NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 16:58

NRK - 14 okt 21 kl. 07:26

Ikke påvist influensa i Norge

Det er ikke påvist influensavirus i den nye influensasesongens første uke. Siden mai i fjor er det kun registrert 23 influensatilfeller i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det er nå oppstart av en ny influensasesong. Ifølge FHI viser overvåkingen fra forrige uke at influensaaktiviteten i Norge er svært lav. I forrige uke (uke 40) fikk 0,2 prosent av dem som gikk til legen, diagnosen influensalignende sykdom, noe som indikerer svært lavt nivå av influensa..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Folkehelseinstituttet, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, påvist, influensai , Norge
NRK - 6 timer siden

Låg influensaaktivitet i Noreg

Det er framleis ingen teikn til spreiing av influensa i Noreg. Dei få tilfella av influensa som har vore dei to siste vekene er alle importtilfelle, ifølge FHI. Det er førebels ikkje registrert nye pasientar med influensa på sjukehus i denne sesongen..

NRK - 08 jul 21 kl. 12:15

Kaningulsott påvist i Agder

Et kaninhold i Agder har fått påvist kaningulsott, en sykdom som vanligvis har dødelighet på 70 til 90 prosent blant dyrene, skriver NTB. Sykdommen smitter ikke til mennesker, skriver Veterinærinstituttet. Kaningulsott har tidligere vært påvist i Norge i Oppland, Telemark og Agder.

NRK - 25 aug 21 kl. 10:35

Ny koronavariant påvist i Norge

En ny variant av koronaviruset er oppdaget i Danmark. Den samme varianten er også påvist i Norge, bekrefter Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB. Varianten, som er en undervariant av deltaviruset, kan være mer smittsom enn deltavarianten, skriver Berlingske.

NRK - 29 jun 21 kl. 09:39

Deltaviruset påvist i Fredrikstad

Deltaviruset er for første gang påvist i Fredrikstad. Personen som har fått påvist den svært smittsomme virusvarianten har vært på reise utenfor Europa og ble smittet undre reisen, forteller kommuneoverlege Guri Letting. Personen ble testet 24.

NRK - 18 jul 21 kl. 09:38

Bare elleve influensatilfeller

Det har vært tilnærmet fravær av influensa i sesongen 2020–2021. Det har vært registrert mer enn 11.000 koronatilfeller i Norge for hvert influensatilfelle i Norge i årets influensasesong, skriver NTB.

VG - 17 sep 21 kl. 08:37

Kombinert vaksine mot influensa og covid under utvikling

Minst to vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsvaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

NRK - 09 sep 21 kl. 08:21

Frykter hard influensasesong

FHI har bedt Norge forberede seg på en hard influensasesong. Sykehusene kan få utfordringer hvis de i tillegg må behandle mange koronapasienter. Allerede i juli gikk FHI ut og ba Norge forberede seg på kraftige bølger med influensa, kikhoste og RS-virusinfeksjon.

NRK - 02 aug 21 kl. 13:21

Ny virusvariant påvist i Norge

Lambda-varianten av koronaviruset er for første gang blitt påvist i Norge, bekrefter FHI. Lambda-varianten ble først funnet i Peru i august i fjor, men har de siste månedene spredd seg til minst 40 land. FHI-overlege Preben Aavitsland sier til TV2 at det kan være flere tilfeller i Norge, men at det sannsynligvis ikke er det.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Finn Remen fra Unit Five er død

Finn Remen fra Hammerfest-bandet Unit Five døde natt til torsdag. Musikeren ble 64 år gammel. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

NRK - 30 minutter siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 30 minutter siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 45 minutter siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 1 time siden

Gikk på skjær i Færder

To personer har gått på skjær med båten og sitter og venter på redning, informerer vaktleder i sørøst 110, Marthin Haugen. Begge personene skal sitte på trygg grunn i nærheten av Haneflu i Færder mens brannvesenet er på vei. Det er meldt om mye vind og en del sjø i området, forteller Haugen..

NRK - 1 time siden

Satser på ny regjering i desember

I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2.

NRK - 1 time siden

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.

NRK - 1 time siden

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 1 time siden

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 2 timer siden

Dømt for voldtekt

En mann er i Telemark tingrett dømt til fire og et halvt år i fengsel etter en voldtekt på Notodden i 2018. Mannen hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig, men ble ikke trodd av retten. Han er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 150.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt