NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 20:44

NRK - 12 mai 21 kl. 20:02

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet. USA stanset også mandag et norsk forslag i Sikkerhetsrådet til uttalelse om konflikten..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Israel, Palestina, NTB, USA, Sikkerhetsrådet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ingen enigheti , Sikkerhetsrådet
NRK - 16 mai 21 kl. 21:55

Norge jobber med Kina og Tunisia

FN-ambassadør Mona Juul, sier at de jobber med å få til en enighet fra Sikkerhetsrådet etter at de i et åpent møte i dag har hørt alle landenes syn på situasjonen. – Vi er rimelig oppmuntret i den grad at vi hørte fra alle rådsmedlemmene at det nå er behov for å få en slutt på voldshandlingene og etablere en våpenhvile, sier hun til NRK. Juul forteller at det alltid er vanskelig når 15 medlemmer skal uttale seg med samme språk.

NRK - 17 mai 21 kl. 05:21

Ingen enighet i sikkerhetsrådet

Norge, Kina og Tunisia klarte heller ikke søndag å overbevise FNs mektigste organ til å enes om en resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen. De tre medlemslandene i Sikkerhetsrådet forsøkte uten hell i lukkede møter mandag og onsdag å få til en samlet uttalelse fra rådet om en umiddelbar de-eskalering av konflikten, men de mangler USAs støtte. USA mener ifølge diplomater at en slik uttalelse vil forstyrre den diplomatiske innsatsen som gjøres for å få slutt på kamphandlingene.

NRK - 13 mai 21 kl. 02:36

Nye møter i sikkerhetsrådet fredag

Det vil bli nytt møte i FNs sikkerhetsråd førstkommende fredag om situasjonen i Midtøsten, melder nyhetsbyrået AFP. Sikkerhetsrådet ble ikke enige om en felles uttalelse om Israel og Palestina onsdag og kaller inn til et nytt møte..

NRK - 29 mars 21 kl. 18:07

Sikkerhetsrådet vil drøfte Myanmar

FNs sikkerhetsråd skal møtes igjen for å drøfte Myanmars militæres voldelige undertrykking av folk som protesterer mot kuppet i februar. Storbritannia har bedt om møtet, som finner sted onsdag. Sikkerhetsrådet fordømte 11.

NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken møter Sikkerhetsrådet

USAs utenriksminister Antony Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister. Kina tar denne uka over presidentskapet i Sikkerhetsrådet, der Norge sitter som medlem. Fredag vil Kina gi en orientering om opprettholdelse av internasjonal fred og sikkerhet, i et møte ledet av utenriksminister Wang Yi..

NRK - 10 mai 21 kl. 19:25

Søreide: Ber partene roe ned

Utenriksminister Ine Erksen Søreide (H) ser med stor bekymring på den eskalerende voldsbruken i den israelsk-palestinske konflikten. – Vi har reagert veldig sterkt og bedt begge parter gjøre det de kan for å roe ned situasjonen, sier Søreide i Dagsnytt 18. FNs sikkerhetsråd holdt mandag et hastig sammenkalt møte for å diskutere uroen i Jerusalem.

NRK - 01 mai 21 kl. 00:41

Ingen enighet om Myanmar-uttalelse

FNs sikkerhetsråd, der blant annet Norge sitter, klarte ikke å bli enige om en uttalelse om krisen i Myanmar fredag. Diplomater skylder på Kina og Russland. Sikkerhetsrådet var fredag samlet og hørte en uttalelse fra Vietnam om hva nabolandene gjør for å løse krisen..

NRK - 19 mai 21 kl. 19:32

Juul: Arbeider mot enighet om krav

FN-ambassadør Mona Juul sier til NRK at Norge fortsetter det intensive arbeidet med å komme til enighet om et krav om våpenhvile og stans i voldshandlingene. FNs sikkerhetsråd har hatt flere møter for å komme frem til en felles uttalelse om den israelsk-palestinske konflikten. Onsdag sa USA at de ikke støttet Frankrikes forslag om en felles uttalelse.

NRK - 10 mai 21 kl. 19:19

Jerusalem: Jobbes med FN-uttalelse

Det jobbes fortsatt på spreng for å få til en uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om Jerusalem. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. Det er Norge, Kina og Tunisia som fremmet forslag til uttalelse i et lukket møte i dag.

NRK - 22 mai 21 kl. 20:48

Ber våpenhvile respekteres

FNs sikkerhetsråd ber Israel og Hamas-ledede militante om å respektere våpenhvilen på Gazastripen fullt ut. Rådet sier også at det haster med å få på plass humanitær hjelp til sivilbefolkningen. Uttalelsen fra sikkerhetsrådet kommer etter mange mislykkede forsøk på og blir enige om si noe mens kampene pågikk.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fem omkom i ulukke i Belgia

Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag.

NRK - 15 minutter siden

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 30 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 30 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 1 time siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 2 timer siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilegheitskompleks i Florø

Naudetatane er på beg til mogleg brann i eit leilegheitskompleks med fire bueiningar. Vest politidistrikt melder om mykje røyk på staden. Evakuering er starta..

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke i Tønsberg

En bil har kjørt ut og havnet på taket ved Hortensveien på Barkåker i Tønsberg kommune. To personer er involvert. Bilen ligger på taket i vegbanen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt