveier - anbefaler lavere fartsgrense

Vegvesenet vil endre tersklene for når det bygges motorveier i Norge. De vil ha høyere terskel for store firefelts motorveier – og åpner for lavere fart..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

En person siktet for trussel mot Hurtigruten

Trøndelag politidistrikt har overtatt etterforskningen etter trusselen mot hurtigruta MS Nordnorge. En person, bosatt i Trøndelag, er nå siktet i saken for å ha fremsatt en uspesifisert trussel mot MS Nordnorge via telefon. Denne personen er siktet av Trøndelag politidistrikt i flere lignende saker den siste tiden.

NRK - 15 minutter siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 15 minutter siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 45 minutter siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

NRK - 30 minutter siden

Elbilforeningen: Tidenes verste elbilbudsjett

Det er ikke bare NAF som reagerer på elbilsatsingen i budsjettet. – Denne regjeringa går på diesel! Med forslag til statsbudsjett blir det dyrere å både kjøpe og bruke elbil.

NRK - 45 minutter siden

Frikortgrensa blir på 3040 kroner neste år

Egenandelstaket for helsetjenester blir på 3040 kroner neste år. Det betyr at man får frikort når man har betalt 3040 kroner i helseutgifter. I år er dette beløpet på 2921 kroner.

NRK - 1 time siden

0,75 prosent til bistand

Regjeringa vil bruke 0,75 prosent av brutto nasjonalinntekta (BNI) til bistand. Dermed er dei langt unna Stortinget sitt vedtak om å bruke 1 prosent av BNI på bistand. I budsjettet skriv dei at veksten i anslått brutto nasjonalinntekt er "eksepsjonelt høg".

NRK - 1 time siden

Foreslår 43 millioner til Nationaltheatret: – Lettet

Nationaltheatret-bygningen er i svært dårlig stand, og regjeringen tar sikte på at prosjektet skal gjennomføres med effektiv framdrift uten unødig opphold, skriver de i Statsbudsjettet. Direktør Marta Færevaag Hjelle er lettet over at teatret får 25 millioner til drift, samt 15 millioner til videre utgreing av hvordan teatret skal rehabiliteres. – Regjeringen har tatt ned forventingene våre, så man blir lettet for hva som helst.

NRK - 1 time siden

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com