NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:05

NRK - 23 jun 23 kl. 11:38

Indeks: Veksten i eurosonen bremser

Veksten i eurosonen bremset kraftig opp i juni og er nå lavere enn på fem måneder. Det skyldes fall i industriproduksjonen, ifølge indeks. Data fra S & P-indeksen Global Flash Eurozone PMI viser en nedgang fra 52,8 i mai til 50,3 i juni. Tall over 50 viser vekst. Den europeiske sentralbanken (ESB) hevet tidligere i måneden styringsrenta til 3,5 prosent og justerte samtidig sine prognoser for inflasjon og vekst.
Les mer på NRK


Les mer om:
Global Flash Eurozone PMI, ESB, BNP, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Indeks, Veksteni , eurosonen, bremser
NRK - 23 maj 23 kl. 12:05

Veksten i eurosonen har flatet ut

Veksten i eurosonen i mai er den laveste på tre måneder. Årsaken er fall i produksjonen, ifølge sjeføkonom. Veksten i mai var på 53,3 prosent, som er noe ned fra april, da den var på 54,1 prosent.

Klartale - 12 apr 23 kl. 11:00

Når får du bedre økonomi?

Du har nok hørt ordet; «inflasjon», eller «prisvekst». Den er for høy her til lands.Mat, bensin, drivstoff, varer og tjenester koster mye mer.

NRK - 19 okt 23 kl. 09:29

Afghanistan på bunn i indeks om kvinners stilling

Afghanistan gjør det dårligst av 177 land med hensyn til kvinners stilling, i følge årets Women, Peace and Security (WPS) Index. – Siden 2021 har Afghanistan vært det landet der det er verst å være kvinne. Hver morgen våkner afghanske kvinner til enda en dag uten jobb, utdanning eller selvbestemmelse i eget liv.

NRK - 25 maj 23 kl. 15:38

Veksten i amerikansk økonomi oppjusteres for første kvartal

Amerikansk økonomi økte 1,3 prosent i årets tre første måneder, noe som er en økning fra det tidligere anslaget på 1,1 prosent. Veksten er imidlertid fortsatt lunken, og tegnene tyder på at økonomien fortsatt svekkes, ifølge USAs handelsdepartement. Tallene fra første kvartal er en oppbremsing i veksten i BNP fra tidligere kvartaler.

NRK - 09 jan 24 kl. 16:58

Verdensbanken: Veksten avtar for tredje år på rad

Høye renter, vedvarende inflasjon og et Kina med mindre vekst enn før – det er alle faktorer som vil kunne dempe veksten i verdensøkonomien også i år. Verdensbanken anslår at veksten i 2024 kun blir på 2,4 prosent - mot 2,6 prosent i fjor og 3 prosent i 2022. Tilbake i 2021 var veksten på hele 6,2 prosent, men det skyldtes at økonomien i mange av verdens land gjorde et hopp etter nedstengingene under koronapandemien.

NRK - 08 nov 23 kl. 09:53

Åtteåring kjørte sparkesykkel uten bremser – brakk begge armene

En åtte år gammel gutt brakk begge armene da han falt av en sparkesykkel uten bremser i Bergen. Gutten skal ha blitt lurt eller tvunget til å kjøre den. Ulykken skjedde ved 18-tiden tirsdag, opplyser politiet til Bergens Tidende.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:14

Tregere økonomisk vekst i EU enn forventet – men lavere inflasjon

Anslagene for økonomisk vekst i EU er nedjustert fra i fjor høst, viser ferske tall fra EU-kommisjonen. Men inflasjonen faller mer enn ventet. I sin siste økonomiske utsikt regner kommisjonen med at økonomien i EU vil vokse med 0,5 prosent i år.

NRK - 03 aug 23 kl. 08:32

Nordmenns gjeldsvekst fortsetter falle

For tredje mned p rad dempes veksten i husholdningers gjeld. Gjeldsveksten er n p sitt laveste niv siden 1995. Ved utgangen av juni var veksten i norske husholdningers gjeld p 3,7 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyr (SSB).

NRK - 24 nov 23 kl. 09:04

SSB: Kraftig økning i netthandelen

Det har vært en sterk vekst i netthandelen det siste året. I tredje kvartal var beløpet 32 prosent høyere enn i samme periode i fjor. I juli, august og september ble det brukt 41 milliarder kroner på kjøp av tjenester, 29 milliarder kroner på varer og 16 milliarder gjaldt pengeoverføringer, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

E24 - 02 mar 23 kl. 11:00

Prisveksten i eurosonen falt til 8,5 prosent i februar

Inflasjonen bremser mindre enn ventet i eurosonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Full brann i Haugesund

Det full overtenning i et leilighetskompleks i Haugesund, opplyser sør-vest politidistrikt. Det er ikke fare for spredning til boliger rundt. Det er uvisst om personer er inne i leiligheten og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 30 minutter siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 1 time siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 45 minutter siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 1 time siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 1 time siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 1 time siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 2 timer siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 2 timer siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com