NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 18:45

NRK - 08 april 21 kl. 02:40

Ikke konkludert om sesongarbeidere

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) vil ikke gi noen løfter om hvor mange utenlandske sesongarbeidere som får slippe inn til Norge denne sesongen, melder Nationen. Nylig stilte Aps landbrukspolitiske talsperson Nils Kristen Sandtrøen et skriftlig spørsmål til Bollestad om jordbærplukkere fra andre land nå kan få innreisetillatelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Olaug Bollestad, Norge, Nationen, Aps, Nils Kristen Sandtrøen, Bollestad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, konkludertom , sesongarbeidere
NRK - 10 april 21 kl. 09:17

Venter fortsatt på sesongarbeidere

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) kan ikke si når utenlandske sesongarbeidere får slippe inn til Norge igjen, skriver Nationen. Flere bønder mangler arbeidskraft, men Bollestad vil ikke unnta sesongarbeidere fra restriksjonene..

NRK - 09 feb. 21 kl. 13:39

Sesongarbeidere får bli

Rundt 300 sesongarbeidere, som har sittet korona-fast i Norge, får fornya oppholdstillatelsen sin til å gjelde 2021-sesongen. Få fly og strenge innreiserestriksjoner gjør at de får bli. De er hovedsaklig fra Vietnam..

VG - 18 jan. 21 kl. 18:17

Skjenkestopp og turistfrafall i Hemsedal: – Svært dramatisk

HEMSEDAL (VG) På vinteren er det turister og sesongarbeidere som driver det økonomiske maskineriet i Hemsedal. Men nå er de ikke her..

Aftenposten - 06 feb. 21 kl. 14:17

Kjæresteparet kjørte 5000 km for å jobbe i Vesterålen: – Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått

MYRE I VESTERÅLEN (Aftenposten): Kjæresteparet fra Romania flytter rundt i Europa der det er arbeid..

E24 - 06 feb. 21 kl. 14:17

De to rumenerne skjærer fisk minstelønn i Nord-Norge. Det er bortimot ti ganger bedre enn hjemme.

MYRE I VESTERÅLEN (Aftenposten): Kjæresteparet fra Romania flytter rundt i Europa der det er arbeid. Nå er det fiskemottak i Vesterålen som gjelder. – Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått, sier sjefen deres..

E24 - 07 feb. 21 kl. 18:46

Fiskemottakene venter på arbeidere og åpne grenser. Fisken kommer uansett.

SVOLVÆR/MYRE (Aftenposten): Mange fiskemottak har utenlandske sesongarbeidere på plass med kniven. Andre er i villrede. – Vi er handlingslammet.

NRK - 14 april 21 kl. 18:02

Tilskudd til skogplanting

Det er nå flertall på Stortinget for å gi tilskudd til skogplanting. Utenlandske sesongarbeidere får ikke lov til å komme til Norge, og det ville vært dyrt for skognæringen å starte opplæring av norske ungdommer. Nå blir det altså tilskudd til dette..

E24 - 12 jan. 21 kl. 05:40

Rekordhøy ledighet i Lofoten – henter inn tusener av sesongarbeidere

Moskenes i Lofoten har 13,5 prosent arbeidsledighet. Likevel importeres det arbeidskraft hit i skreisesongen..

NRK - 28 jan. 21 kl. 07:33

Unge dansker fester i Alpene

Unge danske skiturister sniker seg inn i Østerrike for å feste og stå på ski i Alpene, til tross for innreiseforbud. Det sier ordføreren i skistedet Sankt Anton til DR. Ordføreren sier dansken hevder de er sesongarbeidere for å komme inn i landet..

Aftenposten - 07 feb. 21 kl. 20:55

Blir nedringt av søkere: – Det høres ut som om det å være norsk, er grunn nok til å ansette dem

SVOLVÆR/MYRE (Aftenposten): Mange fiskemottak har utenlandske sesongarbeidere på plass med kniven. Andre er i villrede..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Nordmenn sto for saueklipping

Sauenæringa i Innlandet får ros av Statsforvalteren for å ha gjennomført vårklippinga uten utenlandske saueklippere. Normalt trengs det utenlandske klippere for å ta vårklippen på 140 000 sauer i Innlandet, men nå er det innreiserestriksjoner..

NRK - 45 minutter siden

Smitteutbrudd i Risør

Rundt 200 personer må i karantene etter at en Risør-mann testet positivt fredag ettermiddag. Kommunen er i gang med smittesporing, som er den mest omfattende gjennomført i Risør så langt, ifølge en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Bra resultat for Eidsiva

Høye strømpriser har bidratt til et veldig bra resultat for Eidsiva. Konsernet har et resultat på 794 millioner kroner etter skatt i første kvartal i år. Driftsinntektene var 35 millioner kroner høyere enn på samme periode i fjor..

NRK - 30 minutter siden

Mange russ har testet seg

1351 blå- og rødruss har testet seg i Stavanger de siste dagene. Stavanger kommune skryter av russen som har gjort det de kan for å hjelpe smittesporerne. På Nord-Jæren er nå 97 russ smittet av covid-19..

NRK - 5 minutter siden

Meir ruskøyring

Talet på ruskøyringssaker i Noreg aukar for andre året på rad. UP-sjef Jon Steven Hasseldal trur at pandemi og heimekontor kan vere ein av årsakene til den negative utviklinga..

NRK - 30 minutter siden

Bønder aksjonerte i Østerdalen

Bøndene er svært lite fornøyd over tilbudet de har fått fra staten i årets jordbruksoppgjør. Etter bruddet var det fredag aksjoner mange steder. I Stor-Elvdal fikk elgen ny påkledning..

NRK - 15 minutter siden

226 nye koronadødsfall i Frankrike

I Frankrike ligger over 5000 koronapasienter på intensivavdelinger. Det siste døgnet har landet registrert 226 nye koronadødsfall..

NRK - 15 minutter siden

Islamister herjer i Burkina Faso

Mer enn 17.500 mennesker er blitt fordrevet fra sine hjem på grunn av voldshandlingene i Burkina Faso de siste ti dagene, opplyser FN. Minst 45 personer er blitt drept i volden som har blusset opp i Burkina Faso den siste tiden.

NRK - 1 time siden

207 nye koronadødsfall i Italia

I Italia er det registrert 10.554 nye koronasmittede og 207 nye koronadødsfall det siste døgnet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

WHO godkjenner ny vaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) gir en nødgodkjennelse til den kinesiske koronavaksinen Sinopharm.(NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt