Klartale > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:10

Klartale - 24 mar 22 kl. 14:43

Ida Wolden Bache blir sjef for sentralbanken

Ida Wolden Bache er ny sentralbanksjef. Det sier Finansdepartementet torsdag. Bache skal lede Norges Bank, som er Norges sentralbank. Jobben varer i seks år. Bache er første kvinne som får denne jobben i Norge.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Wolden Bache, Finansdepartementet, Norges Bank, Norges, Norge, Stoltenberg, Nato, Ukraina, Slagsvold Vedum, Bache, Vedum, NTB, BacheHun, Olsen, Universitetet, Oslo, London School, Economics

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ida, Wolden, Bacheblir , sjef, for, sentralbanken
NRK - 24 mar 22 kl. 14:51

Ida Wolden Bache vil takke ja til å bli sentralbanksjef

– Jeg har i dag bekreftet overfor Finansdepartementet at jeg vil takke ja til å fortsette i stillingen som sentralbanksjef, sier Ida Wolden Bache. Bache søkte på stillingen da den ble utlyst i fjor høst. – Jeg søkte fordi jeg har et sterkt engasjement for Norges Bank, våre dyktige medarbeidere og vårt samfunnsoppdrag.

NRK - 24 feb 22 kl. 11:50

Vedum: Stoltenberg og Wolden Bache ble nevnt som kandidater før stillingsutlysningen var klar

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) har svart på spørsmålene fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Vedum opplyser der at Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg ble nevnt som kandidater til sentralbanksjefjobben som samtaletema før utlysningsteksten var klar. – Jeg ble finansminister 14.

Klartale - 23 maj 22 kl. 16:10

Roald Amundsen feirer 150 år – men hvem var han?

Roald Amundsen ble født 16. juli 1872. Det er nå 150 år siden.

E24 - 24 mar 22 kl. 14:09

Stoltenberg trekker seg: Ida Wolden Bache blir sentralbanksjef i seks år

Jens Stoltenberg trekker seg fra stillingen som sentralbanksjef. Ida Wolden Bache innstilles som sjef for periode på seks år, og sier at hun vil takke ja..

E24 - 01 apr 22 kl. 14:22

Nå er det offisielt: Ida Wolden Bache formelt utnevnt til sentralbanksjef

Ida Wolden Bache ble i statsråd fredag formelt utnevnt til ny sjef for Norges Bank, etter at Jens Stoltenberg trakk seg i forrige uke..

NRK - 17 feb 22 kl. 10:32

NRK tar selvkritikk på CV-en til Ida Bache

NRK tok i Kringkastingsrådet torsdag selvkritikk for hvordan de framstilte CV-ene i sentralbanksjefen på Dagsrevyen i januar. Det kom fram da det nye Kringkastingsrådet hadde sitt første møte torsdag, skriver Kampanje. NRK fikk mange sure reaksjoner etter at de i Dagsrevyen 11.

NRK - 24 mar 22 kl. 14:15

Ida Wolden Bache blir sentralbanksjef

Finansministeren vil så snart som mulig legge frem en innstilling for Kongen i statsråd om å utnevne Ida Wolden Bache som sentralbanksjef for en åremålsperiode på seks år..

E24 - 24 mar 22 kl. 14:47

Ida Wolden Bache takker ja til sentralbanksjef-jobben

Etter at Jens Stoltenberg trekker seg vil Ida Wolden Bache bli innstilt som sentralbanksjef de neste seks årene..

E24 - 24 mar 22 kl. 14:47

Ida Wolden Bache får sentralbanksjef-jobben: – Jeg har et sterkt engasjement

Etter at Jens Stoltenberg trekker seg vil Ida Wolden Bache bli sentralbanksjef de neste seks årene..

NRK - 01 apr 22 kl. 11:57

Ida Wolden Bache utnemnt som sentralbanksjef

Ida Wolden Bache er i statsråd i dag beskikka som sentralbanksjef og leiar for Noreg Bank sitt hovudstyre for ein periode på seks år, skriv regjeringa i ei pressemelding. Ho har sidan 1. mars i år vore mellombels beskikka som sentralbanksjef..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 1 time siden

Podcast nr 25.

Klartale - 2 timer siden

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

Klartale - 16 timer siden

Hun er en av verdens beste fotballspillere

Kanalen ESPN har laget en liste med de beste kvinnelige fotballspillerne. Der finner vi to norske over de 50 spillerne på listen.Både Caroline Graham Hansen som nummer fire og Ada Hegerberg som nummer ti.

Klartale - 17 timer siden

Politiet og PST innrømmer uklar kommunikasjon

– Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen. Det skriver politiet på Facebook. Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo Pride skulle arrangere en markering mandag.

Klartale - 17 timer siden

Støre er forsiktig med å kritisere politiet

Jonas Gahr Støre ville møte folk som jobbet ved pubene som ble rammet natt til lørdag. Derfor inviterte han til frokost. Støre er Norges statsminister.

Klartale - 19 timer siden

Dette kan vente deg på ferien i sommer

Det er mange som reiser om sommeren. På det meste så reiser rundt 97.000 nordmenn fra Oslo Lufthavn.

Klartale - 19 timer siden

Flyselskapene sier det vil ta tid før ting er normalt

– Jeg har dessverre ikke hatt noe annet valg enn å gå til tvungen lønnsnemnd. Det sa Marte Mjøs Persen til pressen tirsdag. Hun er arbeidsminister.

Klartale - 20 timer siden

Kveldens Pride-arrangement utsettes

Politiet sier de anbefaler at arrangementet utsettes. Nordland politidistrikt sier det er bedre om arrangementet gjennomføres på et senere tidspunkt.Politiets sikkerhets-tjeneste har vurdert at Norge fortsatt står i en trusselsituasjon.

Klartale - 21 timer siden

Stortingets direktør slutter på dagen

Marianne Andreassen var Stortingets direktør. Tirsdag sa hun at hun slutter. Det skjer etter at Stortinget har fått gebyr fra Datatilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com